IKKE I FLYTSONEN: Mohamed Elyounoussi, her med hendene over hodet. Foto: ADAM HOLT / REUTERS

Alsaker om situasjonen til «Moi»: – Kjipt på alle måter

Seks kamper fra start, fem ganger byttet ut, fire innhopp, null mål og null assist. Mohamed «Moi» Elyounoussi (24) sitt Premier League-eventyr lar vente på seg.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

• Her er torsdagens oddstips

Den norske landslagsspilleren ankom Southampton og ble tidenes dyreste nordmann da han ble hentet fra Basel i sommer.

les også

Dette laget har det tøffeste juleprogrammet: – Veldig tøft for oss

Men overgangen til den britiske ligaen har vært alt annet enn lett for den dribleglade kantspilleren.

Hvor dribleglad? spør du. Ta en titt her:

Skader har en stor del av skylden for at han trøblet med å spille seg inn på laget i starten på et Southampton-lag som slet i bunnen av ligaen.

Laget slet så mye at manager Mark Hughes ble sparket.

Den 5. desember ble Ralph Hasenhüttl presentert som klubbens nye manager. Samme dag fikk «Moi» de siste ti minuttene i 1–3-tapet for Tottenham, men det er også siste gang «Moi» var på banen for Saints.

Totalt står han med ti ligakamper, der han har spilt hele kampen én gang.

les også

Med Fabinho blir det samba i Liverpool

Fredag er det ca. 188 mill. i Eurojackpot-potten - lever inn din kupong her!

Med ny trener har laget fått en god start. Etter Tottenham-tapet ble det riktignok et nytt tap (mot Cardiff), før Arsenal ble slått 3–2 og Huddersfield det samme med sifrene 3-1.

De to siste kampene har «Moi» ikke engang vært på benken, og Southampton har ikke opplyst om at nordmannen er ute med skade. Altså er han vraket.

Men på trening med landslaget imponerte han:

– Han har ikke fått fotfeste i Premier League, og det er selvfølgelig urovekkende. Man vil være på topp når det kommer inn en ny trener, slik at man kan få en sjanse til å vise seg frem umiddelbart. Situasjonen hans er alt annet enn ideell, sier Øyvind Alsaker til VG.

– Southampton vant ikke kamper da han spilte, så bytter de trener og får en kjemperespons uten at «Moi» er med på oppturen. Det er kjipt på alle måter, fortsetter han, som til daglig kommenterer PL for TV 2.

les også

Klopp i managerkrangel etter ny seier

Han tror imidlertid ikke alle sjansene er forspilt for landslagsspilleren.

– Det er én oppskrift, og det er å trene hardt og spille seg i form. Han må stole på egne ferdigheter, for han er jo en kvalitetsspiller. Det haster litt, men nå er det mange kamper, så om han er frisk og tilgjengelig, har han alle muligheter, tror Alsaker.

VGs tips: Hjemmeseier

Ett tap og to seirer viser Southampton-fasitens etter at Ralph Hasenhüttl (51) overtok managerjobben. Det er mer hensikt over spillet. Og laget scorer mål - seks nettkjenninger på de to siste matchene mot Arsenal og Huddersfield.

West Ham hadde sikret seg fire strake ligaseirer før laget ble påført et 0–2-hjemmetap for Watford sist. Fra den kampen ser det ut til at Marko Arnautovic (a) blir spilleklar. Men skadeomfanget er økende og rundt åtte-ni mann er ganske sikkert ute til dette oppgjøret.

Uten å ta helt av så liker det vi har sett av Southampton i det siste. Det er mer innsats og mer skarphet i avslutningene. Og tenk på at flyten viser 4–4–1 på ni siste tilsvarende West Ham-møter.

Det er to lag med sårbare forsvar som møtes. Et Begge lag scorer-spill til 1,50 i odds er et spillalternativ. Men hovedspillet vårt er følgende:

Vi kjører på hjemmeseier til 2,10 i odds. Spillestopp er kl. 20.40 og TV2 Sport Premium viser kampen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool23221054153967
2Manchester City24163565273851
3Leicester City24153652242848
4Chelsea2412484132940
5Manchester United249783629734
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder