Agenten: – Usikkert hva han skal gjøre

IKKE MER TIPPELIGA - FOR NÅ: Moldes Eidur Gudjohnsen før eliteseriekampen mot Vålerenga mandag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

Eidur Gudjohnsen er ferdig i Molde

Eidur Gudjohnsens Molde-eventyr varte i underkant av seks måneder. I dag bekrefter klubben at islendingen er ferdig hos Ole Gunnar Solskjær.

Artikkelen er over tre år gammel

Det skriver Molde på sin Twitter-konto onsdag ettermiddag.

– Tok muligheten fra noen andre

Gudjohnsen står bokført med 13 kamper og ett mål i Tippeligaen. Halvtimen i mandagens tap mot Vålerenga ble islendingens siste i Norge.

– Jeg hadde en god prat med Ole Gunnar. Mest på grunn av av situasjonen vi er inne i som lag, om fremtiden og den langsiktige fremtiden, hvor jeg følte at det var på tide å tre til side. Laget er inne i en fase der mange unge spillere er på vei opp og gjennom. Og ser du på den fremtiden, for å være ærlig, så er ikke jeg her for det lange løp, sier Gudjohnsen, før han utdyper til klubbens TV-kanal.

– Etter den siste kampen så følte jeg at jeg tok muligheten til å få god og verdifull erfaring fra noen andre. Det er avgjørelsen jeg har tatt, sier Gudjohnsen.

Les også: Skullerud om Molde-avskjeden: – Helt håpløs beslutning

Usikker på om han legger opp

Molde ble Gudjohnsens tiende klubb siden han forlot Barcelona i 2009. 37-åringen forlater nå en Molde-skute på niendeplass på tabellen og uten seier siden 21. mai. For sin egen del forteller islendingen at han «skjønner at han er på tampen av sin karriere», men er usikker på om han legger opp fotballen helt.

– Det er foreløpig usikkert hva han skal gjøre i fremtiden. Det vet han bare selv. Jeg vil møte ham i morgen for å diskutere det, sier Gudjohnsens agent Magnus Agnar Magnusson til VG.

Les også: Ett poeng av 18 mulige – tror Solskjær sitter trygt likevel

– Hvorfor valgte han å avslutte karrieren i Molde nå?

– Han føler at dette er riktig tidspunkt til å overlate ansvaret til de unge spillerne slik at Molde kan fokusere på dem. Han ga alt for Molde og kom tilbake til klubben etter EM for å se om han følte det var riktig å fortsette. Nå føler han at dette er det beste for begge parter, svarer agenten.

VG-ekspert kalte overgangen gambling

Da Gudjohnsen – med en vanvittig fotball-CV etter spill i blant annet Barcelona og Chelsea – signerte for Molde i februar, var reaksjonene delte.

Les også: VG møtte Gudjohnsen junior på Island

Enkelte eksperter VG snakket med var positive og ønsket artisten velkommen så lenge Solskjær var sikker på at 37-åringen var i god form. VGs ekspert på internasjonal fotball, Trond Johannessen, mente Gudjohnsens Norge-eventyr først og fremst var morsomt, men var usikker på om det var smart.

«Instinktivt føles det som et lite tilbakeskritt for norsk fotball at en av seriefavorittene skal hente inn en angriper på 37 og et halvt år. Det er i hvert fall gambling, men det er jo morsom gambling for oss som skal følge det fra utsiden», skrev Johannessen.

Husker du? VGs fotballkommentator: Gudjohnsen er gambling

Verken Molde-manager Ole Gunnar Solskjær eller Gudjohnsen selv la skjul på at spill i Tippeligaen ville føre veteranen ett steg nærmere en plass i Island-sjef Lars Lagerbäcks tropp til fotball-EM i sommer. Det klarte han. Nøyaktig én måned etter at eventyret i Frankrike var over etter stortapet for vertsnasjonen, er Gudjohnsen også ferdig i Molde.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder