FOSSER VIDERE: Ada Hegerberg og Lyon er i Champions League-finalen igjen. Her i duell med Manchester City-kaptein Steph Houghton. Foto: EMMANUEL FOUDROT / X02976

Hegerberg: Ikke tema å snakke med NFF

LYON (VG) Nils Johan Semb har sendt sms til Ada Hegerberg (22) med spørsmål om å «gjenoppta samtalene», men uten å nøle slår Lyon-stjernen fast at det ikke er aktuelt å spille i VM-kvalifiseringen for Norge.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det sier hun noen få minutter etter at hennes Lyon ble klar for sin tredje strake Champions League-finale.

– Det går ikke an å beskrive følelsen. Det er helt enormt. Men vi må vinne finalen også. Nå må vi nullstille, sier hun i samtale med VG og Dagbladet i en godt befolket intervjusone på Parc Olympique i Lyon.

les også

Hegerberg til Champions League-finalen: – Skulle gjerne vært inne i Ronaldos hode

Hun er lykkelig. Veldig lykkelig. Det meste går hennes vei denne sesongen. 46 mål på 26 kamper er intet annet enn helt vilt, hun er Champions Leagues suverene toppscorer og hun kan vinne turneringen for tredje sesong på rad.

Men de som drømmer om at Ada Hegerberg snart er tilbake på landslaget, kan glemme det.

TRIVES HER: Ada Hegerberg (til venstre) sammen med Eugénie Le Sommer (med ryggen til), Camille Abily og trener Reynald Pedros. Foto: EMMANUEL FOUDROT / X02976

Norge kjemper en hard kamp med europamester Nederland og Irland om en direkteplass i VM i Frankrike neste sommer. Fire kamper gjenstår, men de går altså uten Europas kanskje aller heteste spiss.

– Nils Johan har sendt melding til meg (og spurt) om det er åpent for diskusjon igjen, men jeg har sagt at det ikke er noe tema. Jeg trenger ikke gå mer inn på det, men jeg er her (i Lyon) nå, og slik blir det fremover også, sier hun.

les også

Kjemper om tre titler: Mjelde nominert til årets spiller i England

– Jeg trenger ikke å gå noe mer inn på hvorfor. Men det er ikke noe mer tema. Jeg har ikke fokus på det. Jeg har ikke noen mer kommentar om det.

– Du tror ikke at du kommer til å spille i VM-kvalifiseringen nå?

– Nei, det kommer jeg ikke til å gjøre.

På spørsmål om hun vil være med i VM neste år, dersom Norge går dit, sier hun:

– Nei, slik det ser ut nå, gjør jeg ikke det. Det her er en beslutning som var klar fra starten av, og ingenting har endret seg. Jeg fortsetter planen min.

– Inviterer Semb til dialog?

– Nils Johan har skrevet en melding til meg og spurt om det er åpent for diskusjon igjen, men det har jeg sagt at det ikke er noe tema akkurat nå. Så «kort» er det, sier hun og vil heller ikke spekulere i hva hun vil tenke etter Champions League-finalen.

Hun blir konfrontert med at det kommer til å gjøre vondt for mange, dersom Norge spiller VM i Frankrike uten henne.

les også

Et drama i fem akter for kvinnelandslaget

– Ja, det gjør det. Det gjorde «jækla» vondt å ta den beslutningen for meg også, men jeg var nødt til å ta den, sier hun.

Journalist Antoine Osanna fra regionavisen Le Progrès de Lyon mener Hegerberg er blitt en bedre spiller etter sitt nei til Norge.

– Hun er Europas beste spiss. Dette er den beste sesongen hennes i Lyon, Jeg synes Ada er blitt en enda bedre spiller etter at hun takket nei til landslaget, sier han.

FØLGER HEGERBERG: Antoine Osanna, journalist i Le Progrés de Lyon. Foto: TROND JOHANNESSEN

– Det kan fort hende at det er rett. Nå har jeg lagt fokus på det jeg skal legge fokus på. Mentalt har jeg blitt mye forstyrret de siste årene, og det er ikke sånn det skal være. Nå er jeg her, jeg får ekstra tid til å trene beinhardt. Jeg terper og terper og terper foran mål, jeg lever i nuet og bruker tida godt her.

– Kan du sette ord på 46 mål på 26 kamper?

– Effektivitet. Det handler mest om uttelling. Det er der jeg føler jeg har prestert best i år. Og det er flere kamper igjen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder