Skullerud om King-filming: – Tullete

Pappa Sørloth: – Deilig for Alexander

Trønderfest mot EM-klare Island

ULLEVAAL (VG) (Norge - Island 3-2) Med Pål André
Hellands (26) giftige dødballfot på banen svingte det endelig av de norske landslagsgutta – mot EM-klare Island. Alexander Sørloth (20) fullførte den trønderske festen.

  • Sindre Øgar
  • Jostein Magnussen
  • Bjørn Arne Johannessen

Artikkelen er over tre år gammel

Sammen med RBK-back Jonas Svensson og de tidligere RBK-spillerne Ole Kristian Selnæs og Markus Henriksen lagde de skikkelig trønderfest, uten vest, da Island ble slått 3-2 på Ullevaal.

– Vi skapte åtte-ni store sjanser og scoret tre mål. Det er jeg veldig fornøyd med. Å gi bort tre målsjanser er også godkjent, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo som roser debutantene Svensson og Samuelsen.

– Vi som er oppvokst i Trøndelag hadde denne formasjonen i hodet og behersker 4-3-3 bra. Vi følte det fungerte bra, og jeg tror kanskje det er det som får det beste ut av troppen. Dette var fantastisk moro! Jeg håper dette gjør noe med entusiasmen rundt landslaget. Vi scoret tre fine og forskjellige mål, sier Helland til Max.

VG LIVE: Vi fulgte landskampen underveis her!

Rett inn på laget

Rosenborg-kanten var opprinnelig utelatt fra landslagskampene mot Island og Belgia, men bedre sent enn aldri:

Helland gikk rett inn startelleveren til sin første landskamp fra start, og i sommervarmen på Ullevaal ble 26-åringens brennhete venstrefot avgjørende.

I sorte fotballstøvler bøyde han inn frisparket som endte på Stefan Johansens volleyfot – og Norge var i ledelsen allerede etter 40 sekunder. Island utlignet, noe ufortjent, ved Sverrir Ingason, men så skrudde Helland på sjarmen igjen.

En frisparkperle satt klistret i keeperhjørne bak Ögmundur Kristinsson.

– En av de bedre omgangene i Per-Mathias Høgmos regjeringstid, konkluderte Max-kommentator Tor Ole Skullerud etter 45 minutter med mye bra fotball og flere fete sjanser.

VG-kommentar: Nå må du beholde relasjonene, Høgmo

VISTE KLASSE: Pål André Helland får fortjente grautlasjoner av Stefan Johansen etter frisparkscoringen. Foto: Bjorn S. Delebekk VG

Han var ikke like happy med at hans tidligere U21-elev Joshua King prøvde å filme seg til straffespark.

– Tullete, meldte Skullerud – og la til at King kunne ha avsluttet om han ikke kastet seg i det gresset.

Sett denne? Drible-Martin: – På grensen til hjernevasking

Kritisk til filming sist

Etter 0-3-tapet mot Portugal i Porto var landslagssjef Per-Mathias Høgmo kritisk til portugisernes filming. Han uttalte at det «undergrave hele fotballens idé».

Tidlig i annen omgang kom Alexander Sørloth (20) og Martin Samuelsen (19) på banen, og det tok ikke lang tid før de unge viste seg frem. Samuelsen kom seg rundt på kanten, ballen havnet etter hvert hos Sørloth – og spiss-sønnen leverte på første forsøk.

– Stort å få debuten her. Jeg syns det gikk ok minus for min del. Jeg kjente det var lenge siden jeg spilte kamp sist så «innbytterpulsen» kom først, sier Samuelsen.

– Godt å få målet unnagjort så tidlig. Nå må pappa passe seg, sier Sørloth til Max og ler.

Pappa Sørloth, kanskje best kjent fra tiden i RBK og for scoringen mot Nederland på Ullevaal, fant nettet 15 ganger på 55 kamper for Norge.

– Deilig for Alexander, blir ferdig med stresset, beskriver pappa Gøran Sørloth i en SMS til VG.

Da de fleste trodde at Norge skulle surfe inn seieren, handset Vegard Forren helt uforståelig i egen boks. Gylfi Sigurdsson banket inn 3-2 på straffe.

– Jeg vil først gratulere Norge. De spilte litt annerledes enn jeg har sett dem tidligere. De spilte mye mer direkte, sier Island-sjef Lars Lagerbäck på pressekonferansen på Ullevaal.

Les også: Pappa Sørloth om sønnens første Norge-scoring: - Starten på noe større

Mer om

  1. Herrelandslaget fotball

Flere artikler

  1. Pappa Sørloth om sønnens første Norge-scoring: - Starten på noe større

  2. Island-sjefen overrasket over «nye» Norge

  3. Mener Høgmo må bygge laget rundt spillere fra Odd, Godset og RBK

  4. Her er VGs dom etter Island-seieren

  5. To superbytter av Norge – og seier over VM-klare Island

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder