SELFIE QUEEN: Ada Hegerberg tok seg god tid til bilder og autografer til fansen etter kampen mot Avaldsnes. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Hegerberg-hysteri i Haugesund: – Rørende

HAUGESUND (VG) (Avaldsnes – Lyon 0–2) Ada Hegerberg (23) ble tatt imot og hedret som en ekte superstjerne da hun spilte sin første kamp på norsk jord siden bruddet med landslaget.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det var nok ikke alle som var her for å se Avaldsnes spille. Jeg hørte bare unge jenter rope «Ada! Ada! Ada!» gjennom hele kampen, sier Avaldsnes’ danske keeper Line G. Johansen til VG.

Lyons målmaskin gjorde sitt fotballcomeback på norsk jord et drøyt år etter å ha brutt med landslaget. Den vanligvis målfarlige spissen gjorde en anonym figur under Champions League-oppgjøret mot Avaldsnes, som det franske laget vant 2–0 etter å ha dominert fra start til slutt, men etter kampslutt handlet alt om stjernespissen fra Sunndalsøra.

les også

Her er Hegerberg tilbake i Norge – nekter å snakke om landslaget

Hun brukte en god halvtime på å signere autografer og ta bilder med flere hundre unge jenter og gutter som i stor begeistring ropte navnet hennes og klappet.

– Det er rørende å se yngre jenter og gutter som drar på kamp og skulle ønske de var i mine sko. Det dyrker jeg som inspirasjon, for jeg vet hvilken rolle jeg har og hvordan jeg kan påvirke. Det er noe man må ta naturlig, men også seriøst, sier Ada Hegerberg til VG etter å ha latt pressekorpset vente lenge for å tilbringe tid med fansen i stedet.

– Veldig viktig for meg personlig

– Det er det som betyr noe. Jeg husker det fra jeg var liten. Det er derfor ekstra kult for meg å kunne komme hjem hit og møte dem «face to face». Jeg hører dem heie hele kampen. Det er fint for meg personlig, så det skulle bare mangle at jeg tok meg tid, sier hun.

les også

Ada Hegerberg om landslaget: – Ingenting er forandret

– Er det ekstra viktig for deg å møte dine norske fans og være et forbilde nå som du ikke lenger spiller på landslaget?

– Absolutt. Det er derfor det er veldig viktig for meg personlig å kunne ta meg den tiden. De maste og maste på at jeg skulle komme til journalistene, men jeg hadde ikke lyst. Jeg hadde lyst til å stå der med dem og snakke med dem og gi dem den tiden de trengte. Det er ikke bare viktig for meg, men også for å bygge hele varemerket «fotball». Jeg sier ikke bare kvinnefotball. Da er du nødt til å by på deg selv til de som kommer på kamp, sier Hegerberg.

– Det er ikke bare en floskel. Det er «real». Det er tøft og kult å komme hit og se sånne tilstander, sier hun.

POPULÆR: Selv i pressesonen skrev Ada Hegerberg autografer – i dette tilfeller på drakten til en journalists datter. Foto: Arilas Berg Ould-Saada / VG

Lyon-treneren nekter å snakke om Hegerberg

Stjernefaktoren er stor også i pressesonen, der en dedikert presseansvarlig står og passer på Hegerberg mens hun intervjues av norske medier. Beskjeden er klokkeklar: «Ingen spørsmål om landslaget, ellers drar vi henne bort fra dere. Og vær raske, for hun må i dusjen.»

les også

Skal vi bare glemme Hegerberg?

Strengest er imidlertid Lyon-trener Reynald Pedros, tidligere fransk landslagsspiller, som nekter å svare på spørsmål om sin norske stjernespiss.

– Jeg skal være veldig direkte med deg: Jeg er ikke her for å snakke om Ada. Vi har spilt en kamp, jeg kan snakke om laget mitt, men jeg er ikke her for å snakke om en enkeltspiller, sier Pedros til VG.

– Det er vel naturlig å spørre om henne når dere er i Norge?

– Det har ikke noe å si. Selv om vi er i Norge, er det ikke mitt problem. Jeg vil ikke si noe om Ada.

Møtte mor og far

Etter en rask dusj møter Hegerberg sine unge fans igjen, utenfor spillerutgangen, men denne gangen må hun be dem om litt tålmodighet slik at hun kan snakke med mamma Gerd Stolsmo og pappa Stein Erik Hegerberg i en liten stund.

FAMILIESAMLING: Her snakker Ada Hegerberg med foreldrene sine mens unge fans venter på en autograf og et bilde utenfor Lyons spillerbuss. Foto: Arilas Berg Ould-Saada / VG

Så er det tilbake til autografer og bilder, mens lagvenninnene sitter i spillerbussen og venter på henne.

– Det er veldig artig å se alle som flokker seg rundt henne. Hun tar seg tid til alle sammen, og folk blir jo så glad. Det er skikkelig koselig å se, sier Gerd Stolsmo mens hun ser datteren hilse på fansen.

– Tror du det betyr ekstra mye for henne nå som hun ikke spiller på landslaget?

– Helt sikkert. Det varmer sikkert veldig godt å ha den populariteten. Det er ubetalelig, sier Stolsmo til VG – og gir en klar beskjed om hva hun synes om at datterens navn stadig nevnes i forbindelse med saker om landslaget:

– Nok er nok. La henne få fred.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder