Her er VGs drømmelag i fotball-EM

PARIS/OSLO (VG) Seks land er representert på VGs drømmelag for EM: Frankrike, Tyskland, Wales, Portugal, Italia og Polen.

 • Arilas Berg Ould-Saada
 • Per Opsahl

Artikkelen er over tre år gammel

Drømmelaget til VG er satt opp i en 3-4-3-formasjon.

Du kan stemme frem ditt eget drømmelag ved å bruke avstemningene i saken. Del gjerne din mening om vårt drømmelag i kommentarfeltet!

Les også: Møll-invasjon under EM-finalen Les også: Franske tårer etter tapet: – Finnes ingen ord Les også: Det var et ikonisk finaleøyeblikk

Keeper: Hugo Lloris (Frankrike)

Tottenham- og Frankrike-keeperen har trolig aldri vært så god for landslaget. Før kvartfinalen mot Island hadde han kun sluppet inn mål på straffespark, og de to baklengsmålene mot islendingene kunne han gjøre lite med. Og så gikk han soleklart seirende ut av keeperduellen mot Manuel Neuer i semifinalen etter en aldeles spektakulær kamp. Men burde kanskje reddet Éders finalemål.

Midtstopper: Leonardo Bonucci (Italia)

Italias eventyr stoppet i kvartfinalen mot Tyskland, men Bonucci gikk ned med flagget til topps. Juventus-stopperen, som nå jaktes av halve Premier League, dominerte fra start til slutt. Det startet med en makeløs assist og prikkfritt forsvarsspill mot Belgia, fortsatte med at han nøytraliserte Zlatan og de spanske stjernene, og endte med en iskald straffescoring mot Tyskland.

Midtstopper: Jérôme Boateng (Tyskland)

Ser man bort fra den klønete handsen mot Italia, som riktignok ikke ble avgjørende ettersom Tyskland vant på straffer, har Boateng vært en av de beste spillerne i EM. 27-åringen kombinerer fysikk, taklingsstyrke og pasningsspill på en måte få er i nærheten av. I tillegg scoret han et vakkert mål i åttedelsfinalen mot Slovakia. Skadet seg i andre omgang av semifinalen mot Frankrike – savnet var åpenbart. Flest vellykkede langpasninger (69).

Les også: Slik latterliggjøres Tyskland-stjernen etter klønete tabbe

Midtstopper: Pepe (Portugal)

To ting førte Portugal til EM-finalen: Bunnsolid forsvarsspill og noen avgjørende Cristiano Ronaldo-øyeblikk. Sjefen i midtforsvaret har vært Pepe. Real Madrid-stopperen har lagt bort kontroversene for sommeren. Det som skjuler seg bak, er imponerende: Alltid konsentrert, aggressiv, duellsterk og habil med ballen. Han var spesielt enestående i kvartfinalen mot Polen.

Husker du? Fotballprofiler raser mot Pepes oppførsel: – Enorm drittsekk

Høyre midtbanespiller: Jakub Błaszczykowski (Polen)

Godt organiserte, kompakte Polen scoret bare fire mål i EM, men tok seg likevel helt til kvartfinalen – der de røk på straffer. Robert Lewandowski var spådd som deres store X-faktor, men polakkene hadde neppe gjort så godt inntrykk uten Jakub «Kuba» Błaszczykowski. Han scoret to mål og hadde én assist, og samtlige var avgjørende: Assist til vinnermålet mot Nord-Irland (1-0), scoret vinnermålet mot Ukraina (1-0) og scoret før straffekonken mot Sveits (1-1). Topper også statistikken for vellykkede taklinger (20).

«Kuba»s tragedie: Så faren drepe moren

Sentral midtbanespiller: Toni Kroos (Tyskland)

EMs pasningskonge – og det med god margin (642 pasninger, 92,4 % treffsikkerhet). Kroos fikk tyskerne til å tikke ved å styre tempoet i kampene, og bryte opp forsvar med smarte, millimeterpresise pasninger. Real Madrid-stjernen vet når han skal gjøre det enkelt og når han skal gjøre det genialt. I tillegg er han en utrettelig arbeidsmaskin med en livsfarlig skuddfot.

Sentral midtbanespiller: Aaron Ramsey (Wales)

Det er nok smertefullt for Wales-fans å tenke på hvordan utfallet av semifinalen Portugal hadde blitt dersom Ramsey hadde vært på banen. Arsenal-stjernen var suspendert, men frem til da leverte han et utsøkt EM. Prestasjonene hans mot Russland (mål og assist) og Belgia (to assists) var helt der oppe blant de beste i mesterskapet. Noe så sjeldent som et elegant arbeidsjern.

Venstre midtbanespiller: Dimitri Payet (Frankrike)

Payet var kanskje EMs beste spiller etter gruppespillet. West Ham-spilleren lyste opp de første mesterskapsukene med blendende storspill. Scoringen hans mot Romania var en av EMs vakreste, og han kan skilte med lekre tall: Tre mål og to assists. Personlig sett kan den dribleglade playmakeren legge Tyskland-kampen i glemmeboken. Heller ikke god mot Portugal, men preget EM sterkt likevel.

Husker du? Super-Payet gråt av glede

Spiss: Gareth Bale (Wales)

Bale scoret i hver gruppespillskamp, inkludert to susere på frispark, og var hovedgrunnen til at Wales vant gruppen sin foran England. Han scoret ikke i utslagskampene mot Nord-Irland og Belgia, men briljerte gjennom sin heroiske arbeidsinnsats, utrettelige løp og gode valg hver gang han hadde ballen. Banens beste i 3-1-seieren mot Belgia ifølge statistikktjenesten WhoScored. En noe svakere semifinale mot Portugal overskygger ikke et strålende EM.

Lest denne? Pappa Bale hylles etter datter-leken

Spiss: Antoine Griezmann (Frankrike)

Griezmann var meldt savnet da EM startet, utvilsomt utmattet etter en lang sesong som endte tårevått med tap i Champions League-finalen. Så ble han benket i andre kamp mot Albania – da våknet det blonde beistet. Scoring som innbytter mot Albania, to avgjørende scoringer mot Irland, scoring mot Island og til slutt to mål i et mesterverk av en semifinale mot Tyskland. Mesterskapets beste spiller selv om det ikke holdt helt inn.

Anbefales: VG møtte mannen som oppdaget Griezmann

Spiss: Cristiano Ronaldo (Portugal)

Ingen i EM har måttet tåle mer kritikk enn Ronaldo. Startet mesterskapet med å si at Island «kommer ikke å få til noe», før han sløste fælt med sjansene mot Østerrike. Men Ronaldo var alltid der da Portugal trengte ham: To mål og en assist da de så vidt tok seg videre fra gruppespillet med 3-3 mot Ungarn, og mål og assist i semifinalen mot Wales (2-0). Det kjennetegner de beste. I tillegg har han vist seg som en ansvarsfull og motiverende kaptein. Skadet i EM-finalen, men endte opp med pokalen i hendene likevel.

Ronaldo om EM-triumfen: – Jeg fortjente det

Les også

 1. Det var et ikonisk finaleøyeblikk

  SAINT-DENIS (VG) (Portugal – Frankrike 1-0 etter ekstraomganger) Han kom med enorme gulløreklokker og enda mer gull i…
 2. Ronaldo om EM-triumfen: - Jeg fortjente det

  SAINT-DENIS/OSLO (Portugal - Frankrike 1-0) Cristiano Ronaldo (31) måtte gråtende av banen etter snaue 25 minutter.
 3. Franske tårer etter finaletapet: – Det finnes ingen ord

  (Portugal – Frankrike 1-0 eeo) Frankrike-trener Didier Deschamps (47) og hans spillere var svært skuffet etter tapet mot…
 4. VG-børsen: Slik spilte Portugal og Frankrike

  PARIS/OSLO (VG) (Portugal - Frankrike 1-0 e.e.o.) Portugal slo vertsnasjonen Frankrike i EM-finalen.
 5. Eder sikret Portugal EM-gull med kanonskudd

  SAINT-DENIS (VG) (Portugal-Frankrike 1-0 eeo) Éderzito António Macedo Lopes (28) - bedre kjent som Éder - dunket ballen…
 6. EM-finalen på Twitter: Møll-invasjon, sakte-TV og Éder-sjokket

  En storm av møll like før avspark på Stade de France skapte Twitter-storm.
 7. Gråtende Ronaldo ut på båre etter 25 minutter av EM-finalen

  SAINT-DENIS/OSLO (VG) (Portugal – Frankrike 1-0 eeo.) Cristiano Ronaldo (31) pådro seg en kneskade åtte minutter ut i…

Mer om

 1. Fotball-EM
 2. Frankrikes herrelandslag fotball
 3. Englands herrelandslag fotball
 4. Tysklands herrelandslag fotball
 5. Wales' herrelandslag fotball
 6. Polens herrelandslag fotball
 7. Italias herrelandslag fotball

Flere artikler

 1. Fransk dominans på drømmelaget fra kvartfinalene

 2. Bale og Island vraket av UEFA

 3. VG vurderer: Dødt løp mellom Tyskland og Frankrike

 4. EM-øyeblikkene du vil huske - og glemme

 5. Sjekk EM-tallene!: Bodø/Glimt, Bale og Ronaldo i statistikktoppen

Fra andre aviser

 1. Tjærnås' sprøe valg: Mener ukjent spiller fra Nord-Irland skal på EMs beste lag

  Bergens Tidende
 2. Han ble kåret til EMs beste spiller

  Bergens Tidende
 3. Her er finalelagene: Pepe inn på Portugals lag

  Bergens Tidende
 4. Tjærnås' sprøe valg: Mener ukjent spiller fra Nord-Irland skal på EMs beste lag

  Fædrelandsvennen
 5. Her er finalelagene: Pepe inn på Portugals lag

  Fædrelandsvennen
 6. Her er finalelagene: Pepe inn på Portugals lag

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder