Søderlund tapte spissduellen mot Zlatan

(Saint-Étienne – PSG 0-2) Alexander Søderlund (28) og Zlatan Ibrahimovic (34) møttes til en skandinavisk spissduell i den franske toppkampen. Svensken kom seirende ut av det.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

For til tross for at Saint-Étienne jevnt over var det beste laget i kampen, var det gjestene fra hovedstaden som scoret målene. Ibrahimovic dukket opp etter en drøy time og scoret på et innlegg fra Serge Aurier. På overtid sto han på bakerste stolpe og kunne enkelt score sitt andre for kvelden.

Scoringene var svenskens 18. og 19. i ligaen denne sesongen – og hans 12. og 13. mot Saint-Étienne siden han ble PSG-spiller, noe som gjør Søderlund og Ole Selnæs' nye klubb til Zlatans «favorittmotstander» i Frankrike.

NIVÅ: Alexander Søderlund kjemper med PSGs Marco Verratti om ballen. Foto: JEFF PACHOUD , AFP

Selnæs ble tidligere denne uken klar for Saint-Étienne, men Søderlund var den eneste nordmannen på banen mot PSG. Den 21 år gamle midtbanespilleren kommer, etter det VG forstår, til å signere en 4,5-årskontrakt med Saint-Étienne i begynnelsen av den kommende uken. Inntil da måtte han nøye seg med en plass på tribunen da hans nye lagkamerater møtte stjernegalleriet fra Paris.

RBK-KOMPISENE GJENFORENES: – Han har ringt meg en del ganger

Gult kort til Søderlund

Søderlund virket ikke «starstruck» da han fikk gult kort for en forseelse på den italienske midtbaneprofilen Thiago Motta – og det ble riktig så ampert mellom de to i etterkant av situasjonen.

Søderlund, som hadde scoret mål og levert en assist på de to siste kampene sine, var ellers ganske anonym på spissplass for Saint-Étienne. Han hadde ingen store målsjanser.

28-åringen så ikke ut til å være storfornøyd med gressmatten, da han gjentatte ganger skled og falt fordi det var glatt. Ofte var han for isolert på topp til å kunne utgjøre en forskjell.

SØDERLUND TIL VG: – Det svartnet helt for meg

PSG tangerte rekord

PSG er totalt overlegne i fransk fotball. Den styrtrike, Qatar-eide klubben har vunnet hele 13 kamper på rad, alle turneringer inkludert, og tangerte søndag kveld en Ligue 1-rekord med 32 strake kamper uten tap. Kun Nantes i 1994/95-sesongen har klart det samme.

Zlatans lag er knusende overlegne serieledere i Ligue 1. Etter bare 23 runder leder de med smått utrolige 24 poeng ned til andreplass Monaco. Avstanden mellom andreplassen og 19. plassen i ligaen er mindre enn avstanden fra andreplass opp til PSG.

Neste stopp for Saint-Étienne er torsdagens bortekamp mot Rennes. Der kan Ole Selnæs få sin debut.

PSG fortsetter forberedelsene inn mot de viktige åttedelsfinalene mot Chelsea i Champions League. Før den tid skal de møte Lorient, Marseille, Lyon og Lille.

SCORET TO: Zlatan Ibrahimovic feirer sin første scoring for kvelden med Serge Aurier og Lucas Moura. Senere scoret han igjen. Foto: Philippe Desmazes , AFP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder