VINNERLØNN: Sander Berge var i godt humør da han stilte til pressetreff i Winners Lounge på spillerhotellet i Slovenia. Han har nylig skrevet under på en kraftig oppjustert avtale med Genk. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Stjernelisten som lover godt for Berges fremtid

LJUBLJANA (VG) Genks plan for Sander Berge (20) er at han til sommeren skal følge i fotsporene til stjerner som Kevin De Bruyne (27), Thibaut Courtois (26) og Sergej Milinkovic-Savic (23).

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

De Bruyne spiller i dag for Manchester City, Courtois er keeper i Real Madrid, mens Lazio-profil Milinkovic-Savic jaktes av Manchester United og prissettes til over en milliard kroner.

Hva de har til felles? Alle har blitt foredlet og solgt videre av den belgiske talentfabrikken Genk i løpet av de seks siste årene.

les også

Sander Berge signerte sjelden avtale – får betydelig millionbeløp i lønn

Det samme gjelder Leicester-stjerneskuddet Wilfred Ndidi, Bayer Leverkusens vidunderbarn Leon Bailey og Napolis stopperkjempe Kalidou Koulibaly. For ikke å snakke om belgierne Yannick Ferreira-Carrasco og Divock Origi.

– Det handler ikke bare om at vi selger dem i seg selv, men om at alle gjør det veldig bra i store ligaer etter at de drar. Vi tror Sander Berge kan være den neste i rekken, sier sportsdirektør Dimitri De Condé til VG.

– Når man sitter i de samme garderobene, går i de samme gangene og lærer av de samme trenerne som har jobbet med de spillerne, så får man troen på at det er mulig å få det til selv om man er norsk. Særlig når folk er såpass begeistret over det jeg viser på banen og ikke minst som menneske, sier Berge, som torsdag scoret sitt første mål for klubben i Europa League.

SERIEMESTER: Kevin De Bruyne, her med daværende lagkamerat Chris Mavinga, var en del av det forrige Genk-laget som vant belgisk seriegull, i 2011. Nå kan Sander Berge, som leder serien med samme klubb, gå i hans fotspor. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP

– Plutselig kommer en virkelig stor klubb i januar

Han kunne forlatt Genk allerede i sommer, da klubber fra blant annet Italia og Spania jaktet ham. Men hektisk møtevirksomhet mellom klubben og Berges agenter endte i stedet, slik VG kunne fortelle tirsdag, med en oppjustert millionavtale som gjenspeiler den høye statusen han har fått i Belgia.

les også

Fransk brannfakkel om Ole Selnæs: – Kunne spilt i PSG og Barcelona

Men det ligger ikke i Genks natur å tvinge ettertraktede stortalenter til å bli værende til evig tid. Det er derfor bred enighet om at nordmannen, som har kontrakt frem til 30. juni 2021, skal selges videre til en større liga førstkommende sommer.

– Vi er realistiske og rettferdige. Hvis Sander fortsetter å prestere som han gjør nå, og alt går som vi ønsker, så blir han klar til å ta det neste steget til sommeren. Da skal vi sette oss ned. Vi håper han kan dra på en veldig positiv måte, sier De Condé.

Se drømmepasningen som gir Selnæs «skyhøy» selvtillit:

– Man vet jo aldri, plutselig kommer det en virkelig stor klubb i januar som man si ja til, og da kan alt skje. Men jeg må jo innrømme at det å kunne kjempe om seriegull og i Europa denne sesongen, og så gå inn i en sommer der jeg kan bruke god tid på å ta det beste valget, vil være en drømmesituasjon, sier Berge.

les også

Sjekk den oppturen: Landslagets omdømme i kraftig bedring

– Det gjør ham eksepsjonell

Så er det store spørsmålet: Hvor går veien videre? Til Italia, som Milinkovic-Savic? Til England, som De Bruyne? Eller til Tyskland, som Bailey?

– Jeg vet at Sander drømmer om Spania. Og jeg ser virkelig for meg at han passer inn der. Men det positive med Sander er at han er skapt for alle turneringer. Han kan lett håndtere Premier League, La Liga, Bundesliga, for han er ikke bare fysisk veldig sterk, men også veldig, veldig bra teknisk. Det gjør ham eksepsjonell. Han har hele pakken, sier Genk-sjefen De Condé.

Slik opplevde Martin Linnes dette masseslagsmålet:

Selv har Asker-gutten noen klare preferanser:

– Jeg har vel alltid sagt at Spania og Italia har vært spennende for meg. Det er vel ingen nordmenn i de ligaene, så det gjør at det kanskje er ekstra spesielt. Men det er så mye som må vurderes: Hvordan laget spiller, hvor de ligger på tabellen, om de spiller i Europa … Jeg jobber for å kunne spille i hvilken som helst liga.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder