KBK-Michelsen: – Vi forsvarer ikke albuer som det her

KRISTIANSUND (VG) (Kristiansund – Brann 3–1) Muligheten for gull i Bergen røk da Brann gikk på en smell mot Kristiansund, men det var en albue fra Aliou Coly som ble det store diskusjonstemaet etter kampslutt.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

En interessant ting i den første omgangen var en situasjon som kameraene fanget opp etter Fredrik Haugens takling. Noen meter fra situasjonen fanget TV-kameraene opp en albue fra Aliou Coly i ansiktet på Taijo Teniste. Bildene viste at Coly kom inn i stor fart, og albuen kunne også se noe tilsiktet ut, men dette var ikke noe hverken dommeren eller folk flest la merke til på Kristiansund stadion.

Mens Aliou Coly ikke ville møte pressen og prate om hendelsen kom Branns sportssjef, Rune Soltvedt, som hadde sitt reprisen på albuen allerede i pausen og uttalte seg om situasjonen.

– Med den kraften kan du ødelegge en mann totalt. Dommeren skal ta slikt underveis, men det skjedde ikke i dag, sier Soltvedt til VG og legger til:

– De høye herrene i forbundet får gjøre sine vurderinger. Vi er i grunn bare glad for at det ikke gikk verre med Taijo enn det gjorde. Men noen må se på det, det er nok ikke til å unngå.

Han forteller også at klubben hadde kommet for å beklage hendelsen, men sier også at de ikke har hørt noe fra Coly selv.

I det direktesendte studio til Eurosport var de klare på at det ikke var noe som hørte hjemme på en fotballbane i det hele tatt.

– Dette er et overfall. Et klokkeklart rent rødt kort. Sånt ønsker vi ikke se på norske fotballbaner, sa Thomas Myhre i Eurosports studio.

– Jeg ble sjokkert og nakken ble stiv

Taijo Teniste var først og fremst skuffet over å ha tapt kampen mot Kristiansund, men når han skal beskrive situasjonen med Coly sier han at det hele kom som et sjokk på ham.

– Jeg trodde jeg var alene, så fikk jeg plutselig en smell. Jeg ble sjokkert og nakken ble stiv. Jeg har sitt det nå i etterkant og mener det er stygt, forteller backen til VG.

Mange, inkludert Teniste selv, husker nok godt smellen han fikk i sommer og fryktet utfallet av kveldens smell kunne endt verre.

– Jeg har slitt litt med nakken etter det, og den har vært stiv. Den vil nok bli relativt stiv når jeg våkner i morgen, ler Teniste rolig som sier at han i grunn ikke tenker så mye på akkurat den situasjonen nå.

Han har heller ikke hørt noe fra Coly etter hendelsen.

– Nei. I kampen ville han si noe, men det er så mye så skjer i en kamp så jeg fikk det ikke med meg. Men jeg har fått med meg at klubben har beklaget, og det er jo fint.

– Det er rødt kort

Dommer i kampen Rohit Saggi var opptatt med en annen situasjon i det albuen traff Teniste, og bekrefter etter kampslutt at han ikke så hva som skjedde i situasjonen. Etter å ha sitt det i reprise etter kamp var han klar.

– På videoen etterpå ser vi at det er en albue med overlegg, og mener det er et rødt kort, forteller dommeren.

Han forteller at dommerteamet ikke kan gjøre noe etter kamp, og sier at det ikke er opp til dem og rapportere om situasjonen.

– Det er NFF sentralt hold som kan gjøre noe med.

I all lykkerusen til Kristiansunds trener Christian Michelsen over å ha tatt tre poeng mot Brann, bekrefter også han at det var stygt fra spilleren sin.

– Den i dag er unødvendig og det tror jeg han tenker selv også. Jeg skal snakke med Aliou og høre hans beskrivelse, sier Michelsen som nå tror det venter en suspensjon på Coly.

– Det ligger vel i kortene at Coly får suspensjon, og det er vel riktig også om han får det. Vi lever for fair play her I Kristiansund. Vi forsvarer ikke albuet som det her.

Nervepirrende fotballkamp

Underholdningsverdien for alle som så kampen mellom Kristiansund og Brann var skyhøy. Foruten Coly-situasjonen var det også andre interessante og underholdende situasjoner i kampen. Etter at Kristiansund hadde gått opp til 2–0 ti minutter ut i andre omgang fikk Brann en utligning ved tidligere KBK-spiller Daouda Bamba, men spissen blir nok husket for noe annet enn den scoringen.

Et kvarter før kampslutt fikk Brann et straffespark. Christophe Psyché var høyt oppe med foten mot Vito Woormgor og Saggi pekte på krittmerket for enten høy fot eller hands. En svært merkelig situasjon der TV-bildene viste at det idømte straffesparket etter all sannsynlighet var feil.

Daouda Bamba gikk frem for å ta straffen, men den tidligere KBK-spilleren sendte ballen utenfor til ellevill jubel på Kristiansund stadion.

– Det er min feil. Jeg tar ansvar for at vi ikke får poeng i dag. Hadde jeg scoret hadde det blitt en annen kamp, forteller en skuffet Bamba til VG som hadde håpet på en litt annerledes retur til Kristiansund stadion.

– Blandede følelser

At Brann tapte mot Kristiansund gjorde at de falt ned til 3. plass bak Rosenborg som nå har vunnet serien og Molde som vant over Haugesund. Nå ligger Brann et poeng bak Molde, men det er ikke noe Brann-trener Lars Arne Nilsen tenker noe på i det hele tatt.

– Vi er skuffet over å tape, men lettet over å ha sikret medalje og Europa-spill, forteller Brann-treneren etter kampslutt.

Han er klar på at det ikke betyr særlig mye at Molde klatret over Brann, og påpeker at de fortsatt har en kamp til på å eventuelt ta 2.-plassen i Eliteserien.

Nilsen forteller om et kampbilde som kunne ha endret seg fullstendig dersom straffen til Bamba hadde gått i mål. Det at det var Bamba som tok straffen og ikke Woormgor som normalt sett tar straffene mente Nilsen var opp til spillerne selv.

– Vito tar vanligvis, men de løste det selv. Det var også Wormgoor som ble tatt, så da pleier ikke han å ta de selv, forteller Nilsen.

Michelsen utvist

Litt etter at Bamba brant sin straffe ropte hele Kristiansund på straffe i andre enden av banen. En av de var Christian Michelsen som etter situasjonen ble sendt på tribunen.

– Brann sin straffe var billig, og vi burde ha fått etterpå. Jeg går bort og prater med fjerdedommeren men det var visst ikke riktig, sier Michelsen.

– Hva gjorde du borte hos fjerdedommeren?

– Jeg napper i ham for å få kontakt. Som om jeg skulle ha pirket han på skuldra. Jeg skal prate litt med dommerne nå, og jeg håper man bruker sunn fornuft og at man ser totalbilde. Jeg mener det er helt feil om jeg skal få suspensjon etter dette, avslutter Kristiansund-treneren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder