- Håpløst

(Southampton-Wolverhampton 0-0) Claus Lundekvam (32) mener en dommertabbe førte til at han ble utvist i seriepremièren i går.

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Lundekvam så rødt - raste mot dommeren

SÅ RØDT: Claus Lundekvam ble sendt av banen i det 79. minutt av dommer Trevor Kettle etter å ha fått sitt andre gule kort i kampen mot Wolverhampton i går. Bildet er fra en tidligere kamp mot Chelsea. Foto: AP

- Helt håpløst. Dommeren var inkonsekvent, sier landslagsstopperen til VG.

Lundekvam fikk gult kort for en takling av Seol Ki-Hyeon allerede etter 18 minutter. I det 79. minutt fikk han sitt andre gule kort av dommer Trevor Kettle og ble sendt i dusjen etter å ha lagt Kenny Miller i bakken.

- Feilaktig

Slik vurderer Lundekvam det som skjedde:

- Det første gule kortet var feilaktig. Det andre er greit nok. Men TV-bildene viser at jeg ikke var borti ham i det hele tatt. Det var en dårlig dommeravgjørelse.

- Ekspertkommentatorene til Skysports kalte det «uprofesjonelt av en som burde vite bedre»?

- De får si hva de vil. Den første episoden skulle aldri vært gult kort. Sånn sett er det ufortjent at jeg får rødt. Men dommeren bestemmer. Det er ikke noe vits i å krangle med ham, sier Lundekvam om dommeren som dro det gule kortet opp av lommen åtte ganger i går.

Må stå over

Utvisningen fører til at Lundekvam må stå over tirsdagens kamp mot Luton.

- Det var leit at jeg skulle bli utvist, men jeg er for gammel og rutinert til å bli lei meg, sier Lundekvam etter at Southampton var tilbake i 1. divisjon etter 28 år i den gjeveste divisjon.

Southampton-manager Harry Redknapp forsto ingenting av utvisningen av Lundekvam - og ristet bare på hodet av dommer Trevor Kettle. Han delte ut åtte gule kort, i tillegg til Lundekvams røde.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder