Leicester-stjernene sviktet fra straffemerket – Manchester City og Arsenal videre

(Arsenal – West Ham 1-0, Leicester–Manchester City 1-1, 3–4 etter straffespark) Arsenal er klare for semifinale etter å ha slått London-rival West Ham. Manchester City trengte straffesparkkonkurranse for å ta seg videre.

Publisert:

Et øyeblikks magi fra Ilkay Gündogan og Bernardo Silva så ut til å være nok for Manchester City, og de suverene serielederne så ut til å ha avansementet i sin hule hånd.

Men dramatikk skulle det bli.

Stor VG-kåring: Dette er verdens beste keeper

Fem av åtte tilleggsminutter var spilt da innbytter Demarai Gray gikk i bakken i duell med Kyle Walker. Dommer pekte på straffemerket, og fra elleve meter var Jamie Vardy iskald, og sørget for at det blir ekstraomganger på King Power Stadium.

Det ble målløst i ekstraomgangene, og dermed måtte det hele avgjøres på straffespark. I tur og orden satte den ene etter den andre spilleren ballen i mål, før Vardy gikk frem for å ta sin andre straffe.

Les også: City planlegger heftige stjerneavtaler

Han satte den første på overtid – men forsøket i straffesparkkonkurransen gikk via stolpen og ut. Da måtte Riyad Mahrez score for å holde liv i Leicesters semifinaledrøm, men Mahrez' forsøk ble reddet av Claudio Bravo.

VIDERE – MED ET NØDSKRIK: Pep Guardiola og Ilkay Gündogan trengte straffer, men sikret til slutt semifinalebilletten. Foto: Darren Staples Reuters

Dermed er Manchester City klare for semifinale, og Pep Guardiolas jakt på sitt første trofé som City-sjef, lever fortsatt.

Welbeck fikset Arsenal-avansement

Det var et reservepreget Arsenal som tok imot West Ham til det andre London-derbyet på én uke. Arsenal får besøk av Liverpool fredag, men selv med «B-laget» på banen, tok The Gunners seg videre fra kvartfinaleoppgjøret mot West Ham.

Danny Welbeck ble tungen på vektskålen da han – etter en tam første omgang – kranglet et Mathieu Debuchy-innlegg i mål.

Mer skulle ikke til for Arsenal, som er klare for semifinale.

Så du denne? Svensk Europa League-motstand for Arsenal

De kom ikke helskinnet fra oppgjøret, dog. Superinnbytter Olivier Giroud pådro seg en strekk på baksiden av låret mot slutten av oppgjøret, og dermed er det hektiske juleprogrammet i fare for mannen som nylig tangerte Ole Gunnar Solskjær.

PS! Wenger har ledet Arsenal siden 1996, men har aldri tatt The Gunners helt til topps i ligacupen.

PS 2! Onsdag spilles de to resterende semifinalene: Chelsea får besøk av Bournemouth på Stamford Bridge, mens Manchester United skal møte Championship-klubben Bristol City borte.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder