I TRØBBEL: David Moyes med sin spydspiss, Andy Carroll. Foto: Eddie Keogh Reuters

Moyes: 20 prosent svakere resultater siden Everton-tiden

(West Ham-Leicester 1-1) David Moyes har 20 prosent dårligere resultater siden han forlot Everton i 2013.

Publisert:

Moyes, håndplukket av Alex Ferguson som hans etterfølger i Manchester United, har slitt voldsomt etter at han forlot Everton etter 11 år.

Siden, via klubber som Manchester United, Real Sociedad, Sunderland og nå West Ham har seiersprosenten hans sunket med åtte prosent og tapsprosenten økt med 12 prosent.

Totalt er resultatene til David Moyes dermed 20 prosent svakere siden tiden i Everton.

Nå har han kun ledet West Ham i to ligakamper så langt, et tap – og uavgjort mot Leicester hjemme på London Stadium fredag kveld. Men laget virker fortsatt rufsete, henger ikke sammen og mange av de nyinnkjøpte spillerne fungerer foreløpig ikke.

Marco Arnautovic, som gikk ut med skade mot Leicester, har på 10 kamper ennå ikke scoret for West Ham i ligaen. Han kostet 24 millioner pund i sommer. Javier Hernandez har vært opp og ned, men brukbar med sine fire mål så langt. I øyeblikket er meksikaneren skadet. Heller ikke Pablo Zabaleta (gratis fra Manchester City) eller Joe Hart (lån fra Manchester City), har imponert så langt.

Og etter 13 serierunder ligger West Ham på nedrykksplass, og det i en sesong der forventningene om en topp sju-åtte var der.

Marc Albrighton ga Leicester ledelsen, etter glimrende forarbeid av Jamie Vardy, etter åtte minutters spill. Utligningen kom rett før pause, ved Cheikhou Kouyate, via Leicester-backen Danny Simpson.

Leicester er i øyeblikket nummer 11 med 14 poeng.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder