Kobles til utlandet

Hylles i sesongvurdering

UTLÅNSAKTUELL: Martin Ødegaard på Real Madrid-benken under en A-lagskamp mot Levante i mars. Foto: Alberto Saiz AP

Spansk storavis: Ødegaard ferdig i Castilla

Martin Ødegaard (17) har spilt sin siste kamp for Real Madrid Castilla, skriver sportsavisen Marca.

Artikkelen er over tre år gammel

«Ødegaard-eksperimentet innebærer ikke enda en sesong på Castilla. Real Madrid og spillerens far leter nå etter den beste løsningen», skriver Marca i en sak om at flere Castilla-spillere – deriblant Borja Mayoral og Mariano – ikke kommer til å spille mer for storklubbens reservelag.

– For øyeblikket er det ikke mulig å vite hvor Ødegaard vil ende opp. Det er tidlig å si, men det mest logiske er at han drar på lån til en annen klubb denne sommeren, sier den spanske AS-journalisten Carlos Forjanes til VG.

VG har ikke lyktes i å få kontakt med Hans Erik Ødegaard.

Fått det med deg? Riise innkaller til mystisk pressekonferanse

– Real Madrid ønsker ikke å miste ham

Real Madrid Castilla klarte ikke å rykke opp fra tredje nivå. Det skal være med på å forklare hvorfor Ødegaard ikke kommer til å fortsette på laget. Den tekniske midtbanespilleren fra Drammen ble vraket fra startelleveren i kampen som avgjorde Castillas skjebne.

«Sannheten er at Ødegaard ikke har utviklet seg som forventet. Men han er bare 17 år, så Real Madrid ønsker ikke å miste ham. Å trene med førstelaget og spille med andrelaget tilfredsstiller derimot ikke behovene lenger», skriver Marca.

De nevner den tyske Bundesliga-klubben Hamburg som den siste klubben som skal ha henvendt seg angående Ødegaard.

«Det mest sannsynlige alternativet er å dra på utlån for å få spilletid på et førstelag, enten i spansk liga eller i utlandet», skriver Marca.

Les mer: Godset drømmer om å låne Ødegaard

Hylles i sesongoppsummering

Twitter-brukeren CastillaStats har skrevet en omfattende vurdering av den nylig avsluttede Castilla-sesongen. Alle spillerne rangeres fra 1-10, og Martin Ødegaard får sterke 9,5/10. Petter Veland, Viasats ekspert på spansk fotball, skriver på Twitter at «få følger Castilla så tett som @CastillaStats».

«Yngste spilleren i stallen. Mest berømte spilleren i stallen. Han er sannsynligvis alt det du kan tenke. Han deler topplassen på målgivende pasningar, og har vunnet flest banens beste-priser denne sesongen, med mer enn dobbelt så mange som nestemann», står det på bloggen, som er full av lovord om tidenes yngste Real Madrid-spiller i La Liga.

Les også: King mener Ødegaard må spille voksenfotball nå

Det fortsetter slik:

«Han har hatt en sensasjonell sesong, og ham, Mariano og Llorente var de som ble nominert til sesongens beste spiller. Hånet av mediene av en aller annen grunn, men han har vunnet over mediene. De som har sett ham denne sesongen, har blitt overveldet. Slet tydelig da han ble plassert på kanten, og den dårlige taktikken kostet oss opprykket. Han er ikke så allsidig som folk tror.»

Bloggeren er også klar i sin mening om at Ødegaard burde spille på et høyere nivå enn Castilla neste sesong:

«Må spille i en toppliga neste sesong, enten med førstelaget eller på lån. Uansett hvor han ender opp neste sesong håper jeg de slutter med dette vingtullet. Toppklasse som offensiv midtbane.»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder