GLAD FOR Å VÆRE TILBAKE: Fredrik Gulbrandsen beskriver skadeperioden som den største nedturen i karrieren. Men nå ser Molde-spissen bare fremover. Her med Malmö-keeper Johan Wiland i forrige torsdags treningskamp i Sverige. Foto: Thomas Sjørup , VG

Gulbrandsen fikk «ny kropp» – og ble raskere

Molde-legen mener den alvorlige kneskaden har restartet 23-åringens karriere

Molde-lege Kjell Erik Strømskag mener Fredrik Gulbrandsen (23) ikke lenger ser ut som en turner – men som en fotballspiller – etter den alvorlige korsbåndskaden.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Selv føler også den eksplosive spissen at han har blitt raskere etter at han har mistet noen kilo muskler på overkroppen. 4. mars ble Gulbrandsen kneoperert og mistet nesten hele 2015-sesongen.

Les også: Gulbrandsen: – Den verste dagen i livet

«Lettere og raskere»

FØR: Fredrik Gulbrandsen har ikke lenger like muskler på overkroppen som her i fjor sommer. Foto: Svein Ove Ekornesvåg , NTB scanpix

– Jeg har blitt lettere. Jeg veier tre-fire kilo mindre enn det jeg gjorde. Litt av musklene på overkroppen er blitt borte. Muskulaturen i bena har jeg jobbet helt opp igjen, så den føler jeg er like bra. Men med mindre muskelmasse på overkroppen føler jeg meg egentlig lettere og raskere, sier Gulbrandsen til VG.

Foran torsdagens gruppespill-avslutning i Europa League mot Ajax får han støtte av MFK-lege Kjell Erik Strømskag.

– Dette har blitt en mulighet for ham til å restarte litt. Før hadde han en kropp som en turner. Nå mer som en fotballspiller, beskriver Strømskag.

VG Direkte: Ajax-Molde kl. 19.00

– Vi merket at han gått betydelig ned i vekt da han kom tilbake. Opptreningen etter en slik skade minst like krevende som en vanlig treningsdag. Fredrik har passet på at han har trent riktig. Og han har vært helt fantastisk under opptreningen. Veldig dedikert og disiplinert. Han er en kraftplugg, men nå har han fordelt vekten mer i forhold til en fotballspillers kropp, forklarer Molde-legen.

– Det har vært mest fokus på å trene opp kneet, men jeg har tenkt mye på hamstringene mine. Jeg har slitt med strekkskader der helt siden jeg kom opp i A-stallen til Lillestrøm. Jeg har brukt mye tid på å bli sterkere i hamstringene. Det kan også ha vært en fordel i forhold til å bli raskere, tror Fredrik Gulbrandsen.

Fått med deg denne? Kong Daniel (40) sendte Molde videre i Europa

Møter Ajax i kveld

I forrige Europa League-hjemmekamp mot Fenerbahce fikk han sine første obligatoriske minutter i 2015. Gulbrandsen ga den danske landslagsmidtstopperen Simon Kjær flere karameller og markerte tydelig at han var tilbake.

I treningskampen mot Malmö forrige torsdag scoret Lillestrøm-gutten Moldes eneste mål. Mot Ajax i Amsterdam i kveld kan det bli nye minutter for den hardtarbeidende spissen. Trener Ole Gunnar Solskjær er glad for at Fredrik Gulbrandsen er tilbake.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HAR TRENT GODT: Fredrik Gulbrandsen har brukt mye tid på å trene opp det avrevne korsbåndet. Her på Olympiatoppen i april med Håvard Moksnes. Foto: Fredrik Solstad , VG

– Han er viktig for oss. Det er veldig godt å få ham tilbake igjen etter en så lang skadeperiode. Han er farlig, eksplosiv og spillesugen. Til neste år skal vi få han godt i gang, sier Solskjær til VG.

– Jeg føler meg pigg. Det er synd at sesongen er over. Etter Ajax-kampen blir det tre uker ferie, men jeg skal bare holde meg i gang.

– Nå blir det bare tre uker ferie. Det er greit for min del. Jeg skal bare holde meg i gang, sier Gulbrandsen, som lover at dobbeltmester Rosenborg skal få hard kamp av Molde i 2016.

– Vi har et klart mål om å komme tilbake på toppen i Norge. Og ut i Europa igjen. Nå blir jo det mest sannsynlig ikke det til neste år.

– Da må dere vinne Europa League?

– Ja, vi er jo med der for å prøve. Men det er klart det blir tøft ja, svarer 23-åringen.

Les også: Slik er «nye Solskjær» i Molde

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder