Solskjær om Håland-ryktene: – Ikke mange som sier nei til Manchester United

MOLDE (VG) (Molde - Vålerenga 5–1) Erling Braut Håland (17) blir nok ikke mindre brennhet etter i kveld. Forrige helg var Manchester United på plass - denne gangen var Juventus på tribunen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Braut Håland har nå scoret seks mål på de to siste kampene, hvor han også ble byttet ut i 2. omgang begge ganger. Det har imponert flere, og Manchester United er blant klubbene som har vært på tribunen.

- Han er nok ikke verdens største Manchester United-fan, men kommer de og banker på døra så er det ikke mange som sier nei til det, sier Solskjær til VG, med en tydelig henvisning til far Alf Inges spillerkarriere i Leeds og Manchester City.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Under kveldens kamp var det representanter fra Juventus på plass, selv om et bud fra den italienske klubben ble avslått i vinter. Hovedpersonen selv svarer kun kort på spørsmål om hva han tenker om all oppmerksomheten.

– Jeg tenker ikke på det. Jeg tenker på å kose meg og det gjorde jeg i dag, sier Braut Håland til VG.

Det knusende resultatet mot Vålerenga betyr også at Molde for alvor har meldt seg på kampen om gull i Eliteserien. For øyeblikket ligger de kun fire poeng bak Rosenborg, og seks poeng bak Brann, som forrige uke tapte 0–4 for nettopp Molde.

– Noen tanker om at dere nå er med i gullkampen?

Spørsmålet fra VG lurer frem et smil og litt latter hos Solskjær før han svarer:

– Nei, ikke i det hele tatt.

Molde herjet før pause

Ole Gunnar Solskjær måtte se bort fra Fredrik Aursnes (med fire gule kort) og valgte Eirik Hestad som indreløper og Mattias Moström på høyrekanten.

Det viste seg å bli et godt valg, for etter fire minutter spilt satt brennhete Braut Håland opp til Moström som banket inn 1-0 på Moldes første sjanse.

Etter under halvspilt omgang satte Moldes stortalent inn mål nummer to for de blå. Babacar Sarr stusset corneren til en ensom Braut Håland på bakerste stolpe. Han trengte bare å bredside inn sin femte scoring på to kamper.

Og på enda en corner satt den for de blåkledde. Sarr knuste alle i lufta og stanget inn vertenes tredje for dagen og kunne samtidig notere seg både målgivende og mål mot Vålerenga.

Etter 30 minutter, og litt diskusjon dommerne i mellom, fikk Vålerenga sin redusering. Bård Finne ble servert av Simen Juklerød og tuppet ballen i mål. Det ble diskutert en mulig offside på Finne og uten VAR til hjelp ble det dømt mål.

FULL JUBEL: Molde-spillerne i en av de mange jubelscenene i løpet av kampen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Braut Håland-show

Vålerenga startet bedre etter hvilen, men også da tok Braut Håland oppmerksomheten. En fin stikker fra Hestad spilte muskelberget alene gjennom og avslutningen til 17-åringen gikk mellom beina på Kwarasey.

Og da Braut Håland gikk av etter 70 minutt, tok hans innbytter på seg målscorer-rollen. Daniel Chima Chukwu fikk servert av Hestad og satte inn lagets femte mål for kvelden - etter å ha grunnlurt Vålerengas ulykksalige forsvarer.

Med ti minutter igjen fikk ikke Vålerenga det noe lettere. Abdisalam Ibrahim, som har vært sent ute flere ganger i kampen, stemplet Sarr og fikk sitt andre gule for dagen. Dermed måtte Oslo-laget avslutte med ti mann.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder