SEIER: Stabæks-trener Vanja Stefanovic kan ta med seg tre poeng hjem fra Sofiemyr. Her fra en tidligere kamp mot LSK Kvinner på Nadderud. Foto: Jon Olav Nesvold NTB scanpix

Wilmann senket Kolbotn i slitekamp

SOFIEMYR (VG) (Kolbotn-Stabæk 0-2) Andrea Wilmann var i storslag borte mot Kolbotn, og ble veldig avgjørende med både mål og assist.

Sebastian Langvik-Hansen
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

I strålende solskinn ute på Sofiemyr stadion var det duket for topp mot bunn, da Kolbotn tok i mot Stabæk.

– Det er en slitekamp fra første minutt til siste minutt, men vi har god kontroll. Vi gjør alt vi kan for å holde tempoet oppe, og holde tett bak, og vi har spilt 120 minutter for tre dager siden, så jeg synes vi holdt bra, sier Trine Rønning til VG.

Kampen hun sikter til er cuptapet mot Lillestrøm, der de røk ut av Cupen etter ekstraomganger. Kampen før der igjen ble det tap mot Klepp, så det var en lettet Rønning etter kampslutt.

– Det var deilig. Borte mot Kolbotn er en tøff kamp, og vi pleier å slite på Sofiemyr, så det var deilig med tre poeng, forteller hun.

Wilmann herjet

Det var Stabæk som startet best da Synne Sofie Jensen satte inn 1-0. Andrea Wilmann slo innlegget presist inn fra venstre, der Jensen dunket til på første touch. Aurora Mikalsen i Kolbotn-buret var på den og fikk den i stanga, men marginene var på bortelagets side. Ballen trillet langs streken, før den til slutt ble dømt inne.

Wilmann var på farten igjen 10 minutter senere. Venstrekanten vant ballen på rundt 35 meter og løp fra tre motspillere. Fra 16 meter fyrte hun løs, og en liten retningsforandring satte Mikalsen ute av spill.

– Jeg har ikke scoret så ofte, men i det siste har det blitt noen, så det er veldig gøy, sier Wilmann til VG.

Begge lag har tidligere hatt Ada Hegerberg på laget tidligere, som det har stormet litt rundt de siste dagene, etter at hun gikk hardt ut mot NFF og annonserte at hun trakk seg fra landslaget.

Mykjåland: - Må være kritisk til egne prestasjoner før man peker finger mot andre

Etterlengtet seier

Og i oppgjøret mot hennes tidligere klubber kunne det blitt mer. Med rundt 1 time på klokka fikk Melissa Bjånesøy gå opp relativt uhindret, men en praktredning av Mikalsen i Kolbotn-buret hindret det tredje.

Det siste kvarteret byttet Kolbotn inn Solveig Gulbrandsen, i et forsøk på å snu kampen, og de rundt 200 tilskuerne så ut som de fikk er snev av optimisme.

Men ute på den grønne gressmatta var det Stabæk som var best. 0-2 smakte nok godt for gjestene som tok en etterlengtet seier igjen, etter to kamper uten seier. Dermed er de oppe i ryggen på Avaldsnes og lukter på andreplassen.

Kolbotn på sin side ligger tredje sist, med kun tre seiere i år, noe som betyr at det spøker litt med tanke på nedrykk for hvit-trøyene.

Kun ti scoringer

Kolbotn-trener Knut Slatheim var naturlig nok en skuffet mann etter kampen.

– Vi begynner bra og har trøkk i 25 minutter og skaper litt. Så får vi noen enkle balltap, før vi slipper inn to lette mål, sier Slatheim.

Og med kun ti scoringer så langt i sesongen må målteften opp for Kolbotn om de skal holde seg helt unna nedrykksstrid.

– Det er for lite, så enkelt er det, sier Slatheim

Men hvorfor har det ikke blitt flere scoringer?

– Du ser det kanskje litt ute her i dag. Det kladder litt på siste tredjedel og vi tørr ikke slippe oss helt løs, så det må vi få ordnet opp i, avslutter han.

LSK kvinner, som leder Toppserien, vant sin kamp mot sisteplassen Medkila 6-0 og ser ut til å fortsette marsjen mot seriegull. Røa slo på sin side Trondheims-Ørn med sifrene 4-1. Rebecka Holum scoret to i den kampen.

Fikk du med deg? Dårligste ranking noensinne for kvinnelandslaget

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder