UTE I SEKS UKER: Harry Kanes skade er den siste i en rekke av ubeleilige nyheter for Tottenham-fansen. Foto: IAN KINGTON / IKIMAGES

Pochettino om Kane-skaden: – Ikke en unnskyldning

Harry Kane måtte hjelpes av banen etter tapet for Manchester United forrige søndag, og er ute til mars. Men Tottenhams argentinske manager nekter å bruke de som en forklaring om de skulle tape.

– Vi vet hvor mye det betyr å ha Harry Kane frisk og tilgjengelig for kamp, men vi har en tropp og hans skadefravær kan ikke bli brukt som en unnskyldning om vi ikke vinner, sier Pochettino til Sky Sports i forkant av dagens møte med Fulham på Craven Cottage.

Tottenham-sjef Mauricio Pochettino har fått et realt hodebry etter Kane ble taklet i kampens siste sekund mot Manchester United forrige søndag. Ikke bare er han skadet frem til mars, men formspilleren Heung-Min Son skal også spille landslagsfotball med Sør-Korea de kommende ukene.

Nå har Vikinglotto-potten øket til herlige 83 millioner kroner. Onsdag kan den bli din! Lever kupongen din gjennom Tipster!

Fernando Llorente er dermed eneste rendyrkede spiss i troppen, og det står så dårlig til at skadeforfulgte Giuseppe Rossi (31) er ryktet til klubben. Italieneren er for tiden klubbløs, og trener under Ole Gunnar Solskjær i Manchester United.

– Situasjonen rundt Harry har ikke fått oss til å revurdere vår plan i januarvinduet. Vi er ikke under press for å signere spillere. Men om vi finner en avtale som passer oss, skal vi vurdere det, kommenterte Pochettino på fredagens pressekonferanse.

Han understreker at det er få tilgjengelige muligheter som kan forbedre troppen hans i dette overgangsvinduet. Tottenham har mistet kontakten med Liverpool og Manchester City på toppen av Premier League etter to hjemmetap på rappen. Og toppscoreren må de altså klare seg uten i seks uker.

– Når han er en av de beste spissene i Europa, kommer det til å påvirke prestasjonene våre, sier Tottenhams manager, Mauricio Pochettino.

VGs tips: Borteseier

Fulham har gjort enkelte fremskritt etter at sympatiske Claudio Ranieri overtok managerjobben. Men fremgangen er foreløpig for beskjeden til at laget har maktet å komme seg på rett side av nedrykksstreken. Et 1–2-bortetap på to selvmål mot Burnley sist reflekterer på et vis der laget er akkurat nå.

Det kunne nesten ikke bli verre for Tottenham forrige søndag med 0–1-hjemmetapet for Manchester United. Og både Moussa Sissoko og Harry Kane på skadelisten. Nå er også Son Heung-min ute grunnet landslagsforpliktelser.

Med en fra før ikke altfor bred spillerstall samtidig som at laget kjemper på fire fronter (Premier League, FA-cupen, Ligacupen og Champions League) blir det virkelig «make or break» fremover.

Likevel tror vi Tottenham har tilstrekkelig kraft og overskudd til å gnage til seg tre poeng her. Seks seirer på åtte siste ligamatcher taler tross alt for noe.

Oddsen blir da 1,72, spillestopp er kl. 16.55 og TV2 Sport Premium viser kampen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder