Men sarpingene står fortsatt uten seier i årets Tippeliga

Sarpsborgs Alexander Groven (t.v) scorer 1-0-målet til Sarpsborg under eliteseriekampen mellom Sarpsborg og Stabæk på Sarpsborg stadion. Foto: Jon Olav Nesvold NTB scanpix

Her svarer Sarpsborg-Groven på fansens bønn

(Sarpsborg 08 - Stabæk 1-1) Hjemmelaget hadde ikke opplevd nettsus i Tippeligaen denne sesongen. Det var før Alexander Groven (24) dukket opp på en corner, pirket ballen i mål og sørget for etterlengtet scoringsglede i Østfold.

Artikkelen er over tre år gammel

Til slutt ble det 1-1 i oppgjøret mellom de to lagene etter et Agon Mehmeti-mål i det 46. minutt.

– Det er surt når vi har ledelsen. Vi slipper til Asante en gang og det smeller umiddelbart, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke til TV 2 etter kampen. Han var fornøyd med mye etter dagens match.

– Periodevis er vi veldig gode synes jeg. Vi produserte mye og er ofte inne i 16-meteren til Stabæk, men vi må avgjøre sånne kamper, sier han videre.

Hjemmefansen sang «skår ett mål Sarpsborg, skår et mål» midtveis i første omgang. Da var kampen på det aller tammeste.

Tjue minutter senere ble bønnene også hørt. For i det 43. minutt kom Sarpsborgs aller første Tippeliga-mål for sesongen. Fire kamper uten scoring er sjelden kost. Siden hovedseriens oppstart i 1948 er det kun fire lag som har startet en sesong like ille; Brann i 1973, Lyn i 1978, Eik i 1985 og Mjøndalen i 1992.

At målet ikke var av den vakre sorten betyr lite. Groven pirket bare ballen enkelt over målstreken etter at det oppstod kaos i Stabæk-feltet etter et hjørnespark. Det var heller ikke ufortjent. Vertene hadde tidvis et voldsomt trykk på Stabæk, noterte seg for mange dødballer og skapte store sjanser ved blant annet Pål Alexander Kirkevold og Patrick Mortensen.

Scoret etter 13 sekunder

I den andre omgangen våknet også gjestene. Det tok faktisk bare 13 sekunder fra dommeren blåste i gang for de siste 45 minuttene til ballen lå i mål bak en ellers solid Anders Kristiansen i Sarpsborg-buret.

Unggutten Edvard Race fant hurtigtoget Ernest Asante ned høyresiden. Asante parkerte sin back og slo inn mot Agon Mehmeti. Stabæks nye spiss gjorde det kan kom til klubben for å gjøre: Være sterk, smart og nådeløs i boksen. Innlegget ble ekspedert rett opp i nettaket med et godt hodestøt.

– Vi gjør en veldig dårlig førsteomgang, hvor vi løper for lite og viser for lite engasjement. Vi gjør det bra i andre, men det er for sent, sier Mehmeti til TV 2 etter kampen.

Det ble heller ingen flere mål på Sarpsborg stadion søndag. Dermed står hjemmelaget fortsatt uten seier i årets serie og ligger på en nest sisteplass. Stabæk ligger på sin side på en 12. plass og fire poeng.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder