Billy McKinlay sliter mer og mer som Stabæk-trener: Bakke ventet bevisst med Otoo - til Stabæk-forsvarerne var slitne

BEKKESTUA (VG) (Stabæk–Sogndal 0-1) Sogndal selger gjerne matchvinner Mahatma Otoo (24), som ønsker seg videre i karrieren. Men da må spilleren først skjønne at han må jobbe hardere...

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det sier Sogndal-trener Eirik Bakke, som holdt Otoo på benken helt til 69 minutter var spilt på Nadderud. Et smart bytte fra trener Eirik Bakke, da han så at dette var mulig å vinne, sørget for tre fine Sogndal-poeng på Nadderud.

– Jeg visste sjansen ville øke for scoring hvis jeg satte inn Otoo. Men jeg ville vente til spissene våre hadde gjort Stabæk-forsvaret slitent først, sier Bakke til VG rett etter kampslutt.

Det er kanskje sånn at hvis du har fri/ferie lenge nok, så ønsker du deg bare mer. Det kunne se sånn ut på Nadderud i går. Spesielt hjemmelaget, som speaker sa «fortsatt ledes av Billy McKinlay», virket tafatte. Viljen var nok der, men utførelsen og orken var i lange perioder totalt fraværende.

– Det var svært skuffende. Det gikk i perioder altfor sakte, og vi har mye å jobbe med fremover, sier McKinlay til VG.

– Føler du deg trygg på at du er i Stabæk «fremover»?

– I fotball er det ingen garantier, svarer skotten VG.

Innbytter Mahatma Otoo ble Sogndals redningsmann. For da gjestene fra saftbygda slet med å spille seg til sjanser, hadde Otoo funnet løsningen fra benken.

– Det var en tøff kamp. Jeg var fokusert på benken og ventet på min sjanse. Jeg så at hver gang vi la inn fikk Stabæk-forsvaret problemer. Så da jeg ble byttet inn jaktet jeg innleggene fra kant. Da det kom, grep jeg muligheten, sa matchvinneren.

– Jeg ville starte med to andre spisser, fordi de er ekstremt gode i presset. Det er der Otoo har mest å hente. Skal han videre i karrieren, så må han løpe mer, jobbe bedre, ville enda mer. Og da kan vi gjerne selge han, hvis han ønsker det, sier Erik Bakke - som innrømmer at Sogndal i sin tid kjøpte Otoo for å selge han videre.

To sjanser

På 90 minutter, på sin egen hjemmebane, mot et lag det skal være mulig å slå, skapte Stabæk to målsjanser. Den første kom etter 33 minutter, og var i tillegg stor – en sånn sjanse en spiss egentlig ønsker seg. Men Agon Mehmeti avsluttet elendig.

Den andre var et frispark fra innbytter Shadrach Eghan, som traff tverrliggeren, tre minutter før slutt.

Nicolai Næss var meget god, og prøvde å gå foran som et godt eksempel, men av grunner det er umulig å vite, så responderte ikke lagkameratene.

– Det blir for mye spill frem og tilbake. Vi må være skarpere, raskere, prøve mer. Vi blir nesten litt feige. Vi har ballen mye, men det hjelper lite. Vi må omsette ballinnehavet i sjanser og scoringer, sier Nicolai Næss til VG.

Lite går Billy McKinlays vei denne sesongen. I øyeblikket styrer han mot stupet, og det spørs om han overlever som hovedtrener i klubben hvis dette fortsetter.

Det eneste som vaiet for McKinlay på Nadderud søndag kveld, var slipset hans. Og selv da det kom en ball fra banen mot benken hans, klarte ikke skotten å dempe den. Den biffen tok hans motpart, Eirik Bakke seg av...

Det virker ikke som McKinlay har noe å komme med heller. Han så svært fortvilet ut der han - stort sett - satt på Stabæk-benken.

Vannspreder

Underholdningsmessig var dette så skralt at prøvebildet på TV er like grei tidtrøyte. Da vannsprederen slo seg selv på rett etter at 2. omgang hadde startet, fikk publikum i hvert fall en god latter - og noe å snakke om.

Men Sogndal fikk med seg de tre poengene. Mahatma Otoo kom inn etter 69 minutter, og fire minutter senere var han på rett plass og scoret på Mande Sayouba i Stabæk-målet. Det var nok. Sogndal gjorde en solid kamp, lå tett på de farligste Stabæk-spillerne, brukte tiden godt (litt for godt iblant), og var solide fra start til mål. De skapte seks målsjanser. Det er klart godkjent på bortebane.

Stabæk? Der må noe skje. Ellers kan dette bli Obos-fotball neste sesong.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder