Slik svarer Deila på supporter-kritikken

KLAR FOR ENGA: Ronny Deila ble presentert på onsdagens pressekonferanse. Foto: Berit Roald NTB scanpix

Godsetunionen: – En stor ripe i lakken

VALHALL (VG) Godsetunionen reagerer med sjokk og vantro på ansettelsen av Ronny Deila.

 • Hans-Kristian Rangnes
 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over tre år gammel

– Dette stikker ganske dypt. Det er en stor ripe i lakken for Ronny. Det er den verste klubben han kunne ha valgt i Tippeligaen. Enga har alltid vært en stor rival, sier styremedlem og mediekontakt i Godsetunionen, Bjørn-Andreas Finseth.

– Oioioi, er han klar for Enga? Det blir trist å se Ronny i en annen norsk klubb. Han var jo liksom vår. Tok gull og snudde skuta, sier den profilerte Godset-supporteren Håvard Lilleheie.

Bakgrunn: Deila tar over Vålerenga fra 1. januar

Deila får dermed et gjensyn med Erik Espeseth som har tatt jobben som daglig leder i klubben. Espeseth og Deila jobbet sammen i flere år i Strømsgodset.

– Jeg vil understreke at begge har gjort en god jobb og vi takker for det. Men jeg synes det er veldig dårlig timing av Espeseth. Jeg skjønner at folk reagerer. Det å se for seg Deila ta brølet sitt foran Klanen er vanskelig å forholde seg til, sier Finseth.

– Noen synes kanskje det er greit, mens fra andre har jeg hørt sagt at det er forkastelig. Det er litt blanda følelser. Personlig synes jeg Deila har mistet standing i klubben, sier Finseth.

Les også: Deila brøt ut i latter etter Ødegaard-spørsmål

Deila: – Må ta det som positivt

Deila mener at det ikke ligger noen problematikk at han nå signerer for en av Strømsgodsets norske rivaler. Han tar lett på kritikken fra Godset-fansen.

– Dette er ikke noe man burde tenke på. Fotballen er jo sånn. Jeg må ta det som positivt at de er lei seg for at de går til en annen klubb, sier Ronny Deila til VG.

Deila VIF-klar: – En stor dag

Den kommende Vålerenga-treneren ser tilbake på en god tid i Strømsgodset og velger å fokusere på det.

– Jeg har fantastiske minner fra Strømsgodset. Jeg er utrolig stolt over den perioden vi har vært gjennom og ønsker dem all lykke til i fremtiden. Jeg har masse venner der, de har en fantastisk trener og et godt trenerteam. Nå blir det spennende å prøve å utfordre dem i fremtiden, sier Deila og legger til:

– Det er i hvert fall ingen sure miner eller bitterhet fra min side.

– Det stikker dypt

Finseth legger vekt på at Deila har gitt inntrykk av at han aldri ville trent en annen klubb i Norge fordi han har vunnet alt som er å vinne i Norge.

– Han har bare vært borte i to år også kommer han tilbake til Vålerenga. Det stikker dypt, sier Godset-supporteren.

– Eneste grunnen til at han har valgt Enga må være at han ser på det som et like stort prosjekt som Godset var når han tok over der. Det er en minst like skakkjørt skute, sier Lilleheie med et smil.

Men Deila kommer ikke til å bli tatt i mot på Marienlyst på en dårlig måte, mener tv-personligheten.

– Han blir tatt imot med applaus. Noe annet hadde vært meget rart. Det er vanskelig å hate Ronny. Han er så likandes og fin gutt. Han er en SIF-legende uansett. Så får vi se om han blir en VIF-legende, avslutter Lilleheie.

Les også

Mer om

 1. Tippeligaen
 2. Ronny Deila
 3. Vålerenga Fotball
 4. Strømsgodset IF

Flere artikler

 1. Keita rystet over Deila-hets

 2. VG erfarer: Deila nærmer seg Vålerenga

 3. To måneder uten tap nå, og ny direktør på plass: Erik Espeseth til VG: Mener Vålerenga minner om Rosenborg

 4. Nordlie om rolle-skepsisen: – Kan bli jævlig bra

 5. Bekreftet: Deila klar for Vålerenga

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder