KONTINUITET: Kevin De Bruyne ligger an til å bli i Manchester City til 2025 og følger dermed Pablo Zabaleta, David Silva, Vincent Kompany og Sergio Agüero når det gjelder å bli lenge i klubben. Foto: NTB

Signerer og kan bli en del av Citys «tiårsklubb»

Kevin De Bruyne (29) gikk vitenskapelig til verks for å finne ut både sin egen verdi og om Manchester City vil være en troféjeger også i årene fremover. Nå kan han bli en del av de himmelblås «tiårsklubb».

 • Ole Kristian Strøm
 • Rolf Brown
Publisert:

Manchester City blir – med rette – beskyldt for å kjøpe dyrt, men samtidig er også klubben bevisst på å holde på de spillere de henter og som derfor ender opp som helter blant fansen. Det er allerede bestemt at Vincent Kompany, David Silva og Sergio Agüero skal på sokkel utenfor stadion.

Kevin De Bruyne har vært i City siden 2015 og skriver nå ny kontrakt fram til 2025. Kanskje gjør de det samme med John Stones og Raheem Sterling når deres kontrakter går ut, skriver The Athletic.

VG har tatt en liten gjennomgang:

Vincent Kompany: 2008–2019 – dro så «hjem» til Anderlecht.

Pablo Zabaleta: 2008–2017. Gikk så til West Ham.

David Silva: 2010–2020 – gikk til Real Sociedad.

Sergio Agüero: 2011–2021. Foreløpig ikke kjent hvor han ender.

Yaya Touré: 2010–2018. Endte via Olympiakos i Kina.

Joe Hart: 2006–2018 – men utlånt flere ganger underveis.

Kevin De Bruyne: 2015–2025. Signerte denne uken ny kontrakt til 2025.

I en tid da enkelte fotballspillere skifter klubb kjappere enn vi andre skifter skjorte, er det oppsiktsvekkende at Manchester City holder så lenge på spillere de kjøper. Det kan minne om både hva Manchester United gjorde i sin storhetstid og også Chelsea med karer som Frank Lampard, Petr Cech, Didier Drogba, Ashley Cole – og også John Terry, selv om han kom til Chelsea allerede som ungdomsspiller.

les også

Engelsk kommentator: – Haaland er akkurat det City trenger

– De Bruyne-signeringen viser at klubben gjør noe riktig. Han kan også tiltrekke andre spillere, sier Tor Sønsteby i Manchester Citys supporterklubb.

– Så får vi bare håpe at De Bruyne mestrer belastningen og klarer å holde seg mest mulig skadefri.

– Hva mangler Manchester City nå?

– Det må være en «gamechanger». En Messi og Ronaldo, selv om de kanskje er over toppen, en Kylian Mbappé, Robert Lewandowski eller Erling Braut Haaland. Det er slike spillere som du kan trenge for å snu en kamp i Champions League.

Flesteparten av Manchester City-spillerne har gått gratis når de endelig har forlatt klubben – og har dermed kunne håve inn pengene da, i stedet for å gjøre det med en overgang fra årets trolige ligamester på et tidligere tidspunkt.

The Athletic skriver at De Bruyne gikk vitenskapelig til verks da han skulle finne ut om han ville fornye. Nettstedet skriver at han hentet inn dataanalytikere som både studerte belgierens bidrag i laget – men også lagets sjanser for å lykkes i tiden fremover.

– Han ønsket informasjon om sine egne prestasjoner og innvirkning på laget, men også en spådom om troppens evne til fortsatt å utfordre om titler, og også hvordan Citys rivaler i inn- og utland er klar for fremtiden. Resultatene overbeviste ham om at han er på rett sted i Manchester City, skriver The Athletic.

les også

Verdens beste talentmaskin

Pluss content

VG-tips: Manchester City-Leeds United

* Det er mange baller i lufta for den soleklare ligaleder Manchester City for tiden som er med i både ligacupen, FA-cupen – og allerede på onsdag skal spille Champions League-kvartfinaleretur borte mot Borussia Dortmund.

* Manchester-klubben viste noen tretthetstegn i tirsdagens første møte, og vant så vidt 2–1. Slik er det sannsynlig at en stadig mer pragmatisk anlagt City-boss Pep Guardiola vil legge bånd på seg i dagens laguttak. Rett og slett spare spillere til Dortmund-kampen. For et eventuelt poengtap her betyr ikke så mye fra eller til.

* Leeds har gjort jobben for denne sesongen. De har med sin heseblesende fotball berget plassen, og har vunnet sine to siste ligakamper med 2–1 over henholdsvis Fulham og Sheffield United. Med tanke på gjestenes åpne forsvar – kun fire lag har sluppet inn flere mål – tror vi City vinner til slutt. Men det er ikke sikkert at det blir med overbevisende sifre. Begge lag scorer til 1,75 i singleodds er et spillalternativ.

Publisert:

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill kjøpt digitalt i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som er basert på redaksjonelle vurderinger. Det forklares slik:

user icon

Du leser nå denne oddstips-artikkelen på VG.

norsk tipping arrow icon
norsk tipping logo

Hvis du gjennomfører et kjøp hos Norsk Tipping etter lest oddstips-artikkel, får VG en andel av kjøpet ditt.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City35255572264680
2Manchester United352010568383070
3Leicester City362061065442166
4Chelsea351810755322364
5West Ham United351771155451058
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

Tippetips

Manchester City

Premier League

Engelsk fotball

Flere artikler

 1. Jesus sikret seieren i toppkampen

 2. Fotball-Europa jubler etter Super League-skred: – Eierne må bønnfalle om tilgivelse

 3. Storklubbenes jakt på Haaland: – Han vil være drømmen

 4. Manchester City klare for semifinale i FA-cupen

 5. Agüero beklager etter å ha spolert City-festen med «pinlig» straffe

Fra andre aviser

 1. Jesus sikret seieren i toppkampen

  Aftenposten
 2. Agüero med etterlengtet scoring da City knuste Fulham

  Aftenposten
 3. Fotball-Europa jubler etter Super League-skred: – Eierne må bønnfalle om tilgivelse

  Aftenposten
 4. Storklubbenes jakt på Haaland: – Han vil være drømmen

  Aftenposten
 5. Manchester City klare for semifinale i FA-cupen

  Aftenposten
 6. Riise sikker på Haaland-overgang – uavhengig av Champions League

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no