Kristoffer Løkberg ga Ranheim en drømmestart på 2018-sesongen.
Kristoffer Løkberg ga Ranheim en drømmestart på 2018-sesongen. Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Spøkefull Ranheim-trener etter «Løken»-show: – Nå er det bare å glemme toppscorertittelen, folkens

FOTBALL

RANHEIM (VG) (Ranheim – Stabæk 4-1) Hjemmelaget hadde ventet 62 år på å spille i Eliteserien. Det første målet trengte de ikke vente lenger enn tredve sekunder på.

  • Erik Eikebrokk
Publisert: Oppdatert: 02.04.18 23:35

Og før halvspilt førsteomgang hadde Kristoffer Løkberg, som tuppet Ranheim i ledelsen, scoret nok en gang.

– Du hadde blitt millionær hvis du hadde satset på at «Løken» skulle score to mål på tjue minutter. Det er ikke vanlig det, selv om han har scora litt mer enn vanlig nå i vinter. Men jeg tipper det blir de eneste målpoengene for hans del denne sesongen, sier en spøkefull Michael Karlsen til VG.

Han og Ranheim kunne knapt bedt om en bedre start på sesongen. Etter at kampene mot Brann og Sandefjord ble utsatt på grunn av dårlig vær, måtte blåtrøyene vente nesten en måned lenger enn de andre lagene på å komme igang med sesongen.

Se alle kampene i Eliteserien direkte på Eurosport Player (redaksjonelt samarbeid).

Drømmestart

Ranheim-trener Svein Maalens disipler så ut til å ha brukt tiden godt.

– Å vinne 4-1 på en såpass solid måte var kanskje litt i overkant og mer enn vi hadde turt å håpe på. Men vi er jo kjempefornøyd, sier Maalen til VG.

Publikum hadde knapt satt seg før Kristoffer Løkberg startet et løp fra dypet, tok med seg ballen på ett touch, etter Michael Karlsens pasning, og tuppet ballen i det nærmeste krysset.

Tredve sekunder tok det.

– Da tenkte jeg, «har han betalt noen for å få til derre der?» Det var fantastisk artig at det var han som scora, som jeg har mobbet i seks år for at han ikke kan score mål. Så begynner han sesongen med åpne hele showet for oss. Jeg snudde meg og sa til guttene på benken at «nå er det bare å glemme toppscorertittelen, folkens. Her er Løkberg på gang», sier Maalen til VG etter kampen.

Selv forklarer «Løken» sitt første mål på følgende vis:

– Jeg vet jo at ballene kommer rundt «Micke» i starten, da er det bare å søke han. En pasning, et touch og en tupp, så var det mål, sier tomålsscorer Løkberg til VG etter kampen.

Kaptein med stor K

Ranheim hadde en klar taktikk om å ligge lavt i banen og ta Stabæk på kontringer. Oppskriften fungerte strålende, og utallige ganger fikk Ranheim-spiss Karlsen ta ned oppspill bakfra, og legge til rette for fremovervendte medspillere.

Især kaptein Løkberg var en konstant trussel for et «shaky» Stabæk-forsvar.

Etter tyve minutter var kapteinen på farta igjen. Veteranen Øyvind Storflors innlegg fra høyre ble dårlig klarert av Stabæk-forsvaret. Ballen landet hos Løkberg på ti meter.

– Det var et innlegg fra høyre, der jeg kommer litt i andrebølgen og er der ballen faller ned. Da var et bare å sette den på mål, så satt den den også, sier «Løken», som han kalles.

Alle gode ting er tre

Det skulle ikke gå lang tid i andre omgang før hjemmelaget var på farten igjen, og hvilken fart det var. På nytt var det Karlsen som var siktepunkt for oppspill bakfra. Karlsen tok ned ballen, og spilte fri Storflor på høyre. Veteranens innlegg ble flikket videre av motsatt kant, Erik Tønne, før Karlsen bredsidet inn sitt første for sesongen.

– Det var veldig artig. Fra første spark er vi bedre enn Stabæk, mye bedre. Deilig at vi ror inn seieren. Det var ikke ett mål for lite, sier Karlsen til VG.

Ohi ga Stabæk et lite håp med en scoring ut av ingenting, men det håpet ble raskt knust. Atter en overgang ble nådeløst utnyttet da Storflor tok med seg ballen inn i 16-meteren, og ble felt.

Karlsen gjorde som han gjorde i playoff-finalen mot Sogndal i fjor.

– Jeg vurderte ikke panenka. Jeg hørte Stabæk-spillerne snakke om at nå kommer det en panenka, men vi får spare den til senere, sier «Micke».

Her kan du lese mer om