HAR RYDDET PLASS: Eksperter mener at England-trener Roy Hodgson (t.v.) har ryddet plass til sitt lands mestscorende gjennom tidene - Wayne Rooney (t.h.). Foto: Boris Horvat Afp

Kaller Hodgson «byens største gambler»

MARSEILLE (VG) Britiske eksperter regner med at Roy Hodgson spiller høyt i EM-åpningen mot Russland i Marseille i kveld.

Publisert:

– Etter mindre enn en uke i Chantilly ser det ut som Roy Hodgson har blitt byens største gambler når han trolig prøver noe helt annerledes i den første EM-kampen, skriver Matt Lawton i Daily Mail.

Les også: Super-Payet gråt av glede etter den matchvinnende scoringen

Han er ikke den eneste som omtalter Hodgson som en gambler.

Wayne Rooney har 111 landskamper og har scoret 52 mål, men han har aldri blitt brukt i midtbanerollen Roy Hodgson ber ham om å fylle mot Leonid Slutskys lag – og det må være legitimt å spørre hvorfor England-sjefen har forandret mening i siste minutt, skriver The Guardians Daniel Taylor.

Rooneys rolle har blitt diskutert i en liten evighet, men det er diskusjoner om flere roller. Ekspertene regner med at Hodgson starter med Eric Dier, Dele Alli og Wayne Rooney på midtbanen – og at spiss Harry Kane får Raheem Sterling og Adam Lallana på hver sin side.

– Antall ganger trioen har startet sammen? Én, i 2-0-tapet mot Spania i november. Ifølge Opta var det 18 pasninger mellom dem denne kvelden i Alicante, skriver Taylor.

Fått med deg? Politiet bruker tåregass mot engelske fans

Velger Hodgson som ekspertene spår, betyr det at det ikke finnes plass til Leicesters Jamie Vardy, og heller ikke Hodgson-favoritter som Jack Wilshere, Jordan Henderson eller James Milner.

Taylor mener at Hodgson har ryddet plass til Rooney.

THE TIMES-JOURNALIST: Henry Winter Foto: Bjørn S. Delebekk VG

– Sannheten er at det ikke er mange trenere som ærlig kan si: «Vi har dekket alt, vi har ikke noe mer å jobbe med eller tenke på, sier Hodgson.

VG besøkte Englands EM-leir i idylliske Chantily tidligere denne uken, og vi spurte The Times-reporteren Henry Winter om England sliter med balansen i laget.

Hvis vi var et skip, så ville vi tippe slik – på grunn av «vekten» til alle angriperne, sa han og viste det som skal forestille en voldsom slagside med hendene.

I sommer er det 50 år siden England vant VM på hjemmebane, og britene føler nok at det er på tide å løfte en pokal igjen. Men de har dårlig erfaring med EM-åpninger. På åtte forsøk står England uten seier, men med fire uavgjorte og fire tap.

– Jeg er klar over at stilen min har endret seg, og etter min mening har den endret seg til det bedre, sier Rooney.

De Gea benekter sexskandale: - Alt er løgn

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder