Høydramatisk da Avaldsnes tok seg videre: Reddet uavgjort på overtid - sikret cupsemi etter straffer

(Klepp - Avaldsnes 1-1, 5-6 etter straffer) Nathalie Utvik reddet ekstraomganger for Avaldsnes på overtid. Og i straffekonkurransen var det rødtrøyene som var best.

Etter at begge lag i tur og orden hadde scoret på alle sine fire første straffer, var det Tameka Butt, 26-åringen som hadde stupheadet Klepp i ledelsen før Utvik utlignet på overtid, som feilet.

Fra krittmerket feiet hun ballen over mål, og dermed kunne Andréia Rosa de Andrade avgjøre det hele for bortelaget. Den 33 år gamle brasilianske stopperen valgte sitt venstre hjørne og sendte burvokteren til høyre.

Med det viste ikke Avaldsnes bare at de er best i fylket. De fikk også en cupsemifinaleplass med på kjøpet. Der venter Arna-Bjørnar på hjemmebane.

– Jeg synes det var en jevn kamp. Det var veldig deilig å gå seirende ut av straffekonkurransen, sier en smilende Elise Thorsnes til NRK. Avaldsnes-angriperen scoret på sin, lagets fjerde, straffe i straffespark-konkurransen.

Så du denne? Herlovsen: – Herrefotballen henger igjen på 1970-80-tallet

Men det kunne fort ha vært motsatt. I en jevn kamp var hjemmelaget fullt på høyde, og også til tider bedre enn Champions League-klare Avaldsnes.

Med litt over kvarteret igjen på kampuret kom også scoringen. Avaldsnes maktet ikke å klarere ballen ut av farlig område, og på innlegget fra høyre hadde Butt løpt seg fri.

Foran mål nølte ikke den australske midtbanespilleren, men stupheadet istedenfor Klepp i føringen.

Leste du Roar Stokkes kronikk? «Jentene fortjener det beste»

CHAMPIONS LEAGUE-KLARE: Avaldsnes er klare for Champions League denne sesongen, og fredag ble det klart at de møter Barcelona i 16-delsfinalen. Her er laget fra forrige sesongs 16-delsfinale, den gang mot Lyon. Da ble det exit. Foto: Jan Kåre Ness NTB scanpix

Det så ut til å holde, og da kampuret bikket 90 spilte minutter, sto det fortsatt 1-0 på resultat-tavla.

Avaldsnes ga seg imidlertid ikke, og på overtid og med det siste sparket på ballen i ordinær tid, utlignet rødtrøyene. Med absolutt alle tilgjengelige spillere inne i feltet på en siste corner, fikk ikke Klepp klarert. Ballen havnet til slutt hos Nathalie Utvik, som pirket ballen over målstreken med en lang tå.

Dermed gikk kampen til ekstraomganger, og til slutt også til straffer. Der var det altså Avaldsnes som trakk det lengste strået.

Fikk du med deg? Måtte starte kronerulling for å spille Champions League

Cupjubelen kommer dagen etter at det ble klart at laget møter Barcelona i Champions League. 16-delsfinalene mot den kjente katalanske klubben spilles i oktober. Barcelona kom til semifinale i forrige sesongs utgave av den gjeve europeiske turneringen.

– Selvsagt hadde jeg håpet på en svakere motstander, men vi har muligheter mot alle lag, sa avaldsnestrener Per Inge Jacobsen til klubbens egne nettsider da.

ENGLAND NESTE: Maria Thorisdottir har spilt sin siste Klepp-kamp. Foto: Jostein Magnussen VG

På motsatt side lørdag sto en skuffet Klepp-gjeng igjen, der Maria Thorisdottir har spilt sin siste kamp for klubben. Veien videre går til England, men hun vil ikke røpe hvilken klubb. Lørdag meldte imidlertid iTromsø at det er Chelsea som blir hennes neste destinasjon. Også Jærbladet sitter på samme informasjon.

– Jeg synes vi hadde fortjent en plass i semifinalen, sier en skuffet Thorisdottir til NRK, før hun blir spurt om sin neste utfordring.

– Jeg føler meg klar til å ta steget opp. England er bra, og jeg får nok brynt meg der borte, svarer hun.

I den andre semifinalen i den norske cupen møtes LSK Kvinner og Vålerenga.

Les også: Willmann senket Kolbotn

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder