Ny Moa-scoring da Vålerenga tok sin tredje strake seier: – Veldig godt

(Sarpsborg 08 - Vålerenga 0-2) Rasmus Lindkvist (26) og Mohammed «Moa» Abdellaoue (30) scoret målene da Vålerenga sikret seieren i en sjanserik kamp i Sarpsborg.

Artikkelen er over tre år gammel

Lindkvist banket ballen lavt i mål etter et fint angrep halvveis ut i første omgang, og etter et massivt Sarpsborg 08-press i 2. omgang punkterte «Moa» kampen da han ekspederte et innlegg fra Robert Lundstrøm i nettet etter 79 minutter.

Gode «nye» Moa herjet med Molde

Abdellaoue har nå scoret i de to siste kampene, og ser endelig ut til å ha funnet formen etter overgangen fra Stuttgart. 30-åringen scoret det første mot Molde i 3-0-seieren forrige runde, og fulgte opp med sitt tredje Tippeliga-mål for sesongen i kveld.

– Det var veldig godt. Jeg synes Sarpsborg var veldig gode i dag, og skapte masse problemer for oss. Men vi har bra flyt, sa Abdellaoue til TV 2 etter kampen.

Sist han scoret i to kamper på rad var for Hannover 96 i tysk Bundesliga i februar og mars 2013. Hvis spissen med 32 landskamper kan klare å finne gammel form er det svært gode nyheter for Vålerenga som klatret opp på tiendeplass på tabellen med to poeng ned til Aalesund på kvalifiseringsplass.

Vålerenga har for første gang på litt over et år vunnet tre seriekamper på rad, og Ronny Deila som tar over som trener etter sesongen kunne glise fornøyd fra tribuneplass i Sarpsborg.

– Moa er ikke den gamle gode ennå, men han er på vei. Vi vet jo at han er en målscorer. Han har tre år med veldig lite fotball og mye skader. Jeg er imponert over at han har hatt den tålmodigheten som har fått ham dit han er i dag, sa Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til VG.

– Tror du han kommer opp på det nivået han hadde for noen år siden?

– Det er vanskelig å si, men holder han seg skadefri i høst og får lagt et godt grunnlag i vinter har vi en klassespiss som kan kjempe om toppscorertittelen i 2017.

– Vi har et dårlig første kvarter og blir presset bakpå. Vi mangler aggressivitet og forflytningsevne og er heldige som slapp unna baklengsmål. Så kommer vi oss og får et par sjanser før vi scorer. Men dette er en kamp som kunne ha vippet alle veier. Nå har vi tre seirer på rad, og nå handler det om å slippe unna en meget ubehagelig sesonginnspurt, oppsummerte Rekdal.


– Vi har en bedre fysisk kapasitet i laget. Vi har flere spillere å ta av, og er mer robuste. Det hjelper å kunne sette inn spillere som Daniel Fredheim Holm og Magnus Lekven, forklarte Rekdal.

Sarpsborg-press

Sarpsborg-trener Geir Bakke klarte ikke å deppe for mye etter tapet. Hjemmelaget skapte fem-seks store sjanser, men måtte likevel gå målløse og poengløse av banen.

I FORM: Ghayas Zahid (t.h.) var toneangivende for Vålerenga mot Sarpsborg 08 og MAtti Lund Nilsen. Foto: Jon Olav Nesvold NTB scanpix

– Jeg synes vi gjør en god fotballkamp. Jeg skal være litt forsiktig med å si det fordi noen sikkert synes det er forferdelig å si det når vi nettopp har tapt. Men vi driver kampen i store perioder. Det er noe som heter marginer i fotball, og i dag hadde vi ikke dem med oss, oppsummerte Bakke til TV 2.

Deila med på VIF-kamp: – Bra at han kan være så involvert

Han så laget ta kommandoen fra start, og de produserte flere muligheter mot målet til Vålerenga-keeper Marcus Sandberg.

Pål Alexander Kirkevold var nærmest med en avslutning fra skrått hold, men traff ikke målet.

Så kontret Vålerenga og Christian Grindheim trillet ballen til Lindkvist som avanserte noen meter før han banket lærkula lavt og kontant i det lengste hjørnet.

Slapp med skrekken

VIF-keeper Sandberg holdt på å gjøre en kjempebrøler da han rotet det til i feltet, men Patrick Mortensens avslutning ble blokkert av Kjetil Wæhler på streken.

Vajebah Sakor hadde et par muligheter for bortelaget, men unggutten klarte ikke å styre headingene på målet.

Den andre omgangen startet som den første - med et jevnt trykk fra hjemmelaget. Men mens Mortensen, Sigurd Rosted og Kirkevold misset sine muligheter, så tok Moa vare på sin ene.

Et fint angrep endte med innlegg fra Robert Lundstrøm, og inne foran mål var Moa på plass og styrte ballen behersket i nettet. Bare minuttet tidligere hadde innbytter Daniel Fredheim Holm satt Anders Kristiansen på en skikkelig prøve.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder