Effektive Everton ga Solskjær en håndsrekning mot Chelsea

(Eveton – Chelsea 2–0) Maurizio Sarris 50. kamp som Chelsea-trener ble ingen lystig affære. Tapet mot Everton gjør at blåtrøyene fortsatt er bak Ole Gunnar Solskjær og Manchester United på tabellen.

– Jeg vet ikke hva som skjedde. Spillerne vet ikke hva som skjedde etter pause. Jeg kan ikke forklare det, sa Sarri til Sky Sports.

Med seier mot et Everton-lag i rufsete form, ville London-laget gå forbi Manchester United og komme à poeng med byrival Arsenal, som innehar fjerdeplassen. Slik skulle det ikke gå på Goodison Park.

I stedet har de nå ett poeng opp til De røde djevlene og tre poeng bak The Gunners. Dermed brenner det enda varmere under føttene til den allerede hardt pressede italieneren.

Ifølge Opta har kun Fulham (seks) tapt flere bortekamper i 2019 enn Chelsea. Én seier og fire tap er bortestatistikken etter årsskiftet.

– Problemet var mentalt, så system og taktikk er ikke viktig. Det var ikke motivasjon heller, fordi vi startet bra. Vi må spille åtte kamper nå og kjempe for det vi har mulighet til, fortsatte Sarri.

les også

Liverpool slapp med skrekken etter enorm forsvarstabbe

For selv om Chelsea skapte mest før pause, var Everton dødelig effektive etter pause.

Allerede fire minutter etter hvilen lå ballen bak Kepa i Chelsea-målet. Hjemmelaget fikk corner og i boksen styrte Dominic Calvert-Lewin ballen mot mål med hodet. Avslutningen ble blokkert, men returen ble stanget opp i nettaket av Richarlison.

les også

Guardiola etter kontroversiell seier: – Jeg liker ikke vinne slik

Brassen har nå 12 mål i serien denne sesongen. Ifølge Opta har kun tre spillere scoret flere i din første sesong for klubben (Kanchelskis, Yakubu og Lukaku).

– Vi hadde kontroll på kampen og spilte veldig bra. Men vi forsvarte oss ikke i begynnelsen av 2. omgang. Vi byttet formasjon, men det hjalp ikke, fortsatte Sarri.

IRRITERT: Chelsea-trener Maurizio Sarri sparker en vannflaske etter at Everton scoret 2–0. Foto: PETER POWELL / EPA

Chelsea kastet inn Olivier Giroud og Ruben Loftus-Cheek i håp om at de friske bena skulle hjelpe, men i stedet var det Everton som virket å ha mest på lager.

Etter 71 minutter spurtet Richarlison inn i boksen og ble lagt i bakken av Chelsea-spiller Marcos Alonso, som var på etterskudd.

les også

Solskjær får kritikk etter Wolves-smellen

Gylfi Sigurdsson bommet riktignok fra 11-meteren, men returen havnet tilbake i bena på islendingen, som enkelt satte inn returen til 2–0.

– Vi spilte dårlig før pause, selv om vi forsvarte oss bra og holdt oss inne i kampen, sa Sigurdsson til Sky Sports og priste seg lykkelig over at han scoret på returen etter straffebommen.

Chelsea var hakket bedre enn Everton før pause, men klarte ikke omsette sjansene de fikk. Nærmest var Eden Hazard etter syv minutter, men stolpen sto i veien for ledermålet.

– Vi spilte vår beste førsteomgang i sesongen og kunne ha scoret fire eller fem. Så sluttet vi plutselig å spille fotball. Det er veldig pussig, sa Sarri.

les også

Seieren glapp på overtid etter Kings dobbel: – Forferdelig følelse

Like etter fant Jorginho argentinske Gonzalo Higuaín med en lekker lobbet gjennombruddspasning, og selv om spissen tok ballen følsomt ned, matchet ikke avslutningen forarbeidet.

Seieren var også Evertons første mot topp seks-motstand siden 2017.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder