HOLDER KORTENE TETT TIL BRYSTET: Ole Gunnar Solskjær, her sammen med assistenttrener Mike Phelan under Premier League-kampen mot Crystal Palace. Foto: MARTIN RICKETT / POOL

Solskjær taus om overganger: − Har tro på spillerne mine

Eksperter og fans skriker etter Manchester United-forsterkninger, men Ole Gunnar Solskjær holder kortene tett til brystet og bedyrer at han har tillit til de spillerne han har.

 • Yngve Gjerde

– Jeg har tro på spillerne mine.

Det var nordmannens svar på spørsmål om Manchester United-fansen kan vente seg forsterkninger innen overgangsvinduet stenger 5. oktober.

– I fotball kan du ikke spå for mye. Som jeg har sagt så mange ganger før, hvis det skjer noe, enten inn eller ut, vil vi oppdatere dere om det. Fokuset mitt er utelukkende på den kommende kampen. Vi trenger tre poeng på lørdag. Etter det kan vi snakke, sier han.

Manchester United startet Premier League-sesongene med et skuffende 1–3-tap hjemme for Crystal Palace. Tidligere denne uken avanserte de røde djevlene i ligacupen etter en 3–0-seier over Luton:

Den seieren stilner imidlertid ikke kritikerne som har vært misfornøyde med Manchester Uniteds overgangsvindu. Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb har satt sammen en liste som viser at hele 145 spillere har blitt koblet til Manchester United i 2020.

Foreløpig har bare Donny van de Beek kommet inn portene på Old Trafford.

Seriemester Liverpool har forsterket, tabelltoer Manchester City det samme. Chelsea, som endte bak Manchester United på tabellen, har hentet hele syv spillere, inkludert superstjerner som Kai Havertz og Timo Werner. Det samme har Tottenham gjort.

Tidligere Manchester United-spiller Rio Ferdinand er blant de som har vært kritiske til klubbens overgangsvindu:

– Frank Lampard har signert spillere som om det er enkelt. Når du ser på hvordan Chelsea har gjort avtaler, og hvordan min klubb, Manchester United har gjort det... Det er ikke noe støy (i Chelsea), ikke noe rykter. Det skjer ingenting. Og så «pang!» - en avtale på plass. Det er det som er så frustrerende for meg og Manchester United-fans, sier Ferdinand.

Manchester United har brukt hele sommeren på å jakte Jadon Sancho – foreløpig uten hell. Ekspertene var, tidlig i sommer, skråsikre på at driblefanten ville ende opp på Old Trafford, men det har ikke skjedd. Nå jobbes det angivelig med en overgang for den brasilianske venstrebacken Alex Telles.

– Sancho ble snakket om for mange måneder siden. Fortsatt har ingenting skjedd. Det er så frustrerende. Jeg sier ikke at det er enkelt å få på plass avtaler, men Chelsea viser at det kan gjøres, sier Ferdinand.

Det er ellers ganske stille på overgangsfronten til Manchester United, både når det er snakk om overganger inn eller ut. Fremtiden til spillere som Chris Smalling, som tilbrakte fjorårssesongen på lån i Roma, er fremdeles uavklart. Solskjær sier imidlertid på fredagens pressekonferanse at han tviler på at midtstopperen blir en del av 2020/21-sesongens tropp.

– Forskjellige ting må skje for at det skal bli aktuelt. Så får vi se om ting endrer seg, var nordmannens kryptiske svar.

Premier League

SVUTMP
1Everton5410147713
2Aston Villa44001221012
3Liverpool53111313010
4Leicester City530212849
5Arsenal53028629
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Premier League
 2. Manchester United
 3. Engelsk fotball
 4. Ole Gunnar Solskjær

Flere artikler

 1. Solskjærs rolige sommer: – Ser med misunnelse på det Chelsea gjør

 2. Dortmund fastholder: Solskjær kan glemme stjernekjøp

 3. Vinnerne og taperne - slik ble dette overgangsvinduet

 4. Solskjær bekrefter at Sánchez er ferdig i United: – En av tidenes dårligste avtaler

 5. Solskjær: – Folk prøver å skape splid

Fra andre aviser

 1. Kritikken hagler: Solskjær forsvarer utskjelte United-ledere

  Aftenposten
 2. Solskjær tar selvkritikk: – Dårlig ordvalg av meg

  Aftenposten
 3. «Det siste Solskjær trenger nå, er lystgass»

  Aftenposten
 4. Solskjær tar selvkritikk: – Dårlig ordvalg av meg

  Bergens Tidende
 5. Dortmund sier Solskjær kan glemme stjernekjøp

  Aftenposten
 6. «Det siste Solskjær trenger nå, er lystgass»

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no