Rosenborg på sporet av gull og ny Lerkendal-rekord

Gytkjær etter megabom: – Skal ha en stor, iskald øl i kveld!

(Rosenborg - Lillestrøm 2-1) Foran 22 000 tilskuere bød Rosenborg opp med festfotball nok en gang på Lerkendal. Nå har de ikke tapt en seriekamp her på to år. Men Christian Gytkjærs elleville bom kunne blitt skjebnesvanger...

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Dette var kjempeartig, fantastisk stemning og fullsatt stadion. Nå gleder vi oss bare til å gå i toget i morgen, sa matchvinner Anders Konradsen til TV 2.

Les også: Fagermo med varsko etter Molde-seier

31 kamper uten tap

16. mai i 2014 vant Stabæk 3-1 i Trondheim. Siden den gang har Rosenborg gjort Lerkendal til en fryktet høyborg igjen, en arena som ytterst få lag har fått med seg poeng fra. Seieren mot Lillestrøm var kamp nummer 31 uten tap, 27 seire og fire uavgjorte har det blitt siden den nevnte Stabæk-smellen. Ikke rart trønderne strømmer på kamp, 22 000 tilskuere så laget tidvis rundspille Lillestrøm - og kan konstatere at Kåre Ingebrigtsens menn er i rute til nok et seriegull. Nå med fem poengs luke til Odd.

– Vi ble stresset, det er litt unødvendig. Dette burde vi punktert lenge før, sa treneren etter kampslutt.

Full fart på Svensson og Midtsjø

SUPERDUO: Jonas Svensson (t.v.) og Fredrik Midtsjø var i storslag på fotballens festdag. Foto: Ned Alley NTB scanpix

Seiersrekken på Lerkendal er historiens nest lengste, i følge statistikkoperatøren Infostrada. Klubbrekorden er på 44 strake seriekamper, hjemme, uten tap. Den satte laget under storhetstiden fra oktober 1994 til mai 1998.

Treneren den gangen var Nils Arne Eggen. Han hadde trolig vann i munnen i første omgang. Da så han Rosenborg rulle opp det ene angrepet etter det andre langs sin høyreside. Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø var i storslag og serverte geniale pasninger og innlegg inn foran mål.

Og det var sånn de tok ledelsen. Etter 23 minutter. Svensson til Midtsjø, sistnevnte lobbet ballen over keeper og på bakerste stolpe, to meter fra mål, kunne Christian Gytkjær stange ballen i det åpne buret. Hans fjerde seriemål denne sesongen.

– Den høyresiden der er veldig bra. Det er vanskelig å stoppe den gjengen, sa Ingebrigtsen til TV 2.

– Jeg har en ganske fri rolle, det var veldig gøy i dag, sa Svensson.

Danske Gytkjær burde hatt flere scoringer. For eksempel etter 35 minutter, selvsagt fra høyresiden og Midtsjø, innlegget var perfekt, men stupheadingen til den tidligere Haugesund-spilleren endte opp på tribunen.

Lillestrøm hadde én mulighet i første omgang. Og den var svær. Minutter før pause bestemte toppscorer Fred Friday seg for å skyte fra 17 meter - ballen suste opp i stangen og satte en støkk i feststemte trøndere.

Konradsen roet nervene

Trøndernes uro forsvant meget raskt etter sidebytte. For da var offensive Svensson på farten igjen, inne i feltet fant han Konradsen som var iskald og satte inn 2-0.

Nordlendingen traff også tverrliggeren like etterpå, men kveldens, og kanskje årets, største bom sto Gytkjær for. Selvsagt var Svensson primus motor, høyrebackens avslutning var ikke så bra, men snek seg bort på bakerste stolpe til Gytkjær som på utrolig vis klarte å sette ballen i stolpen. Vi snakker om åpent mål og en distanse på ca. to meter!

I LEKEGRINDEN: Anders Konradsen satte inn Rosenborgs andre scoring mot Lillestrøm. Foto: Ned Alley NTB scanpix

Les også: Brann slipper ikke inn mål i Bergen

– Det har vært litt symptomatisk for meg at jeg bommer sånn, jeg får bare se det komiske i det. Så lenge jeg arbeider hardt, er jeg sikker på at ting løsner mer snart, sa Gytkjær på TV 2s sending.

Lillestrøm hadde noen halvsjanser og hadde en grei kampplan. Men denne kvelden var det klasseforskjell på lagene. Seieren burde vært mye større.

Kippe-redusering

Men vi skulle likevel få spenning. Frode Kippe, som spilte med ribbensbrudd, var sterkest i feltet på et innlegg og headet inn en redusering fem minutter før full tid. Kippe kom også til nok en avslutning to minutter før slutt, men den ble for enkel for André Hansen.

– Det hadde vært et ran om vi hadde fått med oss poeng i dag, sa Frode Kippe til TV 2.

– Det er tungt å forsvare seg mot Rosenborg, de er utrolig godt trent og kommer fort når de angriper. Det var tungt å komme høyere opp i banen, men vi klarte det til slutt. Men vi skulle gjerne hatt mer enn det ene minuttet dommeren la til, sa Lillestrøm-trener Runar Kristinsson til TV 2.

Les også: Premier League-kommentator slutter

Trønderne jublet da sluttsignalet gikk. Rosenborg kan nå gå i 17.mai-toget og motta hyllesten som serieledere.

– Jeg skal ha en stor, iskald øl i kveld, sa Gytkjær med et smil.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder