PÅ KYPROS: John Arne Riise spilte sist sesong på Kypros. Nå er han aktuell for norske tippeliga og Aalesund. Foto:Helge Mikalsen,VG

John Arne Riise: – J*** provosert av Norsk Tipping

John Arne Riise er provosert av Norsk Tipping-sjef Tonje Sagstuens uttalelse om at han ikke kan spille for Aalesund så lenge han er Betsson-ambasadør.

  • Ole Kristian Strøm

Artikkelen er over fire år gammel

– Det vil være avtalebrudd med Norsk Tipping som generalsponsor. Slik avtalen er nå kan ikke John Arne Riise spille for Aalesund så lenge han er ambassadør for et utenlandsk spillselskap, sa kommunikasjonsdirektør Tonje Sagstuen til VG i går.

Riise har åpnet for å spille i Aalesund sammen med bror Bjørn Helge, som allerede har skrevet kontrakt med AaFK.

– Jeg blir så jævlig provosert av å lese hva Tonje Sagstuen, som jeg forresten ikke vet hvem er, og andre i Norsk Tipping sier, skriver Riise på bloggen sin.

LES OGSÅ: Truls Dæhli: Derfor må Riise ta et valg.

– Hvis jeg skulle kommet tilbake til norsk Tippeliga, tror de at jeg skal springe rundt på banen med egen Betsson drakt for å reklamere for dem? Tror de at jeg tar på meg Betsson genser under intervju før og etter kamper? Skal de få bestemme hvem som skal spille i Tippeligaen på grunn av monopolet? Hvorfor kan de ikke være åpne for dialog? Hvorfor kan man ikke være innstilte på at man kan finne en løsning som er bra for alle parter? Viktigste må vel være at norsk fotball er i fokus? At gode spillere er med på å løfte nivået på trening og kamp?

Riise mener at man må kunne være løsningsorienterte.

– Norsk Tipping har gjort og gjør en god jobb innen Norsk Fotball, det er det ingen tvil om. Men jeg kjenner jeg blir forbanna når man stenger alle dører uten i det hele tatt å vurdere å sette seg ned å prate om det. Alle ser at monopolet har blitt utfordret, men det er ikke dermed sagt at Norsk Tipping blir borte? De vil alltid ha en stor plass i norsk fotball, men jeg mener det er feil å stenge døren til spillere som har andre avtaler og som vil spille hjemme, skriver John Arne Riise på bloggen sin.

Fotballpresident Yngve Hallén sendte gjennom VG positive signaler til Riise:

– Det har vært viktig for Tippeliga-klubbene å være lojale mot resten av norsk idrett og Norsk Tipping. Den lojaliteten og norsk lovgivning ligger i bunn. Men det mest gledelige her er jo at John Arne Riise har lyst til å spille for byen og laget han kommer fra. Det er et viktig steg både for John Arne Riise og klubben og supporterne. Vi må glede oss over det. Så har vi overvunnet ulike barrierer før. Det vil vi nok kunne diskutere i andre hånd. Vi får ta det scenarioet hvis det kommer, sa Hallén.

VG-kommentator Truls Dæhli skriver i dag at John Arne Riise må velge. Han trekker frem flere grunner til det:

– Fotballforbundets sponsoravtale med Norsk Tipping er en av dem, men langt viktigere er lovgivningen og norsk fotballs uttrykte støtte og lojalitet til den norske enerettsmodellen. Mens den første avtalen handler om millioner, handler den andre om milliarder, skriver Dæhli.

– Dette er ingen personlig sak, den handler om det politiske grunnlaget fotballpresidenten er satt til å forvalte, og senst på idrettstinget i juni kom dette veldig klart til uttrykk, skriver VG-kommentatoren.

PS: Norsk Tipping ønsker ikke å kommentere saken ytterligere lørdag, melder kommunikasjonssjef Arve Sjølstad.

Mer om

  1. Idrettspolitikk
  2. Pengespill

Flere artikler

  1. Norsk Tipping: – Avtalebrudd

  2. Riise åpner for AaFK-comeback i 2016

  3. Riises «pauseklausul» hjelper ikke drømmen om spill i Norge

  4. Riise villig til å si opp Betsson-avtalen

  5. Aalesund rådes til å droppe veteranbacken: Fortvilet Riise: – Føles som om de gjør alt for at jeg ikke skal spille hjemme

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder