SIER NEI: Bersant Celina (til venstre) sier nei til å spille for Norge, og dermed blir det ikke flere landskamper sammen med Martin Ødegaard og Ole Selnæs (til høyre) Her er de like etter kampslutt i EM-kvalifiseringskampen for U21-landslag mellom Norge og England på Marienlyst stadion i Drammen. Foto: Jon Olav Nesvold , NTB scanpix

City-spiller Bersant Celina sier nei til å spille for Norge

Eduar Celina: – Det er ikke plass for Bersant på Norge, trenersønner må jo spille.

Bersant Celina (19) er tapt for det norske A-landslaget. Manchester City-spilleren velger Kosovo. Det forteller U-landslagssjef Leif Gunnar Smerud til VG.

– Jeg regner han for tapt. Bersant Celina har sagt at han ikke vil spille for Norge. Vi ønsker at de beste er med, men de må ha et sterkt ønske om å spille for Norge, sier Smerud. Celina har sagt det samme tidligere, men da ble det gjort et forsøk på forsoning.

Bruddet nå har ikke skjedd uten dramatikk. Bersant Celina, og ikke minst faren Eduar, føler at landslagsledelsen ikke verdsetter kvalitetene hans nok. Og Eduar Celina er ikke nådig i sin fremstilling av enkeltpersoner i Norges Fotballforbund.

VG stilte Eduar Celina følgende spørsmål:

– Er det tatt noen avgjørelse om hvilket land Bersant skal spille for?

– Det er ikke plass for Bersant på Norge, trenersønner må jo spille. Sjekk hvem sine barn som representerer Norge.

– Kan spille VM-kvalik

– Men har dere valgt?

– Det er ikke noe å velge. Man velger å ikke bli ydmyket og støtt bort hver eneste gang. Det får være nok nå, sier Celina – før han legger til:

– Kosovo blir medlem av UEFA og FIFA i mai i år, og Bersant kan spille VM-kvalik for dem og være nøkkelspiller, i stedet for å sitte på benken på U-landslaget til Norge. Og det verste er at Leif Gunnar Smerud jaget oss i ukevis, bare for å møte og snakke med Bersant. Så får han tre minutter på banen, sier Eduar Celina.

U-21-SJEF: Leif Gunnar Smerud. Foto: Jon Olav Nesvold , NTB scanpix

U-landslagssjef Leif Gunnar Smerud sier til VG at han ikke ønsker å lage noen konflikt med Celina-familien.

– Bersant må få ro til å styre dette selv. Vi i landslagsledelsen har vært tydelige på at vi ønsker Bersant Celina med oss. Han ble tatt ut i to tropper, den andre gangen meldte han forfall. Han er ønsket, han er tatt ut, vi har valgt han, og vi vil at Bersant Celina skal spille for oss. Men til den andre kampen vi tok han ut, valgte han å si nei, sier Smerud.

– Kan ikke shoppe kamper

– Har dere gjort det dere kan?

– Jeg har gitt han debuten. Jeg tok han ut en gang til. Det er ikke så mye mer jeg kan gjøre. Og for vår del må det bli sånn at det er enten eller: Du kan ikke shoppe kamper frem og tilbake mellom Norge og Kosovo, svarer Smerud.

KOSOVO-SJEF: Tord Grip (til venstre) er assistent på Kosovos landslag. Her sammen med Sven-Göran Eriksson, da de ledet det engelske landslaget. Foto: Terje Visnes , VG

Tord Grip, tidligere norsk landslagssjef (1987–88) er for tiden assisterende landslagssjef for Kosovo. Han sier følgende til VG om Bersant Celina:

– Jeg vil så klart at han skal spille for Kosovo, og han har gjort det veldig bra når vi har hatt han med oss. Mot Albania spilte han helt på topp, og han klarte seg bra. Bersant kan spille på begge kantene, og han kan spille bak spissen – og helt på topp. Han har potensial i alle rollene.

– Får han spille hos dere?

– ja, jeg tror absolutt at vi vil gi Bersant Celina mange sjanser. Han er i troppen vår hver gang, og han har startet kamper. Han har bra fart, et godt skudd med begge bein og god teknikk. Og det er store muligheter for utvikling her, sier Tord Grip.

PS! Bersant Celina satt på benken i Manchester Citys ligakamp mot Sunderland tirsdag. Han har fått komme inn i to kamper så langt denne sesongen, i FA-cupkampene mot Norwich og Aston Villa.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder