Keita holder drammenserne inne i gullkampen

REDNINGSMANN IGJEN: Strømsgodsets Muhamed Keita jubler etter 1-0-scoringen som kom etter 73 minutter. Tromsø-spillerne fortviler etter lenge å ha gitt hjemmelaget en god fight på Marienlyst. Foto: Fredrik Varfjell NTB scanpix

Flo varsler at helten blir i Strømsgodset

DRAMMEN (VG) (Strømsgodset - Tromsø 1-0) Ingen Tippeliga-spiller har vært mer avgjørende enn Muhamed Keita (25) etter EM-pausen. Nå har Jostein Flo gode nyheter til Strømsgodset-fansen.

 • Morten Stokstad

Artikkelen er over tre år gammel

For Godsets sportssjef slår fast at matchvinneren mot Tromsø blir i Drammen også etter at leieavtalen med Lech Poznan går ut etter 15. august.

– Han skal være her, sier Flo til VG.

Les også: VG fulgte kampen live her

Keita avgjørende i tre kamper på rad

Han gjør det klart at Strømsgodset har planer om å kjøpe den dribleglade vingen tilbake fra den polske klubben. Flo mener Muhamed Keita aldri har vært så god som han er nå.

Les også: Keita vil ikke tilbake til Polen: – Jeg var helt ensom

– Vi har en opsjon på å kjøpe Keita som varer til 15. august. For hver uke vi venter med ikke å gjøre noe, jo mer mål scorer han. Han trenger litt press, sier Flo med et smil.

– Dere har jo så mye penger nå så det kan ikke være noe problem å løse ut den opsjonen?

– En opsjon, hva betyr det? Det er til syvende og sist hva Keita vil selv som avgjør. Spilleren må være med på det. Men vi vil ha ham, ja, svarer Strømsgodset-lederen.

Nok en gang ble den dribleglade vingen avgjørende for at Strømsgodset tok tre nye poeng. På en ellers middels for drammenserne bredsidet Keita innlegget fra Jonathan Parr i mål og sikret seieren.

Akkurat som han gjorde det med sin frisparkscoring borte mot Viking (0-1) i forrige runde, og akkurat som da han både var målscorer og banens beste i hjemmeseieren mot Aalesund for to uker siden (4-2).

– Jeg er på lån, så det er perfekt å gi dem alt jeg har, sier Keita til VG.

– Ifølge Flo så blir du her?

– Ja, vi får se. Vi har ikke kommet til forhandlingsbordet ennå. Men jeg og Flo pleier vanligvis å bli enige.

– Har du lyst til å være her?

– Selvfølgelig. Det her er hjemmet mitt. Jeg har lyst til å bli her. Men samtidig må ting være riktig også. Hvis min utvikling ligger i å bli i Strømsgodset, så blir jeg her. Hvis min utvikling ligger i å gå ut, så går jeg ut, svarer han.

Se kampsammendraget i sportsnyhetene:

Slet uten Pedersen

Keita tok ansvar på et Strømsgodset-lag som manglet en sylinder eller to uten den suspenderte toppscoreren Marcus Pedersen. Erstatteren Thoms Sørum kom seg til et par store sjanser, men viste at han er rusten etter flere sesonger med mye skader og lite spilletid på toppnivå.

– Keita har vært veldig viktig for oss. Han har vært tungen på vektskålen i et par kamper nå. Det er viktig å ha slike spillere i stallen. Samtidig er det et lag her som spiller Keita god, sier Strømsgodsets midlertidige hovedtrener Thomas André Ødegaard.

– Keita er vel formspiller nummer én i Tippeligaen. Nå er han skadefri og pigg, og da vet jeg ikke om så mange som har et bedre individualistisk nivå i Tippeligaen, sier keeper Espen Bugge Pettersen.

Les også: Godsetunionen om VIF-Deila: – En stor ripe i lakken

Hjemmelaget produserte ikke så mange sjanser som vanlig på Marienlyst. Men det var et lite under at Sørum bommet på ballen på det som var en nesten ferdigscoret pasning fra Petter Vaagan Moen etter 11 minutter. Og en fantomredning av Filip Loncaric sørget for at Øyvind Storflor heller ikke klarte å pirke inn 1-0 alene med Tromsø-keeperen ti minutter før pause.

SNART TILBAKE: Den sykmeldte Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen fulgte kampen mot Tromsø fra tribunen sammen med sportslig leder Jostein Flo. Til uken er han tilbake på jobb etter hjerteinfarktet. Foto: Fredrik Varfjell NTB scanpix

Gjestene hadde også to gode muligheter til å score før pause. Simen Wangberg sleivsparket over mål fra god posisjon etter å ha fått hjelp fra Strømsgodsets Francisco Junior.

På overtid i første omgang var Sofien Moussa nær ved å score et fantastisk mål. TIL-spissen kastet seg i været på akrobatisk vis og brassesparket et innlegg like over buret til Espen Bugge Pettersen.

Les også: Godset-treneren tilbake på treningsfeltet etter hjerteinfarkt

Det jevne kampbildet fortsatte også i andre omgang. Tromsø viste seg igjen frem fra en god side på bortebane, og det hadde ikke vært spesielt urettferdig om gjestene fikk med seg ett poeng fra Drammen.

Aller nærmest var TIL to minutter før full tid. Thomas Lehne Olsen headet en Gjermund Åsen-corner via en Strømsgodset-spiller og Espen Bugge Pettersen, og ballen hadde retning over målstreken da Jonathan Parr fikk sparket unna.

– Det var unødvendig å slippe inn det målet, men Tromsø Idrettslag er i vanvittig stor fremgang. Vi har vært gode i det siste både på borte- og hjemmebane. Her burde vi hatt poeng. Vi er et helt annet lag nå enn i starten av sesongen, sier TIL-trener Bård Flovik.

– Tromsø er kanskje det laget som har klart å gjøre det vanskeligst for oss, hvis du også tar bortekampen i betraktning, sier keeper Bugge Pettersen.

Les også: Dommer Edvartsen ber angrende TIL-spiller se TV-bilder på nytt

Spennende kamp om gullet

Det varmet nok også for Strømsgodsets sykmeldte hovedtrener Bjørn Petter Ingebretsen. Han er snart tilbake på jobb etter hjerteinfarktet, men ønsket ikke å la seg intervjue av VG søndag.

– Vi får vente en uke, sa Ingebretsen, som er tilbake i manesjen etter bortekampen mot Lillestrøm neste helg.

Men Strømsgodset rodde i land nok en trepoenger. Nå er avstanden opp til serieleder Rosenborg «bare» fem poeng. Serietoer Odd vil med seier borte mot Bodø/Glimt bare være ett poeng bak trønderne.

Det kan gå mot en spennende Tippeliga-høst der gullkampen på langt nær ser avgjort ut.

– Vi ser ikke på tabellen før flomlysene kommer på her i Drammen. Men vi mistet mange spillere i fjor og visste at vi kanskje måtte gjennom en mellomsesong. Hvis vi klarer å være der oppe likevel, så er det fantastisk, sier Thomas André Ødegaard.

Les også: Konradsen beklager etter at RBK tapte to poeng på overtid

Les også

 1. VG tippper dagens Tippeliga-kamper

  Rosenborg avga poeng i toppen mot bunnlaget Aalesund. Vi tror både Odd og Strømsgodset utnytter dette, og tar…
 2. RBK-Rashani har våknet: – Jeg er i slag

  COLOR LINE STADION (VG) (Aalesund-Rosenborg 1-1) Til tross for at Rosenborg mistet seieren på overtid mot…
 3. Konradsen så rødt – beklager etter tapt poeng

  COLOR LINE STADION (VG) (Aalesund – Rosenborg 1-1) Rosenborg hadde seieren i lomma, men med én mann mindre i 10 minutter…
 4. Grindhaug: Ser fortsatt på Dempsey som en venn

  HAUGESUND (VG) Jostein Grindhaug sier kritikken fra Mark Dempsey er det verste han har opplevd som fotballmann, men…
 5. Drømmestart for Loberto

  HAUGESUND (VG) (Haugesund - Viking 4-1) Andrea Loberto fikk en drømmestart som vikartrener etter Mark Dempseys…
 6. Sogndals franskmann fryktet det verste: – Det var veldig skummelt

  ULLEVAAL STADION (VG) (Vålerenga – Sogndal 1-1) Sogndals franske midtstopper Christophe Psyché (27) fikk en spesiell…
 7. Rekdal etter ny nedtur: – Vi får juling

  ULLEVAAL STADION (VG) (Vålerenga – Sogndal 1-1) Ronny Deila-effekten uteble på Ullevaal.

Mer om

 1. Strømsgodset IF
 2. Tromsø IL
 3. Tippeligaen

Flere artikler

 1. Godset-Keita: – Flaut at vi ikke har lært

 2. Keita rystet over Deila-hets

 3. Godset-Ingebretsen tilbake på treningsfeltet etter hjerteinfarkt

 4. Rekdal etter 3-2-tap: – Ufattelig bittert og tungt

 5. Keita vil ikke tilbake til Polen: – Jeg var helt ensom

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder