Steffen Iversen: – Rosenborg skulle ikke vært i Europa League

LERKENDAL (VG) (Rosenborg – RB Leipzig 1-3) Tidligere Rosenborg-spiller Steffen Iversen mener Rosenborg ikke har noe i Europa League å gjøre, etter at de ble fullstendig overkjørt av Leipzig.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det sier tidligere Rosenborg-spiller Steffen Iversen etter kampslutt mot tyske RB Leipzig.

Rosenborgs drøm om å gå videre fra gruppespillet i Europa League henger i en syltynn tråd. Etter to kamper står trønderne med null poeng, én fattig scoring, og er på sisteplass i gruppen.

«Norsk» møte for Rosenborg og Sarpsborg i Europa League

Trønderne ble til tider utspilt og latterliggjort mot et tysk lag som valgte å hvile mange av sine beste spillere.

– Vi ser nå at Rosenborg ikke skulle vært i Europa League. De er ikke i nærheten av Leipzig, og har ikke sjans spillemessig mot lag på det nivået, sier Steffen Iversen til VG i pressesonen etter kampen.

– Vi har noe her å gjøre, svarer RBK-trener Rini Coleen.

Rosenborgs Mike Jensen svarer også Iversen.

– Jeg registrerer at du sier de mener det. Men personlig så leser jeg ikke noe av det, eller bryr meg stort. RBK er en storklubb som mange har meninger om, sånn er det å være en del av denne klubben, sier André Hansen til VG.

LURT TRILL RUNDT: Mike Jensen dribles vekk av Bruma i første omgang på Lerkendal. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Vi må lære

Rosenborg-treneren innrømmer at de var sjanseløse.

– Det er skuffende at vi er så langt unna. Det er tøft i Europa, men sjeldent vi ikke føler vi er med i kampen. Det er ikke godt nok, sier Mike Jensen til VG.

– Jeg er enig med Mike. Det var vel i 2015 at vi gikk av mot Lazio og følte vi ikke var i nærheten. Her blir det litt den samme opplevelsen. Vi taper ikke 10-0, så det er ikke krise. Men samtidig er vi for langt unna motstanderen prestasjonsmessig, fortsetter André Hansen.

– Rosenborg har vist i disse to kampene at de har et langt stykke opp til de bedre lagene i Europa, sier TV 2s ekspertkommentator Jesper Mathisen i det kampen blåses av.

Rett i angrep

VG snakker med Yann-Erik de Lanlay i pressesonen rett etter tapet.

– To såpass tunge prestasjoner er sjeldent Rosenborg leverer. Hva gjør det med garderoben?

– Det preger oss selvfølgelig. Vi er jo ikke vant med det, men vi kan ikke gjøre så mye annet enn å bare løfte hodet, se fremover og vinne neste kamp, svarer de Lanley.

Rosenborg er ute av Champions League: – Europa League er nok nivået vårt

Et hjemmelag tilbake i tradisjonell 4–3–3-formasjon gikk ut lavt og samlet, med en tydelig plan om å ta tyskerne på hurtige og direkte kontringer.

Planen så ut til å være genial – i et drøyt minutt.

Før minuttet var spilt vant kaptein Mike Jensen ballen på midtbanen, og spilte til Alexander Søderlund i midten. Dansken fikk ballen tilbake på høyre kant og siktet presist mot hodet til Yann-Erik de Lanlay foran mål. Men venstrevingen ble akkurat litt for liten, og headingen gikk like over. Sjansen var like fullt stor.

Rosenborg måtte vente lenge på den neste scoringssjansen – for deretter dreide det meste seg, for ikke å si alt, om det reservepregede bortelaget RB Leipzig.

VG Live kampoversikt

Ledelse

Elleve minutter etter Rosenborgs lovende åpning, viste tyskerne seg frem for første gang: Venstreback Marcel Halstenberg slo en strålende diagonalpasning helt over til høyre kant. Jean-Kévin Augustin fintet én gang utover i banen, før han vendte og gikk motsatt vei, innover, på Messi-vis.

Venstreback Alex Gersbach forsvant som dugg for solen, og avslutningen med venstre fot i lengste hjørne var utenfor Rosenborg-keeper André Hansens rekkevidde.

Flere av bortelagets beste spillere startet på benken, blant dem den tyske VM-spissen Timo Werner og den danske spissen Yussuf Poulsen. Den svenske superstjernen Emil Forsberg var ikke engang med flyet til Trondheim.

Dét var likevel mer enn nok, for hjemmelaget hadde ingenting å stille opp med mot tyskernes piruetter, tunneler, trekantspill og tversoverpasninger.

Lekestue

I lange perioder holdt bundesligalaget lekestue med Rosenborg. Like fullt sto det bare 1–0 til pause. Men håpet de sorthvite måtte ha tatt med seg ut av garderoben, forsvant tidlig i andre omgang.

To ganger raget Ibrahima Konaté høyest på corner; på andre mulighet banket midtstopperen ballen i mål, fra to meter.

Etter en drøy time spilt begynte det å bli pinlig, om det ikke allerede var det fra før. Rosenborg mistet ballen håpløst på vei frem, som så mange ganger før; og noen få Leipzig-kombinasjoner senere banket Matheus Cunha ballen i nettaket.

Først da bortelaget så ut til å ha hygget seg lenge nok, fikk Rosenborg være med på leken. Ti minutter før slutt fikk innbytter Issam Jebali muligheten foran åpent mål. Derfra gjorde tunisieren ingen feil.

Det samme kan man ikke si om resten av laget.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder