SAVNER EN «FAIR MULIGHET»: André Hansen (nummer to fra venstre) føler han hadde fortjent en hel landskamp for å få vist hva han kan. Men også møtet med Belgia måtte han følge fra reservebenken. Ellers fra venstre: Stefan Strandberg, Ruben Gabrielsen og Iver Fossum. Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix

Skuffet Hansen: – Får ikke mulighet til å konkurrere

RBK-keeperen beskriver landslagssamlingen som «en tung uke»

BRUSSEL (VG) Heller ikke mot Belgia fikk André Hansen (26) sjansen. Nå begynner Rosenborg-keeperens tålmodighet å bli frynsete.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Rune Jarstein slapp inn tre mål mot Portugal, Ørjan Håskjold Nyland slapp inn to mot Island – og sistnevnte slapp inn tre mot Belgia.

Les også: Vikarkaptein Johansen med klar beskjed til Veton Berisha

Savner en fair mulighet

André Hansen, som har vært strålende for Rosenborg denne sesongen, satt igjen på benken og føler ikke at han får muligheten til å konkurrere om keeperplassen på landslaget.

– Det har vært fem privatkamper i år. Jeg har bare fått én omgang mot Finland. Ut fra hva jeg har prestert det siste året, synes jeg at jeg burde fått en reell mulighet til å konkurrere. Men det har jeg ikke fått. Det er surt, sier Hansen til VG.

MISFORNØYD: På årets fem privatlandskamper har André Hansen bare fått sjansen i en omgang mot Finland. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Med et snitt på 5,77 er han beste keeper og totalt nummer fem på VG-børsen så langt denne sesongen. Stadig flere mener at han i øyeblikket er Norges beste keeper, men landslagsledelsen – som mener Norge aldri har hatt bedre målvakter – er åpenbart ikke av den oppfatningen.

– Jeg forstår at de to spiller i en liga med et høyere nivå, og det kan godt hende jeg ikke hadde vært med i diskusjonen til høsten, men det er umulig for meg å være med på konkurransen hvis jeg ikke får en mulighet til å konkurrere.I den omgangen jeg fikk mot Finland slapp jeg ikke inn mål, og det var ikke så mye å gjøre, men det blir vanskelig å konkurrere ut folk på 45 minutter.

– Når jeg ikke fikk en hel kamp nå, så skulle jeg i hvert fall gjerne hatt en hel kamp forrige gang. Sånn at jeg hadde fått en fair mulighet, påpeker Hansen.

Han klarer ikke å holde tilbake skuffelsen i samtalen med VG etter å ha sett nok en landskamp fra reservebenken.

– Det er tungt når du egentlig går ut i ferie og så… Selvfølgelig gleder jeg meg til å dra på landslaget, jeg er stolt av det, men jeg er en konkurransemann også, sier 26-åringen.

– Men det er ikke sutring. Det må du få frem, tillegger han.

Kommentar: Høgmo bør ha fått mange svar nå

Nyland mener han burde reddet 1-0-målet

Keepertrener Frode Grodås har ikke svart på VGs tekstmelding der vi spurte hvorfor André Hansen ikke fikk stå en av de tre kampene Norge har spilt den siste uken.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo ble derimot konfrontert med Hansens utspill da han møtte media mandag:

– André Hansen sier han er skuffet, Høgmo?

– Han gjorde en veldig god omgang mot Finland, og står veldig godt i RBK, sier landslagssjefen.

– Men hvorfor fikk han ikke sjansen?

– Man gjør noen prioriteringer, og vi valgte dette denne gangen.

Selv føler Rosenborg-keeperen seg noe dårlig behandlet.

– Det var tre privatkamper nå. Og vi hadde to privatkamper forrige gang. Det må uten tvil ha vært mulig og fått en hel match i løpet av de fem privatkampene. Ut fra mine egne prestasjoner synes jeg det var på tide å kunne få en reell mulighet til i hvert fall å få være med i konkurransen. Og så da heller bli veid og funnet for lett.

Han sier han «ikke orker å kommentere» om hvorvidt Ørjan Håskjold Nyland burde ha tatt noen av Belgias scoringer.

Selv sier Nyland at han skulle ha tatt 1-0-målet til Romelu Lukaku :

– På det første målet er jeg for sen. Jeg burde ha reddet.

– Er det mulig å ta de to siste også?

– Ingenting er vel umulig å ta. Men vi forsvarer oss ikke godt nok. Vi er ikke på. Da blir det som det blir, svarer mannen som stort sett slet reservebenken i Ingolstadt sist sesong.

Les også: Slik spilte Norge mot Belgia

Hansen: – En tung uke

André Hansen har uansett ingen tro på at drømmen om å stå mot Tyskland 4. september kan bli realisert.

– Da skal det være mye knekte bein. Det har jeg bare lagt fra meg. Nå er det litt ferie, og så gleder jeg meg til å komme hjem for å trene ordentlig og spille fotballkamper igjen, sier Oslo-gutten.

Han trøster seg med at sulten etter å spille fotball bare blir enda større etter en reservetilværelse.

– Det eneste som jeg kan dra med meg som positivt fra landslaget er at du får kjenne litt på det å være andremann. Eller tredjemann. Du får så ekstremt sult av å spille fotball. For det er fotball du elsker. Nå har jeg vært med nesten fullt ut siden høsten 2012. Jeg har vært med noen år. Når man utvikler seg og blir bedre keeper, og virkelig nærmer seg reell konkurranse uten å få slippe til… Selvfølgelig blir du skuffet over det. Læreprosessen er jeg ferdig med. Nå handler det om konkurranse og det å få en reell mulighet. Når du ikke får det, så blir det en tung uke.

For André Hansen føler ikke at konkurransevilkårene er helt like akkurat nå.

– Treneren sa vel ved uttaket også at det er lenge siden vi har hatt en sånn keepersituasjon og at det er stor konkurranse. Men da nytter det ikke å ikke få muligheten til å konkurrere, sier André Hansen.

Les også: RBK-keeperen fra cupgull til jus-eksamen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder