SENDT AV BANEN: Espen Johnsen mistet hodet etter denne taklingen. Nå mister han landskampen mot Sveits også. Foto: Scanpix

Keeper-Johnsen utvist og ydmyket: Espen fikk støtte av lillebror

KRISTIANSAND (VG Nett) (Start - RBK 5-2) To tabbemål og rødt kort måtte landslagskeeper Espen Johnsentåle mot Start. Utvisningen gjorde lillebror Marius rasende.

  • Henrik Odiin
Publisert:

VG Nett LIVE!
Les referat fra kampen

Les også:Høgmo: - Mye å luke ut

Start-back Marius Johnsen ble fly forbannet da storebror Espen Johnsen ble utvist etter 26 minutter i kampen på Kristiansand stadion. Kveldens mest omdiskuterte hendelse på Kristiansand stadion var kanskje også den mest uklare.

Espen Johnsen, som til da hadde hatt en svak dag på jobben, stormet ut for å klarere ballen. Todi Jónsson kom inn i blindvinkelen og taklet tilsynelatende rent ballen. Da færøyingen reiste seg opp igjen sparket keeper Johnsen etter ham, og dermed føk Jónsson i bakken.

- Morsomt fall

Rødt kort mente dommeren, bror Marius Johnsen var ikke enig.

- Jeg prøvde å få dommeren til å ikke gi det røde kortet, slik jeg så det var det gult til begge sier den sympatiske sørlendingen.

- Han (Jónsson) takler meg som en mann, men faller på en morsom og intressant måte. Sånn er det i fotballen. Av og til går det ikke veien. Jeg var kanskje litt overtent og mistet nok hodet litt - jeg må bare beklage. Det var ikke min dag i dag, sa Johnsen til Canal Plus etter kampen mot gamleklubben.

At dommeren reagerte så kraftig på Espen Johnsens reaksjon mot Jónsson synes Marius Johnsen er håpløst.

- Det er slik som skjer i fotball, men jeg har aldri sett det blitt delt ut direkte rødt kort i lignende situasjoner.

Start trener Tom Nordlie var derimot sikker i sin sak.

- Todi takler rent, og Espen sparker ham ned. Klart rødt kort. Det som er dumt er at fjerdedommer mener Todi fremprovoserer det røde, og dermed får han det gule, sier Nordlie.

Syndebukk
Noen få dager etter at han igjen ble tatt med i landslagstroppen, opplevde Johnsen en ny nedtur i eliteserien.

Kristofer Hæstads 1-0-scoring var han riktignok sjanseløs på, men deretter startet marerittet. Ved både Starts andre og tredje scoring mislykkes Johnsen med forsøk på å bokse bort ballen. Dermed var kampen i realiteten punktert.

På spørsmål fra Canal Plus-vert Dag Solheim, måtte Johnsen innrømme at han ble RBKs syndebukk.

- Ja, det er sånn fotballen er. Av og til går det ikke veien. Jeg var kanskje litt overtent, sa han etter gjensynet med sin tidligere klubb.

TEATRALSK FALL? Her går Todi Jónsson i bakken etter konfrontasjonen med Espen Johnsen. Foto: Scanpix

- Jeg takler målmannen før han sparker etter meg og treffer. Det var et helt klart rødt kort, var alt Jónsson sa om utvisningen.

Etter lørdagens 2-5-tap på Sørlandet er Rosenborg hele 17 poeng bak serieleder Start.

18. runde i eliteserien: Fredrikstad - Ham-Kam 1-1, Lillestrøm - Odd Grenland 2-3, Aalesund - Vålerenga 0-2, Start - Rosenborg 5-2.
Spilles søndag: Bodø/Glimt - Brann, Lyn Oslo - Viking, Tromsø - Molde.

Tabellen:

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder