Sett på Hakan!

(Sør-Korea-Tyrkia 2-3) Tyrkias bronsevinnere vender hjem som folkehelter, etter at det endelig løsnet for lagkaptein Hakan Sükür.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

- Det blir omtrent som å spille på hjemmebane for oss, ettersom det bor 2,8 millioner tyrkere i Tyskland. Men aller først skal vi ta oss tid til å nyte disse bronsemedaljene, som vi har fortjent, sa en glad Gunes etter seieren over vertsnasjonen Sør-Korea.

Bronsefinalen ble et fyrverkeri av en fotballkamp i en omgang, og det var tyrkerne som bidro mest til den flotte festen.


Historisk

Hakan Sükür ble historisk da han scoret VM-historiens raskeste mål, etter bare 10,6 sekunders spill. Tyrkias lagkaptein utnyttet effektivt en generaltabbe av Sør-Koreas lagkaptein Hong.

Scoringen var en utrolig lettelse for Tyrkias største stjerne.

- Jeg er veldig glad på Hakans vegne, sier tomålsscorer Ilhan Manzis. 21-åringen la pasningen til rekordmålet og ble selv servert av Sükür ved begge sine mål.

- Hakan har ikke scoret mål i VM og har vært under intenst press fra både den tyrkiske pressen og folket. Dette var en stor lettelse, beskriver tomålsscoreren.

Sør-Koreas utligningsmål var også en fantastisk scoring. Eul-Young Lees skrudde frispark suste inn i krysset forbi Tyrkias gode keeper Rüstü Recber.

Men tyrkerne hadde mer på lager, og da kvartfinalehelten Ilhan Mansiz scoret to ganger, var i realiteten Sør-Koreas medaljehåp knust.


Har innfridd

- Vi kom til VM med høye mål, og vi har innfridd. Jeg er mektig stolt over spillerne, som har ofret mye på veien, sa Tyrkias trener etter triumfen.

Og da dommer Saad Mane fra Kuwait blåste av bronsekampen, brøt det ut ville gledesutbrudd over hele Tyrkia og i mange andre byer over hele Europa.

- Jeg tror ikke helt spillerne vet hva de har stelt i stand. De vil garantert få en mottagelse som helter når vi kommer hjem til Tyrkia, og om en stund vil det gå opp for dem hva de har prestert, sa Tyrkias stolte trener.

Tyrkia deltok i sitt første VM siden 1954, og de har all grunn til å være stolt av innsatsen. Laget tapte to kamper mot Brasil, men de banket blant annet begge vertsnasjonene og vant mange nye fotballvenner.

- Dette var i overkant av våre forventninger, men alle kunne se at vi spilte bra sammen som lag gjennom hele turneringen. Nå er jeg bare sliten og stolt, sa tomålsscorer Ilhan Mansiz etter kampen.

Guus Hiddink og Sør-Korea tapte bronsefinalen for et bedre lag, men vertsnasjonen var ikke lenge skuffet over nederlaget mot Tyrkia. Rett etter kampen ble de feiret som helter av et fullstappet stadion, de også.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder