BANG: Marcus Rashford (18) fikk en drømmestart på landslagskarrieren. Foto: Ed Sykes Reuters

Rashford (18) scoret etter to minutter og 20 sekunder i England-debuten

Nærmer seg plass i EM-troppen

(England - Australia 2-1) For 93 dager siden var det omtrent ingen som hadde hørt om Manchester United-talentet Marcus Rashford (18). Nå blir det vanskelig for landslagssjef Roy Hodgson å ikke ta ham med i Englands EM-tropp.

Eventyret bare fortsetter for Marcus Rashford. 25. februar fikk han sin debut for Manchester Uniteds A-lag i Europaligaen mot Midtjylland. Spissen scoret to mål, før han gjorde det samme mot Arsenal et par dager senere. For en uke siden vant han FA-cupen og fredag kveld fikk han landslagsdebuten for England; der tok det to minutter og 20 sekunder før Rashford sendte «Three Lions» i ledelsen på sin tredje ballberøring.

Les også: Rashford tjener Rooneys timelønn - i uken!

Et innlegg gikk via en australsk forsvarer, ballen dalte ned rett foran United-spissen som klinte til på volley.

– Mye oppmerksomhet

– Det er utrolig egentlig, sa Jordan Henderson.

– Det er sesongen han har hatt. Han har ingen frykt og vil ha ballen hele tiden. Han har alt. Han er god med ballen, har gode bevegelser og avslutninger som er meget gode til å være en ung gutt, la han til.

Nå begynner stadig flere engelske supportere å kreve at Rashford må få plass i EM-troppen som reiser til Frankrike. Roy Hodgson har vært lenge vært usikker, men må dra frem interessant retorikk for å holde 18-åringen hjemme nå.

– Rashford-temaet kommer nok til å få mye oppmerksomhet i morgen, sa Hodgson til engelsk presse etter kampen.

GIFTIG: Marcus Rashford er høyaktuell for EM. Foto: Andrew Yates Reuters

– Jeg ble spurt om jeg var nervøs for å la ham spille, men det var jeg ikke. Jeg var heller ikke overrasket over måten han presterte på, la landslagssjefen til.

Vraker Sturridge?

Nylig tok Hodgson ut en tropp på 26 spillere, inkludert Rashford, landslagssjefen sa at unggutten skulle få muligheten til å vippe ut en av de etablerte spillerne i gruppen som nå skal slankes til 23 mann.

Men hvilken angriper skal i så fall vrakes? På benken satt Liverpool-spiss Daniel Sturridge, småskadet, og så at Rashford takket for tilliten umiddelbart, noe han ikke virket så begeistret for...

– Rashford har hele tiden vært en seriøs utfordrer til å komme med i 23-mannstroppen, var alt Hodgson ville si om 18-åringens EM-sjanser.

Kaptein Wayne Rooney kom inn etter pause og scoret sitt 52. landslagsmål etter 11 minutter på banen, et utsøkt langskudd gikk rett i nettet.

Les også: Tallene som knuser Mourinho-mytene

Selv om Rooney har hatt en svak sesong er han et sikkert kort for landslagssjefen. Hodgson vraker neppe Harry Kane og eller Leicester-sensasjonen Jamie Vardy heller. Sistnevnte giftet seg denne uken og hadde fått fri til kampen mot Australia.

Historisk

VALGETS KVAL: Roy Hodgson hadde sett nok av Rashford etter 63 minutter. Foto: Lee Smith Reuters

Rashford fikk stående ovasjoner da han ble byttet ut etter 63 minutter på Stadium of Light i Sunderland. I en kamp der England hadde stålkontroll på gjestene fra andre siden av kloden, seieren burde vært større. I stedet skapte Eric Dier litt spenning da han, upresset, stupheadet inn et innlegg i eget mål, et fryktelig selvmål.

Målet til Rashford er historisk. Med sine 18 år og 208 dager er han den yngste debutanten som har scoret for England.

Les også: Tror Mata sendes på dør

Men tidenes yngste målscorer på landslaget er Rooney som bare var 17 år og 317 dager. Rashford blir nummer tre på den listen, bak Michael Owen som var 18 år og 164 dager.

I følge Infostrada er to minutter og 20 sekunder det fjerde raskeste England-målet gjennom tidene. Bill Nicholsen scoret etter 19 sekunder, John Cock brukte 30, mens Harry Kane puttet etter 79.

England EM-åpner mot Russland om 15 dager.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder