MÅLGARANTIST: Alexander Sørloth scoret fire mål på sine siste 107 minutter på banen for Midtjylland. Her jubler han for en av sine to scoringer mot Apollon. Foto: Sakis Savides AP

«Perry» om Sørloth før landslagsuttaket: – Han er «on fire»

Med fire mål på sine siste 107 spilleminutter er veien kort inn i neste landslagstropp for Alexander Sørloth (22).

Artikkelen er over to år gammel

– Alex er «on fire», sier landslagsassistent Per Joar Hansen til VG søndag ettermiddag.

Da har han akkurat sett den 21 år gamle spissen komme innpå i det 73. minutt for Midtjylland mot Odense i den danske eliteserien og scoret begge målene i 2-0-seieren.

Mandag skal «Perry» og landslagssjef Lars Lagerbäck presentere troppen til Norges VM-kvalifiseringskamper mot Aserbajdsjan og Tyskland, og han utelukker på ingen måte at Sørloths navn kommer til å bli lest opp.

– Han har vært med i diskusjonen for en bruttotropp siden dag én. Norske spisser som scorer i Europa følger vi alltid med på, sier landslagsassistenten.

Fikk du med deg? Kun 1 av 10 tar «bakveien» til A-landslaget

Roser Sørloth

«Perry» lister opp en rekke egenskaper Sørloth har, som gjør ham interessant: Han er fysisk sterk, god i boksen, god feilvendt, har en undervurdert hurtighet og han jobber bra for laget.

– Det er viktig i dagens internasjonal fotball at spiser jobber hardt for laget. Det er i alle fall Norge avhengige av, sier Hansen.

VG+: Erik Hagens oppgjør med norske spillere

Han bekrefter at Sørloth er en interessant mann for rollen som den store og sterke i Lagerbäck foretrukne spisskonstellasjon med én rask og én sterk spiss. Og Sørloth er kun 21 år.

FØLGER MED: Tirsdag presenterer Per Joar Hansen (fra venstre) og Lars Lagerbäck neste landslagstropp. «Perry» innrømmer at Alexander Sørloth er høyaktuell for en plass. Foto: Jostein Magnussen VG

– Vi skal spille med det antatt beste laget, men så lenge vi er ute av VM har vi mulighet til å se på flere enkeltspillere på samlingene og i kampene som kommer, sier han.

Måtte restarte

Midtjylland-spissen står bokført med syv A-landskamper, men har ikke spilt med flagget på brystet siden han kom inn på slutten av 4-1-seieren over San Marino i oktober i fjor.

Pappa Gøran Sørloth (55), som selv står med 15 scoringer på 55 landskamper, mener det er naturlig at sønnen har vært ute av landslagsvarmen.

– Tiden har gått med til en motgangsperiode, og så en restart av karrieren, sier han til VG.

Husker du? Gøran Sørloth lei seg for at sønnen gir opp RBK-drømmen

I starten av juni byttet Sørloth junior beite fra Groningen og nederlandsk fotball til Midtjylland og dansk fotball, selv om han hadde tre år igjen av kontrakten. Alexander trivdes, men slet med spilletiden.

– Opp til Lars og «Perry»

Nå mener faren han ser en sønn som stortrives, både på og utenfor banen.

– Det er litt morsomt, for jeg ser på ham at han trives veldig godt. Det er en forutsetning for å lykkes. Selvtillit er noe du får, det er viktig å presisere selv om det er en gammel floskel, sier Gøran Sørloth på telefon fra Lerkendal kort tid før Haugesund stopper Rosenborg søndag kveld.

Han beskriver situasjonen i Midtjylland nå som et eventyr, men tror samtidig Alexander har vokst på motgangen i Nederland.

– Det er kanskje greit at det ikke bare går én vei, men at du får litt motgang og lærer av det, sier han.

Les også: Den nye Sørloth: – Jeg vil tilbake til Rosenborg en dag

Om sønnen har vokst seg inn i landslagsvarmen, vil Sørloth senior derimot ikke si noe om.

– Han skal ha ros for at han har aldri mistet troen selv, så får vi se om det holder til landslaget. Det skal Lagerbäck og «Perry» få bry seg om, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder