Hat trick-Ronaldo hylles overalt: – Han blir bedre og bedre

SOTSJI (VG) (Portugal - Spania 3–3) Cristiano Ronaldo (33) hadde bare scoret tre VM-mål på tre turneringer over 12 år. Mot Spania doblet han antallet – og hylles over hele verden.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Manchester City-portugiseren Bernardo Silva (23) setter ord på det slik i intervjusonen på Fisht Stadium i Sotsji – om hovedrolleinnehaveren i seksmålshrilleren:

– Han blir bedre og bedre. Alle trodde han skulle merke alderen og slutte å spille så godt om han pleier. Så blir han bare bedre og bedre. Håper han beholder formen i de neste kampene, beskriver midtbaneoffensiven kort tid før Cristiano Ronaldo selv passerer journalistene – uten å si et ord.

les også

En roman i Ronaldos liv

Men smilet var skinnende, ørepynten det samme, og han bød på en tommel-opp her og der på vei ut av stadionanlegget.

– Har du noen gang sett ham bedre for Portugal?

– Åhh… Som jeg har sagt, han er vant med slike kvelder. Med Portugal, med Real Madrid, og med Manchester United for noen år siden. Det har vært fantastisk i mer enn ti år. Det er spesielt å ha en sånn spiller med oss, vi må nyte det og gi han de beste betingelsene for å score flere mål, svarer Bernardo Silva til VG.

Oppladning: Bot for skattefusk

Silvas beskrivelse er Portugals offensive kampplan oppsummert. Men samtidig gjorde Ronaldo også sitt for å gjøre lagkameratene gode mot Spania, de første 20 minuttene gjorde Ronaldo knapt en feil med og uten ball, og jubelbrølet som møtte ham ved hans ballberøring var ett av arenaens høyeste – selv om de 43.866 tilskuerne skulle få en rekke situasjoner å rope for.

Ikke minst av Cristiano Ronaldo.

– Min beste kamp i et VM, sier 33-åringen etter å ha fått unevnelsen som «Man of the Match» av FIFA – og på VG-børsen spiller Ronaldo selvsagt til 10 etter sitt sjette hattrick for Portugal.

Men med unntak av Sverige i playoff-showet til forrige VM, har motstanderne vært Nord-Irland, Andorra (4 mål), Færøyene og Armenia. Nå var det Spania og verdens beste keeper David De Gea.

– Cristiano er Cristiano, sukker den VM-vrakede spanjolen Cesc Fàbregas i BBCs studio.

– Jeg er målløs. Det denne fyren gjør, på den største verdensscenen, er latterlig. Vi har snakket om mentaliteten hans før. De lå under 3–2, han måtte dra laget sitt opp igjen. Og han fikk en vanskelig start på dagen, sier Rio Ferdinand, Ronaldos tidligere lagkamerat i Manchester United – og sikter til at megastjernen ble idømt to års betinget fengsel for skattefusk.

– Nådeløs

Derfor var beskrivelsen på Ronaldos tredje mål ekstra treffende fra Ferdinand. BBC-eksperten stemplet frisparkgoalen og det fullbyrdede hattricket for «ulovlig».

– Denne kvelden handler om Cristiano. Han er nådeløs i sin jakt på storhet. Det er ingen tvil om at han har et stort ego, men du kan se etter kampen at han fyrer opp lagkameratene etter kampen selv om det endte uavgjort, sier han.

– Med Cristiano kan ett øyeblikks inspirasjon være nok, fastslår Fernando Hierro etter sin debut som spansk landslagssjef etter å ha overtatt i full fart etter sparkede Julen Lopetegui.

Two hours ago, I had more career World Cup goals than Ronaldo, clearly making me the better player. Then he scored a hat trick 🤷🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

Også Norges største fotballprofil, Ada Hegerberg, stilte seg i rekken som lovpriste Cristiano Ronaldo.

– Jeg kan ikke tro det. Det finnes bare én Cristiano Ronaldo, skriver hun på Twitter.

Portugal har ikke vunnet en åpningskamp i EM/VM siden 2008. Det ble ikke seier denne gangen heller, men den spanske fotballeksperten Guillem Balague tror laget i burgunder tok det som en triumf.

– Han får det uavgjortresultatet til å føles som en seier. Bare se på måten de feiret med fansen. For Spania må dette føles som et tap...

– Spilte mot den beste

– Spania spilte en stor kamp med imponerende fotball, men de spilte mot den beste: Cristiano Ronaldo. Spektakulært, skriver tidligere Real Madrid-profil Guti på Twitter.

Liverpool-legenden Jamie Carragher mener kort og godt at Cristiano Ronaldo er «tidenes største målscorer». En annen som var god til å putte ballen i mål, Alan Shearer, brukte derimot pausen av kampen til å kritisere Ronaldo.

Englands tidligere landslagskaptein påpekte stjernespillerens manglende treffsikkerhet på frispark: I forkant av kanonkulen i sluttminuttene hadde Ronaldo misbrukt 44 strake frispark i VM- og EM-sluttspill.

På det 45. skulle det altså skje.

– Noen stusser kanskje over at jeg sa det i pausen. I kveld gjorde han det endelig, sier Shearer.

Portugal-manager Fernando Santos lot seg også naturligvis imponere av sin viktigste mann.

– Ronaldo har en utrolig mental utholdenhet, i tillegg til de tekniske ferdighetene og en fantastisk innstilling. Det er dette er noe av dette som gjør ham til en av verdens beste. Det var han som hevet laget da vi lå under 3–2, sier Santos.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder