NY SJEF: Steven Gerrard er klar for sin første managerjobb. Foto: Rangers

Offisielt: Steven Gerrard tar over Rangers

Liverpool-legenden Steven Gerrard (37) er klar for sin første jobb som manager. Han tar over skotske Rangers, og skal nå forsøke å vippe Celtic av Skottlands fotballtrone.

Det bekrefter Rangers i en pressemelding fredag ettermiddag.

– Jeg er beæret over å være Rangers nye sjef. Jeg har masse respekt for denne klubben, dens historie og tradisjon. Jeg kan nesten ikke vente på å komme i gang, sier han.

les også

Kristoffer Ajer og Celtic ble seriemestere

Liverpool-legenden er altså mannen som skal innta Ibrox Stadium, og som får den utakknemlige oppgaven med å sette en stopper for Celtic-dominansen i skotsk fotball.

Jakter ligagull nummer 54

Gerrard tar med seg en annen gammel Liverpool-spiller, Gary McAllister, til Skottland. Han vil innta rollen som Gerrards assistenttrener.

Den gamle England-kapteinen har skrevet under på en fireårskontrakt med Glasgow-klubben.

I søndagens Old Firm-derby, sikret Kristoffer Ajer og Celtic sitt syvende strake ligagull da de nedsablet Rangers med hele 5–0 på eget gress. Det var «The Bhoys» 49. ligagull totalt, og nå skal Gerrard forsøke å lede sin nye arbeidsgiver til klubbens 54. seriegull.

Forrige gang Rangers tronet øverst i skotsk fotball var i 2010/11-sesongen.

– Dette er en stor dag for klubben vår, for supporterne og for Steven, innleder direktør i Rangers, Dave King.

– Helt fra starten av har samtalene med Steven vært svært positive, og vi tror Steven er riktig mann til å ta klubben videre. Han har imponert oss gjennom forhandlingene, og vi er helt overbevist om at han har den nødvendige kunnskapen og kompetansen som skal til for å oppnå suksessen klubben desperat ønsker.

Jakter gammel storhet

Det virker som en bra match. Gerrard er kanskje urutinert som manager, men som spiller er han en av Englands mest meritterte fotballspillere, med over 100 kamper for det engelske landslaget.

Med Liverpool var han med på den legendariske Champions League-triumfen i 2005, og han vant også FA-cupen i 2001 og i 2006.

Noe ligagull har den gamle midtbanespilleren imidlertid aldri vunnet, men kanskje kan han få sitt første som trener for en skotsk klubb som jakter gammel storhet.

I så fall må hans gamle Liverpool-manager, Brendan Rodgers, beseires.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder