Treneren tok ut Ødegaard i Castilla-seier

PÅ HØYREKANT: I oppgjøret mot Portugalete startet han på høyresiden for Real Madrid Castilla. Her er 16-åringen i sin debutkamp for reservene i februar. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Zidane om Ødegaard: – Han kan bidra i større grad

(Real Madrid Castilla - Portugalete 1-0) I 60 minutter var Martin Ødegaard (16) alt fra veldig god til totalt fraværende. Tirsdag kan han likevel være aktuell for Champions League-spill.

  • Øyvind Knoph Askeland
  • Jonas Wikborg

Artikkelen er over fire år gammel

For før Rafael Benítez tar ut Real Madrids tropp til den siste gruppespillkampen mot Malmö, har Martin Ødegaard blitt nevnt som en mulig kandidat til den.

Castilla-trener Zinedine Zidane tok av Ødegaard etter 60 minutter mot bunnlaget Portugalete i Segunda B-kampen i Madrid søndag. På en pressekonferanse etter oppgjøret innrømmet Zidane at han vil se mer fra unggutten.

– Det var ikke hans beste kamp. Han var ikke dårlig, men han kan bidra i større grad enn han gjorde i dag, sier Zidane ifølge nettstedet Bernabéu Digital.

Pappas triks: Slik gjorde han Martin til et supertalent

På spørsmål om Martin Ødegaard er opptatt av spillet sitt på Castilla eller eventuelle sjanser på Real Madrids A-lag, svarer Zidane:

– Jeg er her for å snakke om dagens seier, ikke førstelaget.

Skal til CL-sluttspill

Real Madrid er allerede klare for sluttspillet i Champions League. Laget kommer til å vinne gruppen uansett resultat i den siste kampen. Grunnen er at Paris Saint-Germain på andreplass er tre poeng bak og Real Madrid er best på innbyrdes oppgjør.

Mot gruppens svakeste lag, Malmö, på Santiago Bernabeu i Madrid, skal det i aller høyeste grad uansett være mulig å få en ny seier.

VG Direkte: Vi fulgte Segunda B-kampen minutt for minutt (!)

16-åringen kan derfor få en rolle om manager Benítez føler seg trygg på at laget hans vinner – eller i det minste tar poeng mot svenskene.

PLUKKET AV ØDEGAARD: Det er Zinedine Zidane som leder Real Madrid Castilla. Han har tett kontakt med manager Rafael Benítez hos A-laget til Real Madrid. Foto: Fredrik Solstad , VG

Da Real Madrid møtte Malmö i Sverige i slutten av september, hadde ikke laget sikret seg avansement fra gruppe A. Likevel bekreftet Benítez at Ødegaard var svært nær en plass i troppen.

Det har gått over seks måneder siden Martin Ødegaard fikk sin debut for Real Madrid, i 7-3-seieren over Getafe i slutten av mai. Cristiano Ronaldo gikk av og ga unggutten en klem idet Ødegaard entret Bernabeu-gresset.

2015: Et perfekt Ødegaard-år?

Vant uten å imponere

I søndagens Castilla-kamp mot bunnlaget Portugalete startet trener Zinedine Zidane med Martin Ødegaard på høyrekanten. Det tok over 20 minutter før 16-åringen markerte seg, men hadde da flere positive involveringer frem mot pause. Inkludert flere driblinger, to skudd som gikk like utenfor målet til gjestene.

Men det var Borja Mayoral som scoret omgangens, og kampens, eneste mål. En praktfull Castilla-kontring ble ekspedert i mål av Mayoral, som først rundet Portugaletes keeper før han trillet ballen over streken.

Etter hvilen ble Ødegaard skjøvet over på venstresiden. Med posisjonsskiftet forsvant nordmannen ut av kampen, og Zidane plukket ham av etter 60 spilte minutter.

Borja Mayorals scoring tidlig i førsteomgangen holdt til seier for Castilla. Laget henger da med Barakaldo i toppen av Segunda Bs gruppe 2.

Les også

Mer om

  1. Spansk fotball

Flere artikler

  1. Fem Castilla-spillere i Real Madrid-troppen – men ingen Ødegaard

  2. Ødegaards 11 måneder under Zidane

  3. Fantastisk lobb reddet Castilla: Stolpen hindret Ødegaard i å bli matchvinner

  4. Ødegaard med to målgivende pasninger i Castilla-seier

  5. Ødegaard ikke i Real Madrid-troppen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder