STILNET STADIUM OF LIGHT: Cristian Stuani stilnet Stadium of Light med to scoringer før pause. Her brøler han for sin første scoring i kampen, kremmerhuset fra omkring 20 meter. Foto: Lee Smith Reuters

Stuani-dobbel sikret Middlesbrough-seier: Pangstart for nykommerne - har tatt 13 av 18 mulige poeng

(Sunderland - Middlesbrough 1-2) Cristian Stuani (29) og Middlesbrough holdt unna det massive Sunderland-presset. De nyopprykkede lagene har tatt Premier Leauge med storm.

Publisert:

Fire seirer, én uavgjort og ett tap. Det er fasiten til de tre nyopprykkede Premier League-lagene - Hull, Burnley og Middlesbrough - etter at to runder er spilt.

Søndag var det Sunderland som måtte se seg slått av nykommeren Middlesbrough, det etter to fantastiske Stuani-scoringer.

VGs store tabelltips: To nyopprykkede lag går rett ned igjen

Buet ut til pause

Hans første var et kremmerhus fra omtrent 20 meter, der den uruguayanske spissen dunket ballen utagbart i krysset.

– For en scoring; dæven! Det er så deilig treff han får, og det synger bak Mannone, sier TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller i kanalens Premier League-studio.

– Det er nydelig å se på, konstaterer tidligere Premier League-stopper Brede Hangeland.

VG Live: Les utfyllende referat fra kampen her!

Mål nummer to var som tatt ut fra lærerboken. Negredo ble elegant spilt igjennom, vendte bort en forsvarer før han serverte Premier League-debutant Stuani, som fikk en enkel jobb med å doble ledelsen rett før hvilen.

– Timingen for det andre målet var veldig god, konstaterer Middlesbrough-ving Stewart Downing.

Stadium of Light-publikum svarte med å bue sine egne spillere ut til pause, og Sunderland-manager David Moyes tok grep med et offensivt bytte til den andre omgangen.

Ny omgang, nytt kampbilde

Det ga uttelling.

Sunderland fremsto som et helt annet lag, og hadde et massivt press nær hele den andre omgangen. Med 20 minutter igjen å spille kom reduseringen.

Patrick van Anholt var på rett sted til riktig tid da han pirket inn en retur, men selv om Sunderland opprettholdt presset til en viss grad, maktet de ikke å score flere.

– Jeg frykter litt for Moyes og hans prosjekt, sier Brede Hangeland i TV 2-studio, og mener at laget ikke så strukturerte nok ut.

– Han har mye å rette på, konstaterer den tidligere landslagsstopperen videre.

Les også: Regjerende mester Leicester i «godt selskap»

Pangstart

Middlesbrough-seieren betyr at de nyopprykkede lagene har fått en pangstart på Premier League. Bare Swansea har overlistet ett av dem i seriestarten, men svanene fra Wales fikk til gjengjeld svi mot nyopprykkede Adama Diomande & Co. lørdag.

– Man ser hva det betyr, innsats, i starten. Finspillet sitter ikke alltid fra start, og i starten har innsats mye å si, sier Stamsø Møller.

Totalt har de nyopprykkede lagene, Hull, Middlesbrough og Burnley tatt 13 av 18 mulige poeng på de første to rundene. Hull har to av to seirer, Middlesbrough har fire poeng og Burnley har tre poeng etter lørdagens seier mot Liverpool.

– Spesielt Hull har overrasket positivt, mente Brede Hangeland i TV 2-studio lørdag.

Fått med deg? Derfor er Pep Guardiola i ekstase | Nytt Zlatan-show

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder