NYE JAKTMARKER: Eirik Horneland bytter FK Haugesund og haugalandet med Rosenborg BK og bartebyen. Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

Rosenborg bekrefter: Eirik Horneland er klubbens nye trener

Det bekrefter styreleder Ivar Koteng, og dermed er den flere måneder lange trenerjakten omsider over. Men likevel er de fortsatt ikke enige med FK Haugesund om å kjøpe trenerne ut av kontrakten, og det frustrerer haugalendingenes styreleder.

Artikkelen er over ett år gammel

– Det er veldig deilig å ha kommet til enighet med trenerne, og vi er svært fornøyde med denne løsningen, sier Koteng til VG. Adresseavisen meldte om saken først.

Styrelederen presiserer imidlertid at de bare har blitt enige om betingelsene med Horneland og assistenttrener Karl Oskar Emberland. Klubben har invitert til pressekonferanse klokken 12 fredag.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Vi er ikke enige med Haugesund, men vi håper å komme til enighet så fort som mulig. Vi håper å få kjøpt de fri fra kontrakten innen 1. februar, sier Koteng, og legger til at han ikke ønsker å kommentere hvordan forhandlingene med FKH går.

Rosenborg har vært på jakt etter en permanent trener helt siden Kåre Ingebrigtsen fikk sparken i midten av juli. Nederlandske Rini Coolen ledet laget permanent ut høsten, og sikret både seriegull, cupgull og Europa League-gruppespill, men fikk ikke beholde jobben permanent.

Får kjeft

Men det har ikke vært en smertefri prosess, skal vi tro styreleder i FK Haugesund, Leiv Helge Kaldheim. Først torsdag formiddag ble det i Haugesunds Avis offentliggjort at de to klubbene har vært i forhandlinger med hverandre, for å kjøpe Horneland fri fra sin kontrakt. Så sent som i høst skrev han under på en ny treårskontrakt.

– Jeg synes det er uheldig at Norges største klubb velger å signere kontrakt med trenere som er under kontrakt med en annen klubb. Uheldig for alle oss små klubber, dersom dette skal danne en sedvane, sier Kaldheim til VG.

Trønderne har altså offentliggjort signeringen av FK Haugesunds trener, før de er enige med klubben han har kontrakt med.

– Rosenborg utviser ikke respekt for inngåtte kontrakter. Vi opplever at underveis i forhandlingene, som startet i dag, går Rosenborg ut og offentliggjør at de har signert begge våre trenere. Vi har vært tydelige med RBK, likevel velger de å signere våre trenere, sier Kaldheim.

Han sier at hvis klubbene ikke kommer til enighet, vet Rosenborg hva som vil skje. Overfor Haugesunds Avis antyder styrelederen at klubben vil gå til «sivilrettslige instanser».

Klubbene innledet forhandlingene først torsdag formiddag, og Kaldheim ser på situasjonen med bekymring.

– RBK går ut med en signering av våre trenere, uten enighet. For mindre klubber er det grunn til ettertanke, når den største og mektigste klubben er i stand til å kunne opptre på en slik måte. Vi er vant til å drive etter god skikk og etterrettelig, og ikke opplevd det samme fra motparten, oppsummerer styrelederen.

Ser ikke problemet

RBK-Koteng sier at han ikke kjenner seg igjen i problemstillingen Kaldheim presenterer.

– De har jo en vanlig ansettelseskontrakt som de har sagt opp og vi er blitt enige med dem. Det er ikke så komplisert. Hvis vi ikke får kjøpt dem ut av oppsigelsestiden, tar de over 1. februar, sier han.

Styrelederen poengterer at han har stor forståelse for at FK Haugesund er lei seg over å miste «to så flinke trenere».

– Men jeg klarer ikke å se at vi ikke har opptrådt med god forretningsskikk, sier Koteng.

Daglig leder i Norsk Fotballtrenerforening, Teddy Moen, mener det ikke er optimalt det som nå skjer mellom RBK og Haugesund.

– Det vanlige er at klubbene går i forhandlinger og blir enige om en kompensasjon - så går man ut til mediene. Det er ikke optimalt at partene ikke er blitt enige om en avtale, sier Moen til VG.

Ifølge Moen er det en til tre måneder som er standard oppsigelsestid i trenerkontrakter.

Haugesunds Avis skriver at nåværende sportsdirektør Jostein Grindhaug, som tidligere har vært trener i klubben, skal overta treneransvaret midlertidig.

Sa først nei

43 år gamle Horneland har over en lengre periode vært knyttet til den ledige jobben på Lerkendal, etter at navn som Geir Bakke og Kasper Hjulmand skal ha sagt nei til trønderne.

VG fikk opplyst at også Horneland sa nei til det opprinnelige tilbudet, før han senere ble overbevist og valgt som RBKs mann.

Horneland har overbevist som hovedtrener for FK Haugesund de siste to sesongene, men Rosenborgs supportergruppe, Kjernen, skrev før jul et åpent brev der de uttrykte sin skepsis over om treneren passer i RBK.

«Det er Bjørn Hansen han minner oss om, ikke Nils Arne Eggen. Han minner oss ikke om den ubestridte eneren på benken, på brakka og i mediene. Han minner oss om sidekicken», skrev de.

PS! Nyheten kommer på samme dag som sønnen til Eirik Horneland, Dennis (17), signerte sin første proffkontrakt - med FK Haugesund.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder