Helt Texas i Drammen: 4-2 i mål, 14-9 i sjanser

Marcus Pedersen refser eget forsvar: – Ikke bra nok

DRAMMEN (VG) (Strømsgodset - Aalesund 4-2) Med et forsvarsspill som hadde sørget for «total break down» i analyseverktøyet til Egil «Drillo» Olsen, ble det i hvert fall hendelsesrikt på Marienlyst.

  • Morten Stokstad

Artikkelen er over tre år gammel

Og Strømsgodset stakk til slutt av med seieren, fortjent nok, etter at VGs notater til slutt viste 14-9 i målsjanser.

Les også: VG fulgte kampen live her

Pedersen mener Godset må slippe inn færre mål

VGs utsendte kan aldri – aldri – huske å ha dekket en Tippeliga-kamp med så mange kvalifiserte sjanser til begge lagene.

– Jeg sitter med den samme følelsen selv. Jeg kan ikke huske at jeg har vært med på en kamp i Tippeligaen med flere sjanser. Det veldig tungt å stå her uten å få med noe poeng, sier Aalesund-kaptein Bjørn Helge Riise til VG.

– Jeg synes ikke vi er bra nok bak. Det er vi ikke. Vi må score tre-fire mål hver gang for å vinne. Jeg synes ikke vi er gode fremover i dag heller, men først må vi begynne å slippe inn mindre mål, sier Strømsgodset-spiss Marcus Pedersen.

– Det defensive over hele plata er ikke bra nok. Der må vi opp igjen, innser midtstopper Kim André Madsen.

Strømsgodset-kaptein Lars Vilsvik sikret 3-2 etter fint forarbeid av Petter Vaagan Moen etter 74 minutter, og på overtid punkterte innbytter Flamur Kastrati med 4-2 etter en like fin pasning fra Marcus Pedersen.

Les også: Riise gir seg i AaFK - går til spillselskap

Kalddusj fra «Mos»

Strømsgodset rakk å spille seg til to gode sjanser i åpningsminuttene før Aalesund sjokkerte seiersvante drammensere på hjemmebane. Peter Orry Larsen gikk til værs og headet Mostafa Abdellaoue fri. Han hadde et hav av kunstgress alene foran seg og satte ballen enkelt bak Espen Bugge Pettersen.

Les også: «Moi» til Basel for nærmere 30 millioner kroner

Men Godset ristet av seg kalddusjen ganske raskt. Banens beste, Muhamed Keita, vendet bort to AaFK-spillere og satte inn 1-1 etter 17 minutter. Ni minutter senere kastet Kim André Madsen seg såpass mye frem på en corner at Mikkel Kirkeskov sendte ballen i eget mål.

– Jeg kastet meg bare inn og gjorde det jeg kunne for å få mål, sier Kim André Madsen, som mer enn gjerne ville bli kreditert for det som hadde vært hans første Tippeliga-scoring for Strømsgodset.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SJANSEBONANZA: Muhamed Keita gratuleres av Marcus Pedersen etter 1-1-scoringen. De to Strømsgodset-angriperne skapte masse sjanser mot Aalesund. Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

Marcus Pedersen rakk også å avslutte i tverrliggeren før Peter Orry Larsen banket inn 2-2 etter 34 minutter i en første omgang som var en orgie i målsjanser. Godset vant for øvrig den statistikken 8-5 til pause. Men det skyldtes først og fremst elendig forsvarsspill hos begge lagene.

«Hjælp» for et forsvarsspill, noterte vi på arket i pausen.

Les også: RBK-Kåre: – Min skyld at vi ikke er hundre prosent

Sikret seieren etter pause

Etter pause styrte Strømsgodset kampen. Men dårlig presisjon i det siste trekket gjorde at Aalesund holdt unna helt til det sto 73,47 minutter på klokken. Da kombinerte Godset slik Godset kanskje gjør best i Norge. Øyvind Storflor fant Petter Vaagan Moen til venstre i straffefeltet. Sistnevnte spilte ut til Lars Vilsvik som var alene på motsatt side. Høyrebacken satte ballen inn i det venstre hjørnet.

Og på overtid rakk innbytter Flamur Kastrati både å sette inn 4-2 – for så å juble på seg gult kort.

– Jeg synes det var en veldig bra kamp. Stort tempo. At Aalesund ville så mye overrasket meg, sier Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo.

– Men forsvarsspillet da?

– Det er bedre å ha forsvarsspillet å rette på enn det offensive. Men det var mye offensive fibre i begge lag, svarer den gamle landslagskjempen.

Aalesund hadde tre-fire spede, men nokså farlige forsøk også etter pause mot et Strømsgodset som må bli langt bedre til å forsvare seg. Uansett: Selv om gjestene kjempet helhjertet, var det fullt fortjent at poengene ble igjen i Drammen.

– Det var sikkert en veldig artig Tippeliga-kamp for de som satt og så på. Det bølget frem og tilbake. Godset er hakket bedre enn oss som gjør at de scorer fire og vi bare to. Hadde vi vært litt mer nøyaktig i overgangsspillet kunne det fort gått motsatt vei, sier AaFK-trener Trond Fredriksen til VG.

Strømsgodset er nummer tre i Tippeligaen. Fire poeng bak Odd og syv poeng bak Rosenborg.

For Aalesund kan det bli en lang og vond høstsesong. Det er ett poeng ned til Vålerenga på kvalifiseringsplassen og to til Stabæk på direkte nedrykk.

Les også: Glimt-keeperen: – Vi følte oss uslåelige

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder