Endelig fikk «Mos» sjansen - det ga semifinale

(FK Haugesund-Strømsgodset 0–1) Mustafa Abdellaoue (30) trodde han skulle spille i en duo på topp da han valgte Strømsgodset. Det har knapt skjedd - før «Mos» og makker Marcus Pedersen (28) sørget for en semifinaleplass de må dele æren for med keeper-debutant Morten Sætra.

 • Knut Espen Svegaarden

Artikkelen er over ett år gammel

Sætra tok alt. Og da 16 minutter var spilt vant Marcus Pedersen en hodeduell etter utspillet fra rookie-keeper Morten Sætra - og «Mos» startet da Pedersen hoppet. Noen sekunder senere traff han perfekt - og sendte Strømsgodset i føringen.

Det skulle vise seg å være nok.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Mustafa Abdellaoue hadde to sjanser til også, og viste (igjen) hvor mye bedre han er som spiss når han har en makker. Og sterke Pedersen og «alltid-på-farten» Abdellaoue skapte trøbbel for hjemmelaget Haugesund, som ikke fant ut av den sterke motvinden de hadde før pause.

Pedersen om «Mos»: - Den sterkeste utfordreren jeg har hatt

SJANSELØS: Haugesund-keeper Per Kristian Bråtveit er sjanseløs på skuddet fra Mostafa Abdellaoue. Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Resten av kampen presset FK Haugesund. Og Ibrahima Koné lurer nok fortsatt på hva som gikk galt på Haugesund stadion torsdag kveld. Han hadde så mange sjanser at vi kom ut av tellingen. Tverrligger var det nærmeste han kom. Og Haugesund presset og presset i medvinden. Kristoffer Haraldseid var nær, men keeperdebutant Morten Sætra hadde en god start på Godset-karrieren. Han fikk noen fingre på mye. Resten skjøt Haugesund-spillerne utenfor.

Cornere, innlegg, kaos, iblant panikk. Det var det Haugesund skapte. De beleiret Godsets straffefelt, og det var nesten utrolig at det ikke ble scoring. Med tre minutter igjen hadde keeper-debutant Sætra en stor redning fra FKH-kaptein Christian Grindheim, da SIF-kaptein Jacob Glesnes feilsparket et innlegg opp i luften inne i egen 16-meter.

Marcus Pedersen er best på hjemmebane: – Her kan jeg være meg selv

– Det var en kamp som passet meg, med mange dueller, sier keeperhelten Morten Sætra til NRK.

– Han har vært god på trening hele uka, så jeg var overhode ikke bekymret eller overrasket, sier matchvinner Muhamed Abdellaoue til NRK.

Trener Eirik Horneland var kaptein da FKH spilte cupfinale mot Lillestrøm (tapte 2–0) i 2007. Han må fortsatt vente på den neste finalen sin. Stopperen Vegard Skjerve har spilt sin siste cupkamp. Han legger opp etter sesongen, for å bli rørlegger.

– Vi klarer ikke å «sette den». Men vi fortjener en scoring, etter det presset vi har på dem, og ekstraomganger hadde vi fortjent, mener FK Haugesund-trener Eirik Horneland.

Grindheim tok kraftig lønnskutt for Haugesund-kontrakt

Strømsgodset er nå et hinder fra sin åttende cupfinale.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
 • Champions League-kvalifisering

Mer om

 1. Eliteserien
 2. NM
 3. FK Haugesund
 4. Strømsgodset IF

Flere artikler

 1. Godset-treneren: – Fortet vårt er blitt et knappetelt

 2. Mos var «forbannet» og Sandefjord-aktuell – så reddet han Godset-sesongen

 3. «Mos» føler han har blitt oversett i Strømsgodset: - Jeg burde spilt mer

 4. «Mos» forstår ikke trenerens frykt: - Der hadde jeg full kontroll

 5. Mjøndalen sjokket Strømsgodset: – Helt forferdelig

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder