Holland irsk helt

Ipswichs Matt Holland ble irsk helt da han utlignet Kameruns ledelse med et kanonskudd, og sikret Irland et poeng i VMs andre kamp.

Irlands trener Mick McCarthy ga uttrykk for en "velsignet lettelse" over å ha fått med seg et poeng i lagets første kamp. McCarthy har vært uner et voldsomt press etter hjemsendelsen av Manchester United-kapteinen Roy Keane.

- Jeg har bak meg en knallhard uke, derfor var det så deilig med poeng. Jeg synes kampen var stor reklame for fotball, sa McCarthy etter kampen.

Målscoreren Holland la til at det var utrolig viktig for Irland å ikke tape etter alt bråket i oppkjøringen.

Kamerun ledet


Kamerun var klart best før pause, mens rollebyttet var totalt i 2. omgang. Dog mer på grunn av manglende disiplin hos Kamerun enn godt irsk spill. Innsatsen til mennene fra den grønne øya var som vanlig upåklagelig.

Kamerun tok ledelsen etter 39 minutters spill ved Patrick Mboma. Han avsluttet et nydelig angrep, der Samuel Eto'o gjorde et strålende forarbeid.

Stjernespilleren Mboma (31) har spilt profesjonelt for 7 klubber i 4 land, og har blant annet vært årets spiller i Japan - der årets fotball-VM spilles. Han ble kåret til årets spiller i Afrika i 2000 etter å storspilt i det afrikanske mesterskapet som Kamerun vant det året.

Spiller i England

Siden februar har hatt vært på utlån fra den italienske toppklubben Parma til engelske Sunderland. Før dagens kamp hadde han spilt 50 landskamper og scoret 27 mål. Han laget seks mål i Kameruns seks kvalifiseringskamper til årets VM-sluttspill.

Matt Holland fikk drømmetreff fra nesten 25 meter da han scoret sitt fjerde mål i landslagskarrieren.

Misfornøyd

Kameruns tyske trener Winfried Schafer var skuffet over at laget ikke fikk med seg alle tre poengene.

- I første omgang var vi klart best, men etter pause lot vi Irland få dominene, og vi må være fornøyd med at vi fikk poeng.

Kameruns beste spiller Samuel Eto'o sa at laget hadde vært gode før pause:
- I annen omgang gjorde vi alt galt, sa Real Mallorca spissen som mener mye kunne vært annerledes om de hadde fått 2-0 på en stor sjanse rett før Irlands utligning.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder