Mener Lillestrøm er i sin dypeste krise på halvannet år

Holdt oppvaskmøte forrige uke - så tapte LSK for Stabæk

FORMSVAKE LSK: Lillestrøm-kaptein Frode Kippe fortviler etter at laget tapte kampen mot bunnlaget Stabæk sist helg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

Lokalavisen slår full LSK-alarm

LILLESTRØM (VG) Toppscoreren er på vei ut stadionportene på Åråsen, mens supporterne raser over Lillestrøms poengfangst. Null seire på to måneder får lokalavisen til å frykte det verste høsten 2016.

 • Mikal Aaserud

Artikkelen er over fire år gammel

Allerede etter halvspilt serie og en tiendeplass på tabellen skriver Romerikes Blads sportsleder, Morten Svesengen, at klubben er i sin dypeste krise siden før 2015-sesongen.

«Den positive utviklingen vi så i fjor høst og deler av årets vårsesong, er borte. LSK presterer for øyeblikket ikke i nærheten av ambisjonene og forventningene», skrev han mandag.

Han mener siste halvdel av sesongen handler om å overleve, slik at sesongen 2017 spilles i Tippeligaen og ikke OBOS-ligaen.

Les også: Full trenerbytte-effekt for Stabæk mot Lillestrøm

LSK-treneren: – Vi skal ikke prege Tippeligaen

Også supporterne er misfornøyde. Kanari-fansen sang taktfast gjennom hele oppgjøret mot Stabæk søndag. Til slutt ble det tap. Da kokte det over for flere på tribunen etter kampslutt.

– Supporterne stiller krav til gutta og meg. Det er greit så lenge det er innenfor de begrensningene vi har som lag. Vi skal ikke prege Tippeligaen, men vi skal være der. Og vi har et ønske om å være høyere på tabellen enn vi er. Supporterne er frustrerte over dét. Men vi er bare halvveis. Vi har mindre poeng enn vi hadde håpet på. Det er likevel mange poeng igjen i potten, sier LSK-trener Rúnar Kristinsson.

– Men vi må fortsatt ha troen på oss selv, tro på det vi driver med og håpe dette snur seg den rette veien, sier islendingen.

Lest denne? Dommer Edvartsen ber angrende Tromsø-spiller se TV-bilder på nytt

Oppvaskmøte sist uke

Lillestrøm har ikke vunnet siden 11. mai og står bokført med tre hjemmetap på rad. Det er tung kost for en stolt fotball-by.

Det er de siste to ukene elendigheten har eskalert. På Åråsen har det blitt to tap siden EM-pausen tok slutt. Mellom der har Kristinsson måttet holde oppvaskmøte med spillergruppa og kalt en spiller inn på teppet på grunn av uakseptabel oppførsel.

– På møtet diskuterte vi hva vi kunne gjøre bedre som lag. Vi fikk også snakket om ting som ikke var riktig da, som hvordan vi opptrer på trening og i garderoben, sier Kristinsson, om møtet som fant sted for en drøy uke siden - dagen etter tapet for Tromsø.

Fått med deg denne? Kippe ut mot gult kort-regelen

Dro før kampslutt - vraket mot Stabæk

MÅTTE PRATE UT: Lillestrøm Mohamed Ofkir sammen med trener Runar Kristinsson, her fra en kamp i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix

Etter den kampen måtte han også håndtere situasjonen der Mohamed Ofkir (19) – som hadde vært på banen i 14 av 14 kamper så langt denne sesongen – raste rett i garderoben etter å ha blitt byttet ut. 19-åringen forlot også Åråsen i god tid før kampslutt.

– Det er sånn vi ikke aksepterer. Folk må være igjen i garderoben etter kampen. At han reiser hjem er ikke bra. Vi har tatt det individuelt med ham, og dette er sånne ting som dukker opp når de blir byttet ut og ikke spiller godt, sier Kristinsson om Ofkir, som ikke fant kantspilleren god nok for troppen mot Stabæk søndag.

Ofkir innrømmet at han reagerte på en skuffende måte og har beklaget sin egen oppførsel i et Facebook-innlegg.

Fått med deg denne? Deilas eks-sjef blir ny VIF-leder

Ingen midler til å kjøpe

Styreleder i Lillestrøm, Owe Halvorsen, kaller søndagens prestasjon for «skuffende», men sier han står bak og støtter treneren. Han forteller at styret bidrar med ulike støttetiltak. Nå er blant annet fysioterapeut Geir Kåsene hentet inn for å gripe fatt i den fysiske treningen, forteller han.

– Det er ikke så mye vi får gjort i en sånn situasjon. Vi må ha is i magen og gjøre et godt arbeid, sier han til VG.

PÅ VEI BORT? LSKs Fred Friday, her fra en kamp mot Strømsgodset tidligere denne sesongen. Foto: Lise Åserud NTB scanpix

Han sier som sant er, at klubben ligger dårligere an enn de to foregående sesongene (ble nummer åtte i fjor og fem i 2015). Halvorsen mener Lillestrøm må stole på det mannskapet som allerede er der.

Det finnes heller ikke midler til å kjøpe spillere. Nå er også Fred Friday på vei ut dørene. Toppscoreren skal ifølge RB være på et opphold i en nederlandsk klubb denne uken. Alle midlene fra et eventuelt salg vil ikke gå til å handle en erstatter.

– Noe vil gå til klubbdriften og noe vil være disponibelt for å forsterke sportslig, sier Halvorsen.

De neste tre ukene venter Sarpsborg 08, Strømsgodset og Aalesund. To av lagene ligger nært Lillestrøm på tabellen.

– Vi har vært inne i en dårlig periode. Vi må jobbe oss ut av det. Vi har vist at vi kan mye, mye mer. sier Kristinsson.

Mer om

 1. Tippeligaen
 2. Lillestrøm SK

Flere artikler

 1. Erlandsen blir ny LSK-trener

 2. Kristinsson trolig ferdig som LSK-trener

 3. Sparket Kristinsson til VG: – Jeg skjønner LSK-ledelsen

 4. Droppet ny avstemning om Runar Kristinsson: – Sitter ut sesongen

 5. Erlandsen bekreftet klar: Nektet å spå hvor mange poeng LSK må ha

Fra andre aviser

 1. Danske forlenget Lillestrøms tapsrekke

  Aftenposten
 2. Utleide Rindarøy usikker på fremtiden: - Vet ikke hva Molde vil

  Aftenposten
 3. Lillestrøm-treneren fikk sparken: - De måtte gjøre noe dramatisk

  Aftenposten
 4. Drømmestart for Ordinas i Stabæk

  Fædrelandsvennen
 5. Lillestrøm-treneren fikk sparken: - De måtte gjøre noe dramatisk

  Bergens Tidende
 6. Drømmestart for Stabæks nye trener

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder