SPARKET: Her ser Roberto Di Matteo sitt Aston Villa spille mot Middlesbrough i en treningskamp før sesongen. Treningskampene ble kanskje ikke benyttet godt nok, ettersom Aston Villa sliter i bunnen og Di Matteo er arbeidsledig. Foto: Alan Walter Reuters

Di Matteo sparket etter elleve kamper

Roberto Di Matteo (46) har mistet jobben som manager i Aston Villa. Birmingham-klubben må nå på managerjakt for femte gang på ett år.

Publisert:

Det var klubben selv som meldte om det avsluttede samarbeidet på sin hjemmesider mandag formiddag. Dermed ble det med 124 dager i sjefsstolen i Aston Villa for den tidligere Chelsea-manageren.

Italieneren har kun notert seg for én trepoenger på elleve seriekamper siden sin ankomst i sommer. Den kom i andre serierunde, da tabelljumbo Rotherham ble slått.

I tillegg røk klubben på hodet ut av Ligacupen i første runde, da de tapte 1-3 mot Luton Town fra fjerde nivå i England.

Sjekk: Slik VG tippet Aston Villa på tabellen før sesongen

Tap for Preston og farvel

Kampen som fikk begeret til å renne over for de høye herrer på Villa Park var 0-2-tapet mot Preston lørdag. Tapet gjorde at Di Matteos menn ble passert av nettopp Preston, og falt ned til en 19. plass på tabellen på nest øverste nivå i England.

Husker du denne? Villa-supporter Erik Hoftun om den trise nedrykkssesongen

På hjemmesiden skriver Aston Villa følgende:

Aston Villa har i dag avsluttet samarbeidet med manager Roberto Di Matteo. Klubben besluttet å handle etter en rekke med skuffende resultater, som i helgen endte med at laget befinner seg på en 19. plass i Championship.

Stollek på Villa Park

Mens klubben etter sin femte sjef på et år vil assistenttrener Steve Clark ha ansvaret for førstelaget. Tim Sherwood, Remi Garde og Eric Black har alle stått bak roret i Villa, som rykket ned fra Premier League i vår.

Steve Bruce, som sa opp jobben i Hull like før sesongstart, nevnes blant de aktuelle kandidatene til å overta jobben på permanent basis. Han har tidligere vært manager for byrival Birmingham City.

Sett disse? Både Real Madrid og Barcelona fikk det tøft i helgen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder