VG vurderer Lillestrøm

Gamle helter blir som nye

FOTBALL

VG tror Lillestrøm vil fremstå i ny og forbedret utgave i år - ved hjelp av gamle helter fra storhetstiden.

Publisert: Oppdatert: 06.04.04 07:56

28 år etter at de sørget for klubbens første seriemesterskap i nyere tid, er Tom Lund og Per Berg tilbake. Sammen med Pål Granlund utgjør de investorgruppen som har tatt makten og skapt en helt ny giv på Åråsen.

VG mener trioens overtagelse var helt avgjørende for at LSK skal kunne bli et topplag de neste årene. Uten den rike onkelen - i Per Bergs skikkelse - ville klubben måtte ha kuttet kraftig i satsingen. Istedet har man klart å hente inn noen spennende forsterkninger i Robert Koren, Christoffer Andersson, Romanus Orijenta og Shane Stefanutto.

VG har også latt seg imponere av Arild Sundgot i vinter. Den unge veteranen på 25 år har økt treningsdosene i vinter - og fremstått både bedre, raskere og målfarligere. Hele 13 mål har han scoret i sesongoppkjøringen.

VG tror likevel ikke det er godt nok til medalje. Uwe Rösler kommer neppe tilbake etter sin kreftsykdom, og dermed finnes det ingen fullgod erstatter til å steppe inn for den skadeutsatte spissduoen Sundgot/Powell. Et annet usikkerhetsmoment: Hvordan klarer LSK seg uten forsvarsklippen Torgeir Bjarmann? Sist gang han ikke var i A-stallen var i 1987.

VG mener tapet ikke vil ha så stor betydning. Vi tror heller på opptur for "fugla" i Tom Lunds comebacksesong på Åråsen.

ANALYSEN:

Keepere: + Baron i form kanskje eliteseriens beste keeper. Voldsom spenst, reaksjon og rekkevidde. Misund rutinert og solid andrekeeper.
- Baron har havnet i mye trøbbel som har svekket hans posisjon i klubben. Også på banen gjør han enkelte tabber.

Forsvar: + Kanskje landets raskeste forsvar. De nye backene tilfører laget mye offensivt. Kippe går mot en god sesong.
- Hvordan fungerer lagdelen uten Bjarmann? Hans duellstyrke og lederegenskaper har vært mangelvare i vinter.

Midtbane: + Koren er playmaker-typen laget har manglet. Vil trolig også gjøre Søgård bedre. Skadefri Strand en garantist for målgivende pasninger.
- Strand fryktelig skadeplaget. Går inn i seriestarten uten et klart førstevalg som høyrekant.

Angrep: + Sundgot har økt treningsdosene og ser ut til å være bedre enn noen gang. Powell en tøffing det gjør vondt å møte. Begge gode i luften.
- Ingen alternativer til skadeutsatte Sundgot/Powell. Mangler tempo, og har ingen typisk goalgetter. Ro"sler kommer neppe tilbake.

Benken: + Godt med alternativer. Spillere som Orijenta, Einarsson, Werni og Vidarsson kan gå rett inn uten at laget blir særlig svekket.
- Får et kjempeproblem hvis Sundgot eller Powell blir skadet, noe de ofte blir. Burde hentet inn en etablert spiss til.

Trener: + Erlandsen og Thoresen en meget rutinert duo som utfyller hverandre godt. Har en innarbeidet spillestil og vet hva som skal til for å lykkes.
- Fjorårets motstand i spillergruppen er et tegn på slitasje etter mange års samarbeid. Har ikke klart å videreutvikle LSK-stilen de siste årene.

TOTALT: 28

SPILLERE SOM FORSVANT
Gunnar Halle (Aurskog/Finstadbru), Torgeir Bjarmann (lagt opp), Petter Belsvik (lagt opp), Kenneth Andreassen (Skjetten - utlån), Harald Hauge (Hønefoss - utlån), Mahmod Hejazi (Ull/Kisa - utlån).

Arild Sundgot om VGs tips: «Det tror jeg er et bra tips. Vi skal bli blant de fire beste. Det er det som er målsettingen.»

KLUBBEN I MITT HJERTE:
Jan Åge Fjørtoft, fotballekspert «De første ordene jeg klarte å lese var Tom Lund. På skolen lagde jeg broderi i gult og svart. Å spille for Lillestrøm var for meg en drøm som gikk i oppfyllelse. I år tror jeg LSK blir blant de fire beste.»

BLI FOTBALLKONGE: Delta i VG Netts nye konkurranse. Svar på quiz, tipp resultater og gjett hvem som blir mestere, toppscorer og mye annet.
Meld deg på her!

Her kan du lese mer om