TIL DANMARK: Elba Rashani har herjet i Tippeligaen så langt denne sesongen. Her er han i en kamp mot Stabæk i april. Foto:Trond Reidar Teigen,NTB Scanpix

Odd får 5,5 mill. for Rashani

Klubbleder om salget: - Gikk ikke an å beholde ham

Fagermo for åtte dager siden: - Blir ikke solgt noen nå

Odd-spiller Elba Rashani (21) har skrevet under en fireårskontrakt med den danske klubben Brøndby.

  • Øyvind Askeland
  • Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

- Elbasan Rashani er en dyktig kantspiller, som vi lenge har hatt et godt øye til. Han er rask, teknisk og er dyktig til å utfordre. Dessuten er han fortsatt ung og har et stort utviklingspotensiale, sier Brøndbys sportsdirektør Per Rud til klubbens nettside.

Etter det VG erfarer får Odd 5,5 millioner kroner for Rashani.

Rashani har ikke villet skrive ny kontrakt med Odd. I Brøndby gjenforenes han med tidligere lagkamerat Fredrik Semb, som også nylig forlot klubben.

- Salget gir oss muligheten til å vurdere forsterkninger. Det er ikke gitt at vi gjør det, men dette gir oss muligheten til det, sier daglig leder Einar Håndlykken i Odd til VG.

- Hadde dere hatt mulighet til å forsterke uten salget av Rashani?

- Nei, det hadde vi ikke.

Rashani har vært en av lagets beste spillere denne sesongen. Han har, som Odd-trener Dag-Eilev Fagermo varslet før sesongstart, til tider herjet med motstanderne.

Skulle ikke selge

Det er bare åtte dager siden Fagermo avviste at klubben ville kvitte seg med flere spillere i sommer. Etter at Fredrik Semb dro til Brøndby i slutten av juni, ville Fagermo beholde stjernene i laget.

- Det blir ikke solgt noen nå etter at Fredrik Semb gikk til Brøndby. Selv om de skriver kontrakt med nye klubber som gjelder fra neste år, så blir alle i Odd ut sesongen. Vi jobber heller med forsterkninger inn i laget. Espen Ruud venter fortsatt på å få et interessant tilbud fra utlandet, men har sagt til meg at han kommer hjem hvis det ikke blir noe av. Får vi Ruud, er det fantastisk, sa Fagermo til VG forrige onsdag.

Om det skulle være noen tvil: Elba Rashani drar til Brøndby med det samme.

- Det gikk ikke an å beholde ham ut sesongen. For Brøndby var det kun aktuelt å hente ham nå. De hadde hentet en annen spiller om vi hadde prøvd å beholde Elba frem til jul. Brøndby måtte melde inn troppen til Europa i dag, sier Håndlykken til VG.

- Er Dag-Eilev Fagermo enig i at det var riktig å selge?

- Det han har sagt til meg er at han skjønner valget basert på hvor mye penger vi fikk inn, svarer Håndlykken, som ikke vil svare på hva Brøndby betaler for 21-åringen.

I forrige uke var Rashani på besøk hos tyske Ingolstadt i 2. Bundesliga. Det var Fagermo klar over.

Fire interesserte klubber

Treneren visste også at til sammen fire klubber var interesserte i kantspilleren. Danske Nordsjælland la inn et bud som Odd avviste, Molde-trener Tor Ole Skullerud snakket med venstrevingen, og Ingolstadt inviterte ham på besøk.

Til slutt ble det altså Brøndby.

- Brøndby er visst også interessert. Men Elba har sagt til meg at Nordsjælland og Molde ikke er så interessant. Vi selger uansett ikke nå, gjentok Fagermo i forrige uke.

Sportsdirektør Rud i Brøndby mener avtalen mellom Brøndby og Odd er god for begge parter.

- Vi har hatt noen gode og konstruktive forhandlinger med Odd, og vi har kommet frem til en avtale som er gunstig for alle parter med tanke på at Elbasan kun hadde et halvt år igjen av sin kontrakt. Vi er sikre på at Elbasan vil passe godt inn i vår kultur og måte å spille på, og at han vil lykkes i Brøndby, sier Rud.

VG har foreløpig ikke lykkes i å få en kommentar fra trener Dag-Eilev Fagermo.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder