VETERAN: Aleksandr Hleb i aksjon mot Chelseas Pedro Rodríguez (t.h.) i gruppespillkampen i Europa League i høst. Nå er Hlebs tidligere klubb Arsenal motstander i cupspillet. Foto: Alastair Grant / TT NYHETSBYRÅN

Aleksandr Hleb skulle legge opp – så trakk klubbens hans Arsenal

Aleksandr Hleb nærmer seg 38 år og hadde egentlig tenkt å gi seg før jul. Men så trakk BATE Borisov hans gamle klubb Arsenal i Europa League.

Her er torsdagens oddstips

– Jeg tror han kommer til å spille. Han skulle legge opp, men etter at BATE trakk Arsenal, bestemte han seg for å fortsette, forteller Sergej Nikolaev, journalist i den hviterussiske avisen Pressball.

– Hleb kan fremdeles gjøre gode kamper, selv om han er nesten 38 år. Han mangler kanskje motivasjon til å spille i den hviterussiske ligaen, men når det blir store kamper, kan han fortsatt vise sine kvaliteter.

les også

Barca-kjøpet skal knekke Real Madrid

På sosiale medier har Aleksandr Hleb ønsket Arsenal-supporterne velkomne til Hviterussland – i samarbeid med både britiske og hviterussiske myndigheter. Han var først i Stuttgart i fem år, så i Arsenal i tre år og så i Barcelonas eie i fire år (men utlånt store deler av den tiden).

Her kan du spille Lotto

Siden har Aleksandr Hleb spilt i russiske og tyrkiske klubber – og altså i BATE Borisov, som har vunnet det hviterussiske mesterskapet hver eneste år siden 2006 og som de fleste årene har kvalifisert seg enten for Champions League eller Europa League.

– BATE mistet syv-åtte spillere i vinter, så de vil nok slite mot Arsenal. Men det er en del gode spillere – som kapteinen Igor Stasevitsj, midtbanespilleren Stanislav Dragun og keeperen Denis Sjtsjerbitskij, sier Nikolaev.

les også

Nå er Solskjær klar favoritt til å bli fast manager

De fleste spillerne er hviterussere, men det er også noen serbere, en franskmann og en finne.

Arsenal kom i fjor til semifinalen og tapte for senere vinner Atlético Madrid.

Manager Unai Emery vant Europa League tre år på rad fra 2014 til 2016 som Sevilla-sjef og er altså en «Europa League-spesialist». Foran møtet med BATE sliter han med mange skader.

Lagene møttes i gruppespillet i sist sesongs Europa League. Da vant Arsenal 4–2 i Hviterussland og 6–0 på Emirates.

VG-tips:

16-delsfinale, 1. kamp (HKP 1-0). Europa League er nå eneste mulighet for Arsenal til å vinne edelt metall denne sesongen. Og med spillefri i helgen (det spilles FA-cup), kan Unai Emery sende et meget slagkraftig lag på banen i den første kampen i Hviterussland. Det er bedring på skadefronten hos The Gunners. Pierre-Emerick Aubameyang og Granit Xhaka skal være tilgjengelige her. BATE Borisov rystet Chelsea i gruppespillet i november (hjemmetap 0–1 etter tre stangskudd), men er kanskje litt rustne nå etter to måneder uten obligatorisk spill.

Dette gir 2,10 i odds. Du må levere før kl. 18.50 og kampen kan ses på TV 2 Zebra.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder